Waar ben je naar opzoek?

Dit verraadt dat je een meisje verwacht

1 minuut lezen Marian Alons
Dit verraadt dat je een meisje verwacht

Als je zwanger bent, lijkt iedereen in je omgeving te weten wat voor geslacht je baby heeft, nog voordat je het zelf überhaupt weet. Door bijvoorbeeld je eetgedrag of door de manier waarop je je kindje draagt (breed of punt), denken mensen te weten of je een jongetje of meisje krijgt. Deze trucjes lijken achterhaald en niet altijd te kloppen, maar er is nu ook wetenschappelijk onderzoek gedaan, die laat zien dat je zelf kan voelen of je een meisje krijgt!

De onderzoekers legden een verband tussen het geslacht van het nog ongeboren kindje en het immuunsysteem van de mama’s. Het onderzoek werd gepubliceerd in het tijdschrift Brain, Behaviour and Immunity. Er werden 80 vrouwen onderzocht tijdens hun zwangerschap. Een bijzondere uitslag volgde!

Lees ook: Dit moet je doen om een meisje te krijgen (of een jongetje)

Volgens het onderzoek hebben vrouwen een zwakker immuunsysteem als ze zwanger zijn van een meisje. Ze vertoonden een hogere ontstekingsreactie als hun immuunsysteem werd uitgedaagd. De vrouwen die een jongetje verwachten hadden hier helemaal geen last van. De onderzoekers geven zelfs een concreet voorbeeld.

Een moeder heeft een jongen en een meisje. Toen ze klein was had ze meerdere allergieën, maar die waren verdwenen nu ze groter werd. Bij de zwangerschap van haar dochtertje, haar tweede kind, kwamen de allergische reacties weer terug. Terwijl ze hier bij haar eerste zwangerschap van haar zoontje geen last van had. Het gebeurt wel vaker dat allergieën tijdens zwangerschappen terugkeren, maar dat het alleen bij zwangerschappen van meisjes voorkomt, is wel bijzonder.

Lees ook: 10x wat je moet weten als je een meisje krijgt

Natuurlijk is elke zwangerschap en elke baby anders. De onderzoekers hebben wel vastgesteld dat de ontstekingsreactie hoger is als je een meisje verwacht. Wat houdt dat precies in? Een hoge reactie kan bijvoorbeeld misselijkheid en pijn en vermoeidheid veroorzaken. Als je dus zwanger bent en je hebt meer last van dit soort ‘ziek zijn’, is de kans volgens de onderzoekers groot dat je een meisje verwacht. Echter is het geen 100% garantie.

Bron: Mirror

Bron hoofdafbeelding: Flickr

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over kinderen en ouderschap

Lampion kopen Sint Maarten: waar koop je de leukste lampions?

  • 7 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Bevalling & Kraamtijd

Watermethode stilgeboren baby: hoe gaat dit in zijn werk?

  • 2 dagen geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Moeder zijn en het nog leuk vinden ook: optimaal genieten!

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen