Waar ben je naar opzoek?

Kerst in pyjama: de ideale kerst!

3 minuten lezen admin Love2BeMama
Kerst in pyjama: de ideale kerst!

Je kan me egoïstisch noemen, maar ik heb tot nu toe – oké, sinds ik moeder ben dan – de beste kerst ever. Mijn man moet met kerst altijd één dag werken en op die dag vieren we altijd kerst met de familie. Altijd is niet zo spontaan meer inmiddels, maar een verplichting. Ik hou niet van verplichtingen, maar omdat ik me er op kan voorbereiden kan ik het meestal wel handelen. Behalve met kerst… Ik zie daar ieder jaar weer tegenop.

Medio november wordt er medegedeeld wie wat maakt, hoe laat we verwacht worden en zitten we op Eerste Kerstdag de hele middag in een kringetje een beetje gemaakt gezellig te doen tot we kunnen beginnen met eten. Niks spontaans aan en ik zit dan heel hoog in mijn emotie omdat ik én leuk wil doen én al dat schorem van me (lees: 5 jongens!) in het gareel probeer te houden. Dan doe ik dat natuurlijk in mijn eentje en gaan de kinderloze broer en zus – met zwijgzame zwager en schoonzus –  zich daar even lekker mee bemoeien. Want ik ben gestrest en niet flexibel én ik moet niet zo zeuren en ze laten rauzen, maar ook weer niet want dan zijn ze druk en asociaal en ze laten eten en, en, en,…

Lees ook: Familiegoal: naar de Kerstmarkt in Kassel

En ik denk dan: Ruim jij vannacht de kots op? Kom jij eentje vermaken, omdat die zichzelf volgestouwd heeft en stuitert van de overdosis suiker? Wie helpt mij vanavond, omdat een kleintje oververmoeid is en ik niet naar huis kan omdat het hoofdgerecht niet voor half zeven op tafel staat?

Want dat is het grootste hekelpunt. Ik moet mij aanpassen aan de rest. Er wordt geen rekening gehouden met hele kleine kinderen die normaliter tussen half zeven en zeven uur op bed gaan en al helemaal niet dat zij het gewend zijn om op een bepaald tijdstip te eten. Ieder jaar voel je de stress in huis en…. 

Lees ook: Ik ben niet die moeder…

Ik ben er klaar mee.

Ik sla dit jaar over en het bevalt me, tot nu toe, zo ontzettend goed. Wij hebben gisteren met zijn allen in pyjama een heerlijk kerstontbijt gehad en gingen daarna met het hele circus op de bank om een marathon Home Alone te kijken. Manlief ging aan het werk en ik had de hele middag niets op de planning. Ik had een behoorlijk royaal kerstpakket en heb een deel hiervan op tafel gezet. Rond 17:00 uur waren de kinderen eigenlijk al verzadigd van de lekkere hapjes en hoefde ik niet te koken. Hoe heerlijk is dat? Om half 7 lagen ze allemaal moe, maar voldaan van een heerlijke dag niks doen in hun bed en ging ik er om 21:00 uur achteraan. Het was een FAN-TAS-TISCHE dag. Eerlijk waar. Ik heb zo genoten. Heerlijk van die ontspannen kinderen. 

En vandaag? We zijn met zijn allen de hele dag thuis en gaan uitgebreid lunchen, spelletjes doen, de oudsten mogen wat langer op de Playstation dan normaal en vanavond gaan we met de oudsten gourmetten. Ach en wie weet als we zin hebben gaan we er nog op uit. Dit jaar is kerst voor ons al meer dan geslaagd en ik denk dat we dit voortzetten…

Mijn man werkt al jaren op de meest onmogelijke tijden, wat inhoudt dat we heel erg weinig tijd voor elkaar hebben. Dit soort dagen zijn dus uitstekend om samen te zijn, met ons gezin, wat iedereen altijd fijn vindt. Thuis met elkaar waar we allemaal op ons best functioneren. Ontspannen. Heerlijk! Volgend jaar vieren we kerst misschien wel ergens in de sneeuw, want dat is een wens die we al jaren hebben. En stel nou dat het eens helemaal anders kan volgens “de rest” dan staan wij hier ook voor open alleen denk ik dat het blijft zoals het is. 

Na de middag, vanaf twee uur, in een kring, met eerst koffie en thee, daarna een borreltje en dan langzaamaan de keuken in, het hoofdgerecht na half zeven en met een beetje pech tegen achten zonder toetje naar huis omdat er minstens eentje helemaal bekaf is…

Fijne dagen lieve mensen en wees lief voor elkaar maar voor ook voor jezelf! 

 Photo by Kevin Bidwell from Pexels

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Buitenspelen

Speelbos Drenthe: De leukste speelbossen

  • 4 dagen geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over speelgoed voor baby’s en kinderen

Hoe Duplo schoonmaken? Dit is zo gepiept!

  • 4 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

1e schooldag kleuters: dit kun je verwachten

  • 5 dagen geleden
  • 2 minuten lezen