Waar ben je naar opzoek?

10x ook dit kun je schoonmaken met snoetenpoetsers

2 minuten lezen Sjoukje Dijkstra
10x ook dit kun je schoonmaken met snoetenpoetsers

Ze zijn vernuftig, je kunt er alle kanten mee op. Heb ik de kinderen een keertje niet bij me, mis ik vooral de snoetenpoetsers. – Ooooh, ontaarde moeder 😉 want ja, die dingen zijn me toch een partijtje handig! Viezigheid aan je schoen? Een snoetenpoetser doet het werk. Een vogel die op je auto heeft gescheten? Doekie bij!

Schoonmaken met snoetenpoetsers

Het mag dan misschien niet milieuvriendelijk zijn, maar wij verslijten snoetenpoetsers en billendoekjes bij de vleet. Vooral de snoetenpoetsers vinden in ons huishouden goed aftrek. Wist je dat je neus ermee snuiten ook goed werkt? Als je dat voorheen altijd met wc-papier deed, voelt een snoetenpoetser als een verademing. Nooit meer een schrale neus.

Lang leve de snoetenpoetsers!

Mijn ode aan de snoetenpoetsers en babydoekjes is vooral praktisch van aard. Die dingen zijn zo sterk. Je boent je er rot mee, en nog gaan ze niet stuk.

Lees ook: Waarom doe ik het eigenlijk?

Geïnspireerd? Ok. Komt ie.

10x Ook dit kun je schoonmaken met snoetenpoetsers:

 1. Verf geknoeid? Ja. Verf. Ja! Toen ik recent een speelhuisje opknapte en opnieuw in de verf zette, liet ik tot horror van mijzelf en manlief overal een verfspoor achter. Vingerafdrukken op de schuifpui, de sleutels en zelfs op onze mooie eetkamerstoelen. Verschrikking. Met een snoetenpoetser was het in een wip schoon! En kon ik opgelucht adem halen, want dat blauwe staat mooi op het speelhuis. Niet op onze stoelen!
 2. De vloer. Regelmatig strooien de kinderen met etenswaren. Meestal per ongeluk, soms expres. Kwarkvlekjes en zo? Gewoon een snoetenpoetser erover heen.
 3. Mijn laptop. Regelmatig stofzuig ik mijn laptop (op laagste stand). Zo krijg ik de kruimels uit het toetsenbord. Vervolgens maak ik het toetsenbord en beeldscherm schoon met een snoetenpoetser. Werkt priiiiiiima!
 4. Mijn iPhone. Yep. Ook mijn iPhone moet eraan geloven. Even uit het doorzichtige beschermhoesje. Scherm poetsen, hoesje en achterkant ook, et voila.
 5. De televisie en toebehoren. Al dat stof. Je wordt er toch helemaal horendol van. Even een snoetenpoetser erover heen en klaar. Het scherm doe ik toch meestal even nadrogen met zo’n doekje wat leuk is om je glas streeploos schoon te krijgen.
 6. De deurklink. Even het plakkerige eraf vegen…
 7. De tafel. Met een snoetendoekjes de kruimels en viezigheid bij elkaar vegen. In elkaar vouwen, en weg ermee…
 8. Poep aan je schoen? Oh nee! Snoetenpoetser erbij en boenen maar.
 9. Ook de wielen van je kinderwagen moeten eraan geloven. Als je ff door de viezigheid bent gereden, helpt het om even goed te boenen met zo’n poetser. Het scheelt dat je de poetser weg kunt gooien. Voorbij is de tijd dat je het met een ouderwets doekje moest doen, dat vervolgens niet meer schoon werd in de wasmachine. Jakkes.
 10. Noodhulp bij vlekken in je kleding. Ook dat helpt. Gelijk ff met een snoetenpoetser het ergste uit je kleding halen. Zo loop je minder risico dat het vlekje blijft zitten, wanneer je je kleding eenmaal gewassen hebt.

Herkenbaar? Wat maak jij schoon met snoetenpoetsers? Laat hieronder je reactie achter.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Hoe ga je om met zwangerschapsdiscriminatie?

 • 2 dagen geleden
 • 4 minuten lezen
Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Mama’en: zorgen voor jezelf rondom het moederschap

 • 5 dagen geleden
 • 8 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Moeder van gepeste Suze deelt hartverscheurend bericht

 • 6 dagen geleden
 • 3 minuten lezen