Waar ben je naar opzoek?

“Ga je door voor een meisje?” Sabrina kreeg 6 jongens ondanks anticonceptie

3 minuten lezen Marian Alons
“Ga je door voor een meisje?” Sabrina kreeg 6 jongens ondanks anticonceptie

De vraag “Ga je door voor een meisje?” is voor Sabrina(30) niet vreemd. Ze heeft 6 kinderen, allemaal jongens, in de leeftijd van 10 maanden tot 11 jaar oud. Alle kinderen zijn even welkom, al gebruikt ze wel al sinds haar 14e de pil. De huisarts stond met z’n mond vol tanden: “Dit kan niet!

Lees ook: Alexis is zwanger van haar 10e zoon

Het kan dus wel. Op mijn 18e was ik zwanger van m’n eerste kind. Mijn toenmalige vriend schrok natuurlijk wel. Dit was niet de bedoeling, ik slikte immers al jaren de pil, omdat ik bloedarmoede heb. Tegelijkertijd vond ik het ‘kei leuk’, het was m’n eerste kindje! M’n huisarts dacht dat hij een oplossing voor me had: de prikpil. Ik luisterde naar zijn advies, maar die werkte ook niet. Een condoom was ook geen optie, omdat ik een latexallergie heb.

Ik wist zeker dat ik de pil niet per ongeluk een keer had overgeslagen, omdat dat echt niet kon vanwege m’n bloedarmoede. Dit was niet de bedoeling, ik woonde nog bij m’n moeder! M’n ex vond een tweede kindje wel leuk en hoopte van harte op een meisje, want ja dan is het gezinnetje compleet. Het bleek weer een jongetje. Na de geboorte van de tweede gingen we samenwonen.

“Ik wilde me laten steriliseren”

De huisarts wist zich geen raad meer en stuurde me door naar de gynaecoloog. Die plaatste een spiraaltje, maar nog geen twee jaar later was ik weer zwanger. Dit keer dus door spiraal én pil heen. Hierna wist ik het zeker: ik wilde me laten steriliseren. De gynaecoloog weigerde. Hij vond me nog te jong en misschien had ik later nog weer een kinderwens.

De relatie met m’n ex liep op de klippen en dit keer probeerde ik de implanon als anticonceptiemiddel. Volgens de gynaecoloog zou dit wel echt werken. Door middel van een sneetje in je arm, wordt het staafje geplaatst, wat een litteken achterlaat. Ik kreeg een nieuwe relatie met m’n huidige man en in 2011 was het weer raak. Ik was in verwachting van een 4e zoon.

Onderzoek

Op dat moment was het genoeg voor mij. Ik wilde de gynaecoloog spreken, maar hij ontweek mij. Hij had een vergadering, was afwezig of ik kon ‘m niet spreken. Hij negeerde me. Na de geboorte van m’n vierde kind heb ik onderzoek laten doen. Hieruit bleek dat m’n lichaam stofjes aanmaakt die een normale vrouw alleen maar aanmaakt tijdens haar zwangerschap. Ik bleek dus extra vruchtbaar.

Lees ook: Die 1% dat de pil niet werkt, die kans is maar heel klein. Toch?

Ook is hierdoor duidelijk geworden waarom ik alleen maar jongens kreeg: die kans was ook 99%. Als ik dus 100 kinderen zou hebben, zit er 1 meisje bij. Overigens heb ik nooit gehad, dat ik door wilde gaan met het krijgen van kinderen totdat ik een meisje kreeg. Ik heb nog twee zoons gekregen, waarvan de jongste 10 maanden is. M’n man vind het juist leuk dat hij nu ook 3 zoons heeft, hij heeft uit een eerdere relatie 4 dochters.

’t Is nu ook wel goed zo, het huis is vol. Mijn man wilde zich wel laten steriliseren, maar zijn gezondheid is daar te slecht voor. Een sterilisatie heeft voor mij misschien ook geen zin, dan heb ik liever dat het ook ECHT zeker is. De enige opties die overblijven is er voor zorgen dat ik vervroegd in de overgang kom of m’n baarmoeder laten verwijderen. Ik ben nog maar dertig.

Ik wil vrouwen echt aanraden om naar de huisarts en gynaecoloog te gaan als je het gevoel hebt dat ‘iets’ niet klopt. Laat je echt onderzoeken en wees zeker van je zaak! Alleen jij voelt hoe je je voelt.

Dit zijn de babyfoto’s van de 6 jongens:

Babyfoto's baby jongens zoons anticonceptie

 

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen