Waar ben je naar opzoek?

Ik wil ook een nachtnanny!

3 minuten lezen denise Denise Meijer
Ik wil ook een nachtnanny!

Menig moeder weet hoe zwaar het is om nog enigszins te kunnen functioneren na een nacht vol met ‘wakkere’ momentjes. Dit komt vaak omdat de kinderen of te klein zijn om door te slapen, of zelf de slaap niet zo goed kunnen vatten om wat voor een reden dan ook. Maar gelukkig is daar nu een oplossing voor. Het kost misschien wat duiten, maar dan heb je ook wat, namelijk: Een heuse nachtnanny!

Om kwart over zes in de ochtend

Twee weken na de geboorte van mijn dochter moest ik er weer aan geloven. Zoon zat gewoon op de basisschool en hij moest, verlof of geen verlof, gewoon netjes om half 9 in zijn klasje zitten.
Pittig! Zeker als je je bedenkt dat ik nog vast zat aan drie nachtvoedingen en de wekker dus elke ochtend om kwart over zes, genadeloos van zich liet horen.

Nog altijd weet ik niet hoe ik deze periode heelhuids heb kunnen doorstaan, want op een bepaald punt had ik geen idee meer of ik nou van voren of van achteren leefde. Denk aan; wallen tot op je knieën, twee verschillende schoenen aan als je naar buiten stapt en een bos met klitten, want ik had niet eens de puf om mijn haren te kammen.

Lees ook: Doorslapen is zóóó overrated

van 22.00 tot 11.00

Nu ‘functioneer’ ik sowieso niet naar behoren als ik te weinig slaap heb gehad. Ik ben na zo een nacht chagrijnig, prikkelbaar, suf… nouja, overall gewoon geen leuke mama. Maar we ‘dealen’ er maar mee, want tenslotte staat dat in ongeschreven overeenkomt die je aangaat als je eenmaal moeder wordt. Ennuh… ik dank God op mijn blote knietjes voor de koffie, natuurlijk! En de rest van de tijd denk ik weemoedig terug aan de tijd dat ik van 22.00 tot 11.00 de volgende ochtend kon slapen, zonder ook maar een spier te vertrekken. “Een heerlijke fantasie!” Zo zou menig moeder beamen. Maar wist je dat je deze droom uit kan laten komen? Ja, je moet er (flink) voor betalen, maar hee… Wat is 100 piek ten opzichte van een opgeladen en bovenal: HELDERE moeder? Zeker als ze de volgende dag ook nog eens op een drukke baan zal moeten verschijnen. Levend… als het even kan.

De nachtnanny

De nachtnanny, of ook wel de nightnurse genoemd. Is een fenomeen, overgewaaid uit Amerika en zorgt er voor dat jij van 22.00 tot en met 07.00 kan blijven knorren.
Vergeet de puisterige puber die om 23.00 weer thuis moet zijn en zeg “hallo!” tegen professionele, betrouwbare zorg, zodat je ook ECHT met een gerust hart in slaap kan vallen.

Maar de nachtnanny is er niet alleen voor oververmoeide moeders maar ook voor wanneer moeder en vader eens willen gaan stappen.
Hoe fijn is het, dat als je een drankje op hebt, onbezorgd in bed kan stappen. Wetende dat er iemand aanwezig is die adequaat kan optreden mocht zich er iets gebeuren met de baby gedurende de nacht.

Een avond zonder restricties

Persoonlijk weet ik hoe lastig het is om een oppas voor een nacht te regelen. Zeker nu ik twee kinderen heb.
De avondjes uit schieten er dus wel eens bij in en mochten we er eens samen op uit gaan, dan dienen we voor een bepaalde tijd terug te zijn en is één van ons twee de BOO (spreek uit als: Boe), de Bewust Onbeschonken Ouder, dus.
Het is dus een avondje uit, maar met restricties en altijd met de kinderen in het achterhoofd.
Ja, ook daar teken je een beetje voor als je eenmaal ouder bent geworden, maar dat maakt een avond ZONDER restricties niet minder leuk, toch?

Lees ook: Een avondje uit in 30 stappen

Zoals ik al zei: Een nachtnanny mag wat kosten, zo’n 30 a 40 euro per uur. Maar weet je? Ik zou inmiddels mijn linkertiet verpatsen voor een avondje aan ononderbroken slaap, dus 100 euro is een prikkie. In ieder geval in theorie.

Bron beeld: Pixabay

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen