Waar ben je naar opzoek?

Vanuit huis werken? Dit kun je doen!

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Vanuit huis werken? Dit kun je doen!

Ik werk al jaren vanuit huis. Precies acht jaar geleden ben ik gestopt met mijn werk als leerkracht om vanuit huis te werken en tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van gehad. Vanuit huis werken is geweldig maar ik wil er wel meteen bij zeggen dat het niet altijd zo fantastisch is als het klinkt. Het is misschien soms nog wel harder werken dan wanneer je voor een baas werkt en thuiswerken is niet voor iedereen geschikt maar toch zou ik niet anders meer willen. Het geeft mij daarnaast ook zoveel vrijheid en de mogelijkheid om er gewoon te zijn voor de kinderen. Heb jij ook de ambitie om vanuit huis te werken maar weet je (nog) niet wat je kan doen? Ik geef een aantal tips!

Word blogger

Een voor de hand liggende optie is om blogger te worden. Dat zeg ik natuurlijk omdat ik zelf ben gestopt met werken als leerkracht om mijn blog verder uit te breiden en daar mijn geld mee te gaan verdienen. Het runnen van een blog is super leuk maar hierbij zijn ook een aantal ‘maars’. Je zet namelijk niet zomaar even een blog op en ik zou je willen aanraden om eerst een blog te beginnen voordat je zomaar je baan opzegt. 

Wil je meer weten over bloggen? Klik dan even hier!

Begin een internetbedrijf

Het internet is zo groots en ik geloof er helemaal in dat je via het internet je idee de wereld in kunt zenden en hier als ondernemende moeder ook je geld mee kan verdienen. Misschien niet perse als blogger maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kan een e-book schrijven of een online programma lanceren maar je kan ook coaching aanbieden via Skype. Je idee kan je zelfs via de digitale wegen naar een internationaal podium brengen. Dat is toch fantastisch?

Lees ook: FAQ: Het leven van een blogger!

Wellicht heb je al een fantastisch idee maar zie je nog beren op de weg doordat je de taal niet spreekt. Maar ook daar zijn oplossingen voor. Je kan van de diensten van Fairlingo gebruik maken door snel ervaren native speaking website vertalers in te schakelen. Ze hebben ook een superslim systeem wat het aantal woorden op je website automatisch telt. De native vertalers werken met een snelheid van 1250 woorden per opdracht per dag. Binnen een paar dagen is je website al vertaald! Super handig zo’n online vertaalplatform voor websites. Wil je je fantastische idee omzetten naar een startup? Ga er dan snel mee aan de slag!

Een was- en strijkdienst vanuit huis

Er zijn heel veel moeders die veel werken en zelf geen tijd hebben om de was te doen. Voor deze moeders is het een uitkomst als jij een was- en strijkdienst vanuit huis begint. Je hebt er weinig voor nodig en kunt een mooie klantenkring opbouwen. Ik heb er al eens eerder een uitgebreide blog over geschreven met alle informatie om meteen te beginnen. Je vindt de info hier!

Virtueel Assistent

Een beroep waar je steeds vaker over hoort is een Virtueel Assistent. Als Virtueel Assistent assisteer (of ondersteun) je een ondernemer. Dit kan dus van alles inhouden zolang het maar vanuit je eigen huis is. Je houdt contact met de ondernemer via e-mail of Skype en je werkt de opdrachten die je krijgt uit vanuit huis. Als Virtueel Assistent heb je een breed takenpakket maar je kan je ook specialiseren op iets waar je echt heel goed in bent. Daarmee onderscheid je je!

Webdesigner

Misschien ben je heel goed in het maken van websites. Dit kun je ook heel goed vanuit huis doen!

Oppas voor huisdieren

Misschien ben je een enorme dierenvriend en wil je wel oppassen van de huisdieren van iemand anders. Je kan een hondenuitlaatdienst beginnen of de katten van de buurt verzorgen wanneer de baasjes op vakantie zijn.

Kleermaker

Klinkt ouderwets maar is het niet. Er zijn genoeg mensen die verstelwerk hebben. Ben jij goed met naald en draad? Bied jezelf aan als kleermaker en laat mensen hun verstelwerk bij je thuis afleveren en weer ophalen als het klaar is.

Huiswerkbegeleider

Je kan online en vanuit huis kinderen begeleiden met hun huiswerk. Het is wel handig als je hiervoor enige kennis hebt van onderwijs en (het begeleiden) van kinderen en dat je goed kan communiceren en uitleggen.

Er zijn nog veel meer beroepen die je vanuit huis kunt doen: muziekleraar, Social Media Specialist, software tester, fotograaf, illustrator, tekstschrijver of boekhouder. Thuiswerken heeft veel voordelen en deze beroepen lenen zich het beste voor thuiswerken. Dankzij internet zijn er veel meer mogelijkheden om vanuit huis te werken en als thuiswerken wat voor jou is moet je daar zeker gebruik van maken!

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 10 jaar. Wij wonen sinds 2,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties
  • Lindi zei

    Leuk om te lezen! Ik heb al lange tijd een blog, maar begon in december pas weer om dit actiever op te pakken. Lijkt me leuk om dit door te zetten in het nieuwe jaar 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen