Waar ben je naar opzoek?

FAQ: Het leven van een blogger!

6 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
FAQ: Het leven van een blogger!

Hoe mijn dag als blogger en moeder eruit ziet? Ik geef je graag een kijkje in mijn leven en werkzaamheden en hoe ik mijn bedrijf aan huis combineer met mijn gezinsleven. Nu de kinderen op school zitten heb ik heel veel tijd om te werken. Toen ik nog kinderen thuis had was dat anders. Thuiswerken en kinderen moest ik goed combineren. Gelukkig is het nu veel ‘rustiger’ en kan ik mijn tijd beter indelen. Ooit stond ik voor de klas en was ik juf. Ik kwam er al snel achter dat dit niet mijn passie was en ik gooide het roer om. Veel mensen hebben echt geen idee wat ik doe dus het wordt tijd om dat maar eens uit te leggen… En dat is niet om mijzelf te verdedigen hoor 😉 maar omdat ik er vaak vragen over krijg. 

Lees ook: Start een succesvolle blog in 2019 (ik ga je er alles over leren!)

Heb je geen idee wat mijn werk inhoud en wat ik de hele dag doe? Ik zal het je vertellen! Hieronder een aantal vragen die ik regelmatig krijg!

Je zou toch thuisblijfmoeder worden?

Dat klopt niet helemaal. Acht jaar geleden zei ik mijn vaste baan als juf op. Dit was niet perse omdat ik zo graag thuisblijfmoeder wilde worden. Mijn man had destijds een baan met onregelmatige werktijden, mijn blog begon steeds beter te lopen, ik kwam erachter dat het onderwijs niks voor mij was, we zate omhoog met oppas voor de kinderen en ik liep op mijn tandvlees omdat veel op mij neerkwam omdat mijn man van die vreselijk onregelmatige werktijden had. Alles bij elkaar opgesteld kwamen we tot de conclusie dat ik ging stoppen met mijn vaste baan, thuis ging blijven bij de kinderen én mijn bedrijf verder uit zou bouwen.

Toen ik mijn baan op had gezegd had ik de vrijheid om te doen wat ik echt wilde: ondernemen! En dat werd fulltime bloggen. Na twee jaar zette ik mijn internetbedrijf Dutch Family Works op wat een online uitgeverij is voor mijn online titels. Vanuit hier verzorg ik content & advertising op maat.

Het is alweer negen jaar geleden dat het allemaal begon. Ik werd moeder en dat was de start van mijn blog. Ik ben nu acht jaar verder en dit is het resultaat. Ik ben blij dat ik mijn eigen bedrijf, mijn passie, kan combineren met de zorg voor onze kinderen. Het scheelt een hoop nu ze allemaal naar school zijn. Nu heb ik echt meer tijd om overdag meer te werken en ‘s avonds minder.

Mijn man heeft inmiddels een nieuwe baan. Hij heeft geen onregelmatige werktijden meer maar is wel vaak weg en veel aan het werk. Daardoor is er niet heel veel veranderd en ben ik nog steeds blij dat ik de stabiele factor binnen het gezin ben. Er is in ieder geval altijd één ouder thuis. Dat neemt niet weg dat ik soms heel graag zou willen ruilen met mijn man: hij thuiswerken en ik buiten huis! 🤪

“Ooh, heb jij een blogje?”

Dat was iets wat ik een aantal jaar terug regelmatig hoorde. Het bloggen was nog niet zo bekend dus heel veel mensen begrepen niet wat ik nou deed. Anno 2018 is het super populair en is het bloggen en vloggen niet meer weg te denken. Bloggers worden uitgenodigd aan tafel bij bekende televisieprogramma’s en vloggers worden gevraagd op schoolfeesten. Het is serieus business. Ook ik ben dit jaar begonnen met vloggen! Hier moet ik nog wel wat meer mijn draai in vinden…

Mijn blog is nu geen blogje meer te noemen. Ik ontvang hier ruim 120.000 unieke bezoekers per maand (als het niet meer is) en ik heb het hartstikke druk. Zo druk dat ik inmiddels een heel redactieteam die Love2BeMama van super leuke content voorzien. Ik heb ook op een openstaande vacature. Misschien is dit iets voor jou?

En het voordeel van dit werk is dat ik dit vanuit huis kan doen en prima kan combineren met mijn gezin. Ik vind het ideaal en de leukste baan die er is! Achter de schermen ben ik nu met veel meer bezig: ik volg een super leuke cursus, ik heb een coach in de arm genomen om meer te gaan ondernemen vanuit mijn hart én ik heb een supergaaf idee voor 2019!

Wanneer werk je?

Maandag was altijd mijn vaste werkdag maar nu mijn man ander werk heeft heb ik alles om moeten gooien. Daarom heb ik ervoor gekozen om de kinderen op maandag, dinsdag en donderdag over te laten blijven op school. Mijn werkdagen zijn dus de schooltijden van de kinderen. Eerder werkte ik ook nog heel veel ‘s avonds maar dat doe ik sinds kort niet meer. Ik ben ‘s avonds gewoon bekaf! Natuurlijk doe ik wel eens wat maar hele avonden doorhalen voor werk is verleden tijd.

Thuiswerkende mama

Waar heb je het zo druk mee dan?

Waar zal ik eens beginnen? In willekeurige volgorde zijn dit de werkzaamheden voor mijn blog. Een paar maanden geleden ben ik gestopt met mijn webshop. Daarvoor in de plaats ben ik wel weer aan het broeden op een nieuw idee!

 • E-mail: zo’n 30 – 50 mailtjes per dag uitpluizen en beantwoorden. Dat zijn er ruim 280 per week. Waaronder ook persberichten hoor. Ik ben blij dat ik mijn typediploma heb gehaald.
 • Contacten leggen en onderhouden met mijn netwerk: bedrijven waarmee ik samenwerk, merken die mij aanschrijven, winacties opzetten en afhandelen, met mijn bloggersnetwerk, fanmail beantwoorden 😉
 • Bloggen, bloggen, bloggen.
  Ik ben constant bezig met content bedenken. Begin dit jaar ben ik een andere weg ingeslagen waardoor ik zelf meer rust heb maar er wel minder blogs online komen.
 • Content bedenken om over te bloggen.
 • Inspringen op het nieuws: een blog is een snel medium. Er wordt van mij verwacht dat ik dus ook snel ben met nieuws. Het kan maar zo zijn dat ik om 00:30 uur nog een blog online moet zetten.
 • Facturen schrijven en mijn administratie bijhouden (gelukkig heb ik tegenwoordig een accountant).
 • Video’s maken en editten: want ook Love2BeMama zit op YouTube!
 • Advertorials schrijven voor campagnes.
 • Campagnes bedenken en uitwerken.
 • Advertorial schrijven voor bedrijven die bij mij een advertorial kopen.
 • Mijn Sociale Netwerken onderhouden en actief zijn: Instagram, Facebook, Twitter.
 • Op uitnodiging evenementen bezoeken of op persreizen gaan.
 • Veel telefoontjes beantwoorden.
 • Minimaal zes pakketten per dag aannemen (die arme postbode), uitpakken en sorteren. Ik heb mijn adres niet meer openbaar staan en krijg dan vaak mailtjes of ik pakketjes wil ontvangen. Hier reageer ik heel selectief op. Het lijkt hartstikke leuk om pakketjes te ontvangen maar de verzender verwacht ook altijd dat je er wat mee doet. Helaas is dat niet haalbaar!
 • Producten en speelgoed reviewen (en daarover bloggen).
 • Fotograferen van producten en editten voor de blog.
 • Offertes maken.
 • Research doen.
 • Uitwerken van nieuwe ideeën.
 • Externe schrijfopdrachten: de meest recente is voor ABN AMRO.
 • … volgens mij vergeet ik nog wel wat…

Dat is dus een greep uit mijn werkzaamheden. Daar ben ik zo druk mee! En dat zijn héél veel leuke dingen. Alles is leuk!

En ik vind het geweldig! Nadelen?

Er zijn wel wat nadelen. Daar heb ik laatst een blog over geschreven.

De grote voordelen zijn:

 • Ik deel mijn eigen tijd in.
 • Ik kan ook best een half uurtje werken als ze even rustig spelen.
 • Mijn eigen koffie is de lekkerste koffie.
 • Ik kan werken in mijn pyjama.
 • Ik kan werken op mijn Macbook air vanuit bed, de bank of een ander deel van de wereld.

Daarnaast heb ik natuurlijk mijn gezin, mijn vrienden en familie, dates met mijn man, het huishouden (en ja ik ben superblij met mijn hulp voor mijn huishoudelijke klussen en de was want ik heb daar écht geen tijd voor).

En ik wil ook nog even wat zeggen over thuiswerwerkende mama’s. Onderstaande filmpje zegt eigenlijk alles!

En… heb je meer vragen? Stel ze in de comments!

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties
 • Laura zei

  Leuk om te lezen waar je allemaal mee bezig bent! Kunnen mensen een keer echt lezen wat het nou precies inhoudt om thuis te werken (:

 • Encarnita zei

  Gaaf hoor! Dat het najagen van je droom je zo veel succes heeft gebracht maar vooral plezier en geluk.
  Het inspireert mij altijd enorm om dit soort dingen te lezen. Ik krijg er energie van en het doet mijn hart een sprongetje maken bij de gedachte dat het mij ook zou lukken. Het ondernemen, netwerken en de creativiteit zit in mijn systeem, maar op de vraag wat??? Kan ik het antwoord maar niet vinden

 • Samantha zei

  Een bezig bijtje ben je zeker! Leuk om te lezen hoe jou dagen eruit zien. Geweldig dat je dit zo kan en mag doen.
  En alle lof hoor dat jij dit zo kan combineren.

  • Linda zei

   Bedankt voor je reactie Samantha. Ooit ben ik dit avontuur zomaar begonnen, vanuit het ‘niets’ op de bank en zie hier waar en wat het mij gebracht heeft. Heb je een droom? Ga hem achterna!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen