Waar ben je naar opzoek?

10x wat je moet weten als je een meisje krijgt

3 minuten lezen denise Denise Meijer
10x wat je moet weten als je een meisje krijgt

Sugar, spice and everything nice.
Kortom: je bent in verwachting van een meisje, je bent recentelijk trotse ouder geworden van een prachtig, roze wolkje, of een doorgewinterde moeder als het gaat om roze, glitters en prinsessenprul. Om te beginnen: gefeliciteerd! Moeder zijn van een meisje is gaaf. Lastig, soms. Maar vooral gewoon gaaf!

Geen idee

Alle meisjes-mama’s hebben één ding met elkaar gemeen: tot na de geboorte van onze, eerste dochter. Hebben we geen idee van wat ons te wachten staat. Zelfs al zijn we zelf gezegend met de zogenaamde ‘girly bits’. Maar geen nood! Ik red je uit de brand, want hier heb je een kleine opsomming van wat je kan verwachten als je een babymeisje verwacht.

Lees ook: Meisjes opvoeden. Het is toch net effe anders, zeg maar. 

Zet je schrap (maar vergeet vooral niet te genieten)!

1. Meisjes kunnen hun eerste ‘menstruatie’ vlak na de geboorte krijgen                             Nee, dit is niet het echte werk, maar het is niet ongewoon dat je tijdens het verschonen. Plotseling wat bloed in de luier van je pasgeboren meisje ziet. Dit wordt ‘pseudomenstruatie’ en komt omdat de hormonen van jou, als moeder. Negen maanden lang, via de placenta, bij de baby terecht zijn gekomen. Is je meisje eenmaal geboren, dan is dit vanzelfsprekend niet meer het geval en deze ‘ontwenning’ kan dus een beetje bloedverlies veroorzaken. Dit is volkomen normaal, dus probeer niet in paniek te raken (zoals ik dat deed).

2. Meisjes zijn zorgzamer
Het is bewezen dat meisjes beter zijn in het lezen van gezichtsuitdrukkingen dan jongetjes. Dit zorgt er voor dat ze eerder empathie zullen voelen. Nee, ik zeg nu niet dat je je dochter enkel als poppenmama moet opvoeden, maar mocht je je dochter vinden terwijl ze een speelgoedauto de fles probeert te geven: dit is dus een natuurlijk gegeven.

Lees ook: Prinsessengedrag bij meisjes

3. Meiden praten sneller
Simpelweg, omdat een meisje haar hersenen zo zijn geprogrammeerd. Rond de 2/3 jaar zullen meiden en jongens op verbaal gebied ongeveer gelijk zijn. Eén cruciaal verschil: meisjes praten ook nog eens meer en stoppen niet!

4. Meisjes zijn sneller zindelijk
Een studie van het Medical College of Wisconsin heeft uitgewezen dat meisjes zeker drie maanden sneller zindelijk zijn dan de jongens.

5. Je koopt dingen (heul veul dingen) voor je meisje. Die je waarschijnlijk niet nodig hebt.
Leuke haarbandjes, een roze tutu, armbandjes, glitterschoenen… Dit alles is natuurlijk hartstikke schattig, maar als je er over nadenkt: onnodig!
Maar goed: ze kan dan ook echt, echt, ECHT niet zonder vier paar roze babyschoentjes vlak na de bevalling.

Lees ook: 10 euvels van een meisjesmama 

6. Nog een leuk feitje: een meisje ziet geen verschil tussen jongens- of meisjesspeelgoed
Bewezen is dat dit gedeelte zich pas zal ontwikkelen vanaf één jaar. Mocht ze zich na deze leeftijd ontwikkelen als ware ‘poppenmoeder’, dan heeft dit te maken met haar natuurlijke zorgzaamheid. Mocht ze een voorliefde hebben voor auto’s en ander jongensspul, dan zou dit zomaar kunnen zijn doordat de moeder testosteron heeft aangemaakt tijdens haar zwangerschap.

Meisje met pop

7. Meisjes hebben meer oog voor detail
Waar een jongensbaby met grof geweld het speelgoed uit je hand zal proberen te grissen, zal een meisjesbaby verfijnder te werk gaan. Ze laat haar vingertjes over de randen glijden, neemt de tijd om de vorm en textuur in zich op te nemen en zal elk klein onderdeel in zich op proberen te nemen.

8. Meidenbaby’s gillen meer
“Je gilt als een meisje,” komt dus wel degelijk ergens vandaan. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het gedeelte van de hersenen welke ook verantwoordelijk zijn voor de spraak. Ze zijn sneller in staat om zich, door middel van een andere manier dan huilen, uit te drukken. En één van de eerste stappen? Gillen! Om ongenoegen te uiten, om plezier aan te duiden, of simpelweg omdat het leuk is om te kijken wat ze allemaal met haar (hoge, schelle) stemmetje kan doen.

9. Ze zal niet zo makkelijk in je wijn plassen
Geen op hol geslagen tuinslang dus, als je baby tijdens het verschonen ineens een plasje moet doen (en dat is dus bijna tijdens ELKE verschoning). Je kan je wijnglas dus veilig op tafel laten staan, als er op de bank een luierwissel plaatsvindt.

10. Ze zal haar vader om haar kleine vingertje winden
En dit van baby af aan. Als papa thuiskomt van werk zal ze hem begroeten met haar liefste glimlach zoals zelfs jij nog nooit hebt gezien. Dit is slechts het begin van hoe ze haar vader zal inpakken alsof het niets is en … meer van hem gedaan zal krijgen dan jij.

Bron afbeeldingen: Pixabay

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen