Waar ben je naar opzoek?

8 dingen die ik had willen weten toen mijn kinderen nog baby’s waren

4 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
8 dingen die ik had willen weten toen mijn kinderen nog baby’s waren

Ik heb het mijzelf erg moeilijk gemaakt toen ik voor het eerst moeder werd. Maar wist ik toen veel? Ik was heel erg onervaren en onzeker. Maar als ik het over zou mogen doen dan wist ik één ding heel zeker: telefoon uit en genieten van deze kostbare momenten. Neem het maar van mij aan: de babytijd gaat veel te snel…

En dan kom je erachter…

Elk stadium van het ouderschap is geweldig. Tenminste, niet altijd als je middenin een (lastige) fase zit maar achteraf overdenk je deze tijd en kom je erachter dat het heel bijzonder was. De babyfase vond ik heel lastig. Er waren dagen dat ik het heel moeilijk had maar nu de kinderen ouder zijn kom ik erachter dat het eigenlijk de mooiste fase was…

Als er een vierde zou komen (maar die komt er niet…) dan zou ik intens gaan genieten van deze tijd. En met een bak ervaring weet ik zeker dat het dit keer helemaal goed komt.

Belangrijke boodschap!

Het is natuurlijk niet altijd rozengeur en maneschijn want wij newborn mama’s zijn hartstikke moe, er zijn momenten dat we er heilig van overtuigd zijn dat we onze baby’s verpesten en we de slechte moeders EVER zijn. Maar zal ik je de waarheid vertellen? We zijn dat niet. We zijn geen slechte moeders. En dat beseffen we ons pas als onze baby’s geen baby’s meer zijn.

Dus deze blog is voor de mama’s van wie de kids nog in de luiers zitten. Dit is wat je nodig hebt als je middenin de babytijd zit om erachter te komen dat je een GEWELDIGE MOEDER bent. En sorry voor alle mama’s voor wie het vijf jaar te laat komt… Inlcuding myself.

1. Je gaat niet dood van slaapgebrek.

Je zal het niet geloven maar je baby gaat doorslapen. En op een dag kijk je terug op al die frustrerende avonden en nachten en de 03.00u status updates en dan kom je erachter dat je dit cosy momentje best wel mist.

2. Geld uitgeven kan altijd nog.

En dan doel ik op de babyuitzet, babykleding en speelgoed voor je kleintje. Je hoeft echt geen merkkleding te kopen (want spuug en poep) of dozen vol babyspeelgoed. Je kleintje heeft het niet eens door. Een rompertje met een broekje is al voldoende. En je baby doet toch niet mee aan de wedstrijd ‘Best geklede baby van het kinderdagverblijf‘? Er komen tijden dat je nog bakken met geld uit kunt geven. Als ze gaan studeren bijvoorbeeld…

3. Het ouderschap is niet meer zoals vroeger.

Natuurlijk is het fijn om je vast te houden aan tradities maar vind je eigen weg in de opvoeding.

4. Wat andere mensen ergens van vinden boeit je niks.

Je verpest je kind niet als je hem borstvoeding geeft om in slaap te vallen. Je kinderen zijn niet verwend als ze (af en toe) bij je in bed slapen. Je overtreed de wet niet als je je kind naar de oppas brengt en je bent niet de slechtste ouder als je je kind eten uit potjes geeft. Negeer die mensen die je het gevoel geven dat je WEL een slechte ouder bent.

5. Sokjes voor baby’s: wie heeft dat ooit uitgevonden?

Ze zijn alleen nuttig om uitgetrapt te worden of kwijt te raken in de wasmachine.

6. Je hoeft niet alles vast te leggen op foto en te posten op Instagram.

Leg je telefoon weg en geniet van het moment. Gebruik je zintuigen om te ademen en te leven en stop ermee om te proberen alles in de perfecte foto vast te leggen. Je verdoet je tijd aan het bekijken van 65 shots van één moment voor een fotoboek die er de komende jaren toch niet gaat komen… (want je hebt geen tijd).

7. Het is een fase!

Je zal snel weer (door) slapen, je wallen verdwijnen, je borsten stoppen met lekken en je hebt weer zin in seks. De tijd komt heel snel dat je niet altijd meer nodig bent als moeder dus neem het ervan.

8. Weg met die schuldgevoelens.

Stop ermee te denken aan dat je de hele dag niks doet. Stop met die schuldgevoelens als de was zich maar op blijft stapelen en je huis een bende is. Je bent druk. Druk met je baby (en kinderen). Je geeft liefde, verzorging en soms doe je dat de hele dag in je pyjama omdat je kind al je aandacht opeist. Prima toch? Huishoudelijk werk is nooit klaar en je baby groeit wel door…

Dus lieve moeders neem maar van mij aan dat je je vooral moet focussen op het hier en nu en je baby en kleine kinderen. Kijk naar je kinderen, verwonder je, geniet van elkaar en geef liefde. De rest komt later wel! 

Voor je het weet staat je kind de kaarsjes uit te blazen van zijn vierde verjaardag en breng je hem naar de basisschool. Met een knoop in je maag vraag je je af waar de tijd gebleven is… 

Lees ook: Lieve kinderen, wanneer ik faal als moeder onthoud dit…

 

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 37 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 13, 12 en 9 jaar. Wij wonen sinds 1,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 dag geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 2 dagen geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 2 dagen geleden
  • 4 minuten lezen