Waar ben je naar opzoek?

Waarschuwing: Paradijs voor pedofielen in kindergame Habbo Hotel

5 minuten lezen Sarina Wijkhuizen Sarina Wijkhuizen
Waarschuwing: Paradijs voor pedofielen in kindergame Habbo Hotel

YouTuber Sven van der Meulen (24) doet zich voor als 14-jarig meisje op Habbo Hotel. Hiermee jaagt hij op pedoseksuelen in de online kindergame. Sven zet zijn strijd tegen online-pedofielen voort. Al eerder ontmaskerde hij volwassen mannen die minderjarigen kinderen benaderen. Hij wil het probleem aan de kaak stellen. Habbo Hotel al jarenlang wordt gebruik door pedoseksuelen om contacten met kinderen te zoeken. Habbo Hotel bestaat al sinds 2000 en tot de dag van vandaag krioelt het hier van de pedofielen. Laat dit een waarschuwing zijn voor alle ouders met kinderen!

Tijdverdrijf voor tieners

Het voelt als gisteren dat ik ‘s middags uit school naar mijn opa en oma fietste om gebruik te maken van hun computer. Aangezien ik thuis niet op de computer mocht, was dit voor mij de perfecte manier om mijn huiswerk te maken en verder ongestoord (en ook zonder controle) te kunnen MSN’en of spelletjes spelen. De online game Habbo Hotel speelde ik toen ook al. Ik heb dagen gespendeerd aan het omkleden van mijn poppetjes en het inrichten van de leukste kamers met ondertussen wat leuke online gesprekken. Want dat is waar het spel voor is bedoeld.

Habbo Hotel paradijs voor pedofielen

Maar je hoeft niet lang op Habbo Hotel te zitten om te ervaren dat voor veel mensen, en dan hebben we het vooral over mannen, het spel niet wordt gebruikt om leuke kamers in te richten of met leeftijdsgenoten te communiceren. Habbo Hotel wordt namelijk gewoon gebruikt door pedofielen om met veel te jonge kinderen in contact te komen. En de ene keer zullen ze zeggen dat ze ouder zijn, de andere keer doen ze zich voor als een leeftijdsgenootje.  

Toen ik vandaag dan ook stuitte op het filmpje van YouTuber Sven van der Meulen die de afgelopen maanden jaagt op online-pedofielen,  was ik dan ook lichtelijk geschokt. Want buiten dat het voelt als gisteren dat ik bij mijn opa en oma op dat kamertje achter die computer zat, hebben we het in werkelijkheid over 14 (!) jaar geleden. En in die 14 jaar tijd is er dus nog steeds niets veranderd. Habbo Hotel  wordt nog steeds door vieze oude mannetjes gebruikt met de intentie om vieze foto’s van en naar kinderen te sturen en zelfs met ze af te spreken en die kinderen voor eeuwig te traumatiseren. 

In alle verstreken jaren neemt Habbo Hotel dus nog steeds niet zijn verantwoordelijkheid en bieden ze pedofielen dus nog steeds een vrij platform om te doen en laten wat ze willen. Zonder dat dit ook maar deels gefilterd wordt. Zei geven deze pedofielen vrij spel en Habbo Hotel is daardoor een allesbehalve veilige online spel omgeving voor onze kinderen. 

Als je er zo over nadenkt is het eigenlijk heel eng. Want de gesprekken die gevoerd worden in dit spel verdwijnen na enkele regels weer en zo is er dus als ouder ook bijna geen grip op te krijgen. Maar dit geldt niet alleen voor Habbo Hotel. Mijn zoon heeft een oud mobieltje van mij waar wat spelletjes op staan én Snapchat omdat hij het zo leuk vindt om die foto’s te maken met dieren en verschillende achtergronden. 

Snapchat

Zelf ben ik er niet helemaal in thuis maar mijn zusje had hem (dacht ik) zo ingesteld dat hij alleen met mijn twee zusjes en een vriendin van hun kon communiceren. Hij belt ze bijvoorbeeld wel eens of doet dan een spelletje met ze, en als ze geen zin hebben nemen ze niet op. Maar toen ik gisteravond een blik wierp op zijn gesprekken stond daar ook een vreemde naam in. Vreemde kunnen dus wel contact met hem opnemen… Uiteindelijk bleek het ook een jong meisje te zijn en was ze juist erg argwanend naar mij toe. Dat voelde redelijk ongemakkelijk maar ik vond het super goed van dat meisje. 

Ook met dit platform heb je totaal geen idee wie er aan de andere kant zit, en zijn gesprekken binnen no time niet meer zichtbaar. En kunnen mensen met de verkeerde intenties, dus zonder al te veel moeite gewoon hun gang gaan. 

TikTok 

Niet al te lang geleden hebben wij van Love2BeMama al een artikel gewijd aan de gevaren van TikTok. Een platform waar kinderen leuke filmpjes op delen en die andere dan weer bekijken. Jammer genoeg leven wij op dit moment in een wereld, dat hoe onschuldig de intentie ook is, dit eigenlijk niet meer kan. Tenminste niet als je niet wilt dat een vreemde ouwe kerel met andere gedachten naar jou dochter kijkt die daar haar nieuwste danspasjes laat zien. Hoe verknipt dat eigenlijk ook is.

Wat is Grooming en sexting: Hoe ga je hier als ouder mee om?

Alsof het loslaten van je kinderen in de ‘grote boze wereld’ al niet eng genoeg is. Is er ook nog eens een nog grotere, bozere online wereld waar ouders zichzelf zorgen om moeten maken. Zo ging er vorige week nog…

  • Denise Meijer

Catfish  

Voor veel jongeren zou het MTV programma Catfish ook erg goed zijn om te bekijken, zodat ze zich er in ieder geval bewuster van worden dat mensen op internet niet altijd zijn wie je denkt dat ze zijn en dat het heel makkelijk is om je anders voor te doen.  

Omegle 

Toen ik mijn zusjes van 16 en 13 vroeg of er eigenlijk nog meer van dit soort sites zijn kwam de oudste met OMEGLE, (Talk to strangers… De titel zou je al aan het denken moeten zetten.) Maar nou moet ik hier wel van toegeven dat deze op 18+ gericht is en me een beetje doet denken aan een moderne variant van een website waar ik als tiener wel eens op ben gestuit. Alleen kan ik daarvan niet meer op de naam komen. En hoewel je als 18-jarige nog steeds niet zit te wachten op dickpicks, vind ik het gericht naar een volwassenen toch wel anders als naar een kind. 

Een gewaarschuwd mens…

Het klinkt natuurlijk heel makkelijk om zicht op alles te houden wat onze kinderen online doen, maar ik ben pas 26 en voel me nu al regelmatig mijn moeder van vroeger. Ik ben er namelijk niet meer in thuis zoals ik dat was en moet vaak mijn zusjes om hulp vragen omdat ik er ook niet altijd uit kom. Daarom is het voor kinderen heel makkelijk om vaak in hun onschuld te verdwalen op het web. Hou alle sites goed in de gaten, maar bovenstaande verdienen extra aandacht en Habbo Hotel verdiend gewoon een blok! 

Pas gewoon op, voordat je het weet staat je kind online.

Sarina Wijkhuizen

Ik ben een enthousiaste jonge moeder van pas 26. Die altijd heel goed de combinatie kon vinden tussen fulltime werken en het moederschap en daar oprecht van genoot. Maar sinds maart 2019 thuis is komen te zitten met Acnes in mijn buik en dus gepromoveerd is tot thuisblijfmama. Mijn leven deel ik met Danny en sinds 2014 zijn wij ouders van Davy. Ook trotse eigenaars van viervoeter Boef. Ondanks dat ik thuis zit loopt mijn hoofd regelmatig over en door alles van mij af te bloggen blijft alle chaos netjes op een rijtje.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen