Waar ben je naar opzoek?

The Mommy-bonus; een soort dertiende maand voor moeders!

3 minuten lezen admin Love2BeMama
The Mommy-bonus; een soort dertiende maand voor moeders!

Zie je het voor je? Ieder jaar in december word je even flink verwend door je man, omdat je goed voor de kinderen en het huishouden hebt gezorgd. Dit heeft een naam, namelijk The Mommy-bonus. Helemaal overgewaaid uit, heel verrassend, Amerika. Het gaat ongeveer zo in zijn werk: stel je bent minder gaan werken of je bent helemaal gestopt om voor de kinderen en het huishouden te zorgen dan vinden ze aan de overkant dat je daarvoor flink beloond moet worden. Niet met een lullig bosje bloemen van het tankstation, nee joh een auto, peperdure ring of een flink geldbedrag. Zoiets. En dat is ook niet spontaan, het is vaste prik!

Allemaal afhankelijke vrouwen

Ieder jaar in december krijgt elke moeder een soort dertiende maand. Ze krijgen een aai over de bol mét een duur cadeau. Ik vind het echt te hysterisch. Typisch Amerikaans ook. En ik denk een addertje onder het grasveld van mijnheer Trump.

We worden namelijk weer afhankelijk! Want wat gaan al die jonge dames doen? Juist! Die kijken eerst hoeveel raampjes er in de boerderij aanwezig zijn, alvorens zij met de potentiele aanstaande op date gaan. En dan: hoe meer kinderen, hoe groter de beloning! Voor je het weet staan we weer allemaal met een poetslap in de handen onze vent ‘s ochtends uit te zwaaien terwijl de woonkamer overeind getrokken wordt door 343 kinderen. Doe éven normaaaaaaaal!  

Lees ook: Kerst in pyjama: de ideale kerst!

Geen Mommy-bonus maar liever spontaan

Ik vind het namelijk echt super leuk als mijn man eens een bloemetje voor me meeneemt of mij mee uit eten neemt, maar niet omdat ik zo verdraaid goed kan poetsen en opvoeden. Nee… omdat hij het na al die jaren nog steeds leuk vindt om mij te verwennen. Ik word echt beetje onpasselijk van zo’n bonus.  

Maar nu ik dit schrijf begrijp ik die bonus misschien toch een héél klein beetje als ik het op mijn eigen situatie betrek. Ik werk maar een klein beetje en dat doe ik vooral voor “de leuk”. Ik kan namelijk ook best goed schoonmaken, opruimen, wassen, kinderen tof aankleden, heerlijk koken, boodschappen doen en het opvoeden heb ik ook best begrepen. Mijn man zegt wel eens voor de grap: “Daarvoor heb ik je ook aangenomen.”

Even over MIJN man…

Hij daarentegen is enorm goed in geld verdienen, hij is een ster in grote oppervlaktes stofzuigen (en daarbij alle hoekjes en plinten te vergeten…), hij kan ook zeker de was uit de machine halen en deels ophangen (de droger is verboden terrein sinds hij er alles in flikkerde) en dan de sokken op de grond neer te leggen want dat droogt ook prima? Hij is een ster in koken, maar wel als ik alles heb voorbereid, want de laatste keer dat hij zelf aan de slag ging stampte hij na 5 minuten woest naar boven, omdat zelfs de oudste, die alles lust, over zijn nek ging. Nou dat een beetje in een notendop. Anders vragen jullie je straks nog af waarom ik in vredesnaam mijn vent zo afzeik en als ik er dan een foto erbij plaats jullie hem wel willen hebben. Dat doe ik dus lekker niet. 

Lees ook: Ik ben ‘die moeder’ die de iPad als oppas gebruikt

Maar goed eerlijk is eerlijk. Die Mommy-bonus die slaat in onze situatie namelijk helemaal nergens op. Doordat mijn man zo ontzettend hard werkt hoef ik dat maar minimaal te doen. Ik kan door hem namelijk heel veel thuis zijn bij mijn kinderen, ik kan het huishouden doen én krijg daar zelfs tweemaal per maand hulp bij. Ik heb het echt ontzettend goed. En ja we klagen allemaal wel eens. Daar waar de één meer thuis wil zijn, zou de ander graag wat vaker weg willenzijn van huis en weer een ander is helemaal happy in de huidige situatie. De bonus in ons geval is, dat we allemaal gelukkig zijn. 

Lieverd, bedankt!

O… en weet je wat ik zo last minute nog even ga doen? Ik ga zo met mijn kinderen naar de stad om een mooi cadeau voor papa uit te zoeken. Om hem te bedanken voor weer een jaar keihard werken, bedanken voor de vakanties, bedanken voor de fijne uitjes, bedanken dat we in een fijn huis wonen en er elke dag eten op tafel staat, bedanken voor de momenten met zijn tweeën. Een TOP team zijn we samen.  

Deze vakantie wil ik nog heel graag erop uit met zijn tweeën en dan kan ik zeggen dat 2019 weer een prachtig jaar wordt. En hij betaald! 🤪

Photo by rawpixel.com from Pexels

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Sinterklaas

Surprises maken: wist ik veel dat mijn kind dit zelf moet doen…

  • 9 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Kids & Media

De beste spelcomputer kind: Welke is kidsproof?

  • 9 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Sinterklaas

Sinterklaas surpise idee: wat kan je maken?

  • 2 dagen geleden
  • 2 minuten lezen