FAQ: Het leven van een blogger!

Hoe mijn dag als blogger en moeder eruit ziet? Ik geef je graag een kijkje in mijn leven en werkzaamheden en hoe ik mijn bedrijf aan huis combineer met mijn gezinsleven. Thuiswerken en kinderen moet ik dus goed combineren. Ooit stond ik voor de klas en was ik juf. Ik kwam er al snel achter dat dit niet mijn passie was en ik gooide het roer om. Veel mensen hebben echt geen idee wat ik doe dus het wordt tijd om dat maar eens uit te leggen… En dat is niet om mijzelf te verdedigen hoor 😉 maar omdat ik er vaak vragen over krijg. 

Heb je geen idee wat mijn werk inhoud en wat ik de hele dag doe? Ik zal het je vertellen! Hieronder een aantal vragen die ik regelmatig krijg!

Je zou toch thuisblijfmoeder worden?

Dat was ooit het idee ja. En ik zei inderdaad heul lang geleden mijn vaste baan op. Maar alleen maar met de zorg voor mijn kinderen bezig zijn was niks voor mij. Toen ik mijn baan op had gezegd  had ik de vrijheid om te doen wat ik echt wilde: ondernemen! En dat werd fulltime bloggen. Na twee jaar zette ik mijn internetbedrijf Dutch Family Works op wat een online uitgeverij is voor mijn online titels. Vanuit hier verzorg ik content & advertising op maat. Nu voor Love2BeMama en binnenkort komt daar nog een titel bij. To be continued… 

Het is alweer zeven jaar geleden dat het allemaal begon. Ik werd moeder en dat was de start van mijn blog. Ik ben nu zeven jaar verder en dit is het resultaat. Ik ben blij dat ik mijn eigen bedrijf, mijn passie, kan combineren met de zorg voor onze kinderen. Het scheelt een hoop nu ze allemaal naar school zijn. Nu heb ik echt meer tijd om overdag meer te werken en ’s avonds minder.

“Ooh, heb jij een blogje?”

Dat was iets wat ik een aantal jaar terug regelmatig hoorde. Het bloggen was nog niet zo bekend dus heel veel mensen begrepen niet wat ik nou deed. Anno 2017 is het super populair en is het bloggen en vloggen niet meer weg te denken. Bloggers worden uitgenodigd aan tafel bij bekende televisieprogramma’s en vloggers worden gevraagd op schoolfeesten. Het is serieus business. Ook ik ben dit jaar begonnen met vloggen!

Mijn blog is nu geen blogje meer te noemen. Ik ontvang hier ruim 120.000 unieke bezoekers per maand (als het niet meer is) en ik heb het hartstikke druk. Zo druk dat ik inmiddels een heel team aan vrijwillige bloggers, een redactie team van vier personen én stagiaires zoek.

En het voordeel van dit werk is dat ik dit vanuit huis kan doen en prima kan combineren met mijn gezin. Ik vind het ideaal en de leukste baan die er is!

Wanneer werk je?

Maandag is mijn vaste werkdag. Dan is mijn man vrij. Nu de jongste ook naar school gaat heb ik een werkdag van 9 – 15 en ’s avonds en tussendoor kan ik ook nog veel doen. Mijn man werkt onregelmatig en dat heeft veel voordelen. Hij is overdag vaak thuis waardoor ik kan werken. En als hij ’s avonds aan het werk is kan ik af en toe ook nog wat doen.

Thuiswerkende mama

Waar heb je het zo druk mee dan?

Waar zal ik eens beginnen? In willekeurige volgorde zijn dit de werkzaamheden voor mijn blog en webshop:

 • E-mail: zo’n 30 – 50 mailtjes per dag uitpluizen en beantwoorden. Dat zijn er ruim 280 per week. Waaronder ook persberichten hoor. Ik ben blij dat ik mijn typediploma heb gehaald.
 • Contacten leggen en onderhouden met mijn netwerk: bedrijven waarmee ik samenwerk, merken die mij aanschrijven, winacties opzetten en afhandelen, met mijn bloggersnetwerk, fanmail beantwoorden 😉
 • Bloggen, bloggen, bloggen.
  Er komen zo’n 7 blogs per dag online. Niet alleen door mij geschreven maar ook door mijn geweldige team. Maar deze moeten wel vormgegeven worden en ingepland worden.
 • Content bedenken om over te bloggen.
 • Inspringen op het nieuws: een blog is een snel medium. Er wordt van mij verwacht dat ik dus ook snel ben met nieuws. Het kan maar zo zijn dat ik om 00:30 uur nog een blog online moet zetten.
 • Producten bestellen voor mijn webshop en de webshop runnen.
 • Facturen schrijven en mijn administratie bijhouden (gelukkig heb ik tegenwoordig een accountant).
 • Video’s maken en editten: want ook Love2BeMama zit op YouTube!
 • Advertorials schrijven (voor mijn mediabureau).
 • Advertorial schrijven voor bedrijven die bij mij een advertorial kopen.
 • Mijn Sociale Netwerken onderhouden en actief zijn: Instagram, Facebook, Twitter.
 • Op uitnodiging evenementen bezoeken of op persreizen gaan.
 • Veel telefoontjes beantwoorden.
 • Minimaal zes pakketten per dag aannemen (die arme postbode), uitpakken en sorteren.
 • Producten en speelgoed reviewen (en daarover bloggen).
 • Fotograferen van producten en editten voor de blog.
 • Offertes maken.
 • Research doen.
 • Het opzetten van een nieuwe titel voor Dutch Family Works.
 • Externe schrijfopdrachten: de meest recente is voor ABN AMRO.
 • … volgens mij vergeet ik nog wel wat…

Dat is dus een greep uit mijn werkzaamheden. Daar ben ik zo druk mee! En dat zijn héél veel leuke dingen. Alles is leuk!

En ik vind het geweldig! Nadelen?

Die kan ik niet bedenken! Ik kan echt doen wat ik wil, ik ga nooit met tegenzin aan het werk en de tijd die ik erin steek krijg ik terug in leuke opdrachten en natuurlijk financieel.

De grote voordelen zijn:

 • Ik deel mijn eigen tijd in.
 • Ik kan ook best een half uurtje werken als ze even rustig spelen.
 • Mijn eigen koffie is de lekkerste koffie.
 • Ik kan werken in mijn pyjama.
 • Ik kan werken op mijn Macbook air vanuit bed, de bank of een ander deel van de wereld.

Daarnaast heb ik natuurlijk mijn gezin, mijn vrienden en familie, dates met mijn man, het huishouden (en ja ik ben superblij met mijn hulp voor mijn huishoudelijke klussen en de was want ik heb daar écht geen tijd voor).

Zo ziet mijn leven als thuiswerkende mama er dus uit. Mede mogelijk gemaakt door mijn man. Want ja, soms heb ik deadlines en kom ik echt wel om in het werk 🙂 En tegenwoordig is hij ook werkzaam in het bedrijf!

Snap je het nog niet helemaal? Bekijk het filmpje over thuiswerkende mama’s even…

En… heb je meer vragen? Stel ze in de comments!

Linda Bosscher

Ik ben Linda, 32 jaar, getrouwd en moeder van 3 kids. Founder & content creator van Love2BeMama. Deze blog run ik inmiddels 8 jaar en ik schrijf met veel plezier voor jullie herkenbare artikelen.

4 reacties
 1. Een bezig bijtje ben je zeker! Leuk om te lezen hoe jou dagen eruit zien. Geweldig dat je dit zo kan en mag doen.
  En alle lof hoor dat jij dit zo kan combineren.

  1. Bedankt voor je reactie Samantha. Ooit ben ik dit avontuur zomaar begonnen, vanuit het ‘niets’ op de bank en zie hier waar en wat het mij gebracht heeft. Heb je een droom? Ga hem achterna!

 2. Gaaf hoor! Dat het najagen van je droom je zo veel succes heeft gebracht maar vooral plezier en geluk.
  Het inspireert mij altijd enorm om dit soort dingen te lezen. Ik krijg er energie van en het doet mijn hart een sprongetje maken bij de gedachte dat het mij ook zou lukken. Het ondernemen, netwerken en de creativiteit zit in mijn systeem, maar op de vraag wat??? Kan ik het antwoord maar niet vinden

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.