Waar ben je naar opzoek?

Wasmand groot gezin: Hoe trotseer je de berg was?

3 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Wasmand groot gezin: Hoe trotseer je de berg was?

De was is een van die huishoudelijke klusjes waar nooit een einde aan komt. Als je denkt dat je ‘klaar’ bent komen precies je kinderen binnen en kan je weer van voor af aan starten. De wasmand van een groot gezin is misschien nog wel lastiger te handelen. Tenslotte moet er vaker en meer kleding gewassen worden dan wanneer je alleen maar met zijn tweetjes bent. Hoe leer je de was managen? Je leest het in dit blog.

Terwijl ik dit blog typ heb ik achter mij, op de eettafel, zowat de Mount Everest liggen aan was om op te vouwen.
Nu is het niet zo dat het de wasmand van een ‘groot gezin’ betreft, maar twee volwassen en twee kinderen. Toch gaat er hier wekelijks een flinke stapel was doorheen. Er een soort van overzicht over krijgen lijkt me niet te lukken.

Kortom: tijd voor wat research. Hoe wordt de wasmand ordenen zelfs met een groot gezin appeltje eitje?

Lees verder onder de afbeelding!

Wasmand van een groot gezin. Hoe overleef je de was?

Met een groot gezin is de kans alleen maar aannemelijker dat de inhoud van je wasmand je uiteindelijk boven het hoofd uitstijgt. Op een of andere manier schijnt uitgerekend dit huishoudelijke klusje voor veel mensen een doorn in het oog te zijn, want hoe orden je een berg met vies of schoon, klein en groot wasgoed op zo een manier dat je het overzicht niet kwijtraakt?

Een vraagstuk waar ik zelf nog altijd geen antwoord op heb gevonden. Zo laat ik me net vertellen aan de inhoud van zeven wasmanden op mijn tafel, maar goed: des te meer reden om te kijken hoe het beter kan. Misschien steek ik er zelf ook nog iets van op.

Met deze tips wordt zelfs het wegwerken van de wasmand van een groot gezin een peuleschil. Let’s go!

Blog besparen gezin: Hoe houd je geld over?

Besparen is zoiets dat een negatievere lading heeft dan nodig is. Als je wil besparen als gezin dan zijn er meerdere manieren waarop je dat kan doen. Sterker nog: dit kan op zo een manier dat het ook nog eens…

  • Denise Meijer

Tip 1. Stel het wassen/ drogen en vouwen (deze vooral) niet uit

Oeps! Hier ging ik dus al de mist in en dit is dus ook zoiets wat funest is als je dealt met de wasmand van een groot gezin: uitstelgedrag. Hoe langer je wacht met wassen, drogen of vouwen, hoe groter de stapel en hoe uitzichtlozer het klusje uiteindelijk lijkt te worden. Probeer dus dagelijks een wasje te draaien, drogen en op te vouwen. Zo blijft de wasstapel klein en is de was doen ook niet zo’n bizar grote klus.

Tip 2. Zorg voor een goede grote wasmand, zeker met een groot gezin

Iets waar je best in mag investeren: een grote wasmand! Een juist formaatje wasmand is zeker met een groot gezin belangrijk, omdat je anders het risico loopt dat alles kriskras over de vloer van je washok belandt. Het resultaat? Extra werk aan sorteren, organiseren en ga zo maar verder. Een fijne wasmand kan dit voorkomen.

Tip 3. Minder was is minder werk

Kleding dat een dag gedragen is hoeft natuurlijk helemaal niet vies te zijn. Probeer je gezinsleden dan ook aan te moedigen om bepaalde items twee keer te dragen. Dit geldt ook voor handoeken en beddengoed. Is het nog schoon? Dan is er geen enkel bezwaar om het nog een dagje langer te gebruiken. Je zal, zeker met een groot gezin, merken dat dit scheelt qua inhoud van de wasmand. Minder was is minder werk en daar mag iedereen wel een beetje bij helpen.

Tip 4. Maak het jezelf niet te moeilijk

Ken je die scene uit Bridget Jones waarin de Mark Darcy een soort van ‘bespot’ om het feit dat hij zijn onderbroeken vouwt? Nouja, dit is dan ook onze vierde tip! Dit soort dingen hoef je natuurlijk niet te doen. Zeker niet als je ze gewoon netjes in een apart mandje of aparte lade bewaart. Nu kan je natuurlijk denken: oke, maar ik vind gevouwen onderbroeken of gestreken keukendoekjes eigenlijk wel fijn. Dat mag, maar je zal zien dat je zeker met een groot gezin aardig wat tijd kan besparen op het werk aan de wasmand als je het jezelf soms een beetje makkelijk durft te maken.

Begin vandaag! Overwin de was

Onderstaande stukje kan natuurlijk ook opgevat worden als een oppepper voor mezelf: door te wachten met het concurreren van Mount Everest aan was, wordt de stapel niet kleiner. Begin dus vandaag nog met het overwinnen van je wasstapel. Zorg voor een schone lei, alvorens je bovenstaande tips op de nieuwe, wasmand vol vieze kleding van een groot gezin, kan toepassen. Succes!

In deze blogpost staan affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen