Waar ben je naar opzoek?

Die 1% dat de pil niet werkt, die kans is maar heel klein. Toch?

2 minuten lezen Marian Alons
Die 1% dat de pil niet werkt, die kans is maar heel klein. Toch?

Al vanaf haar 16e jaar slikt Sylvia(36) de pil. Zo kon ze haar menstruatie overslaan en was zwemmen geen probleem. Ze dacht nooit na over een ander anticonceptiemiddel, want ja de pil heeft toch 99% bescherming. En die 1% daar hoorde zij niet bij.

Of toch wel? Twee keer zelfs!

“Ik voelde me niet zo lekker en dacht dat ik een vitaminetekort had. Onderweg naar m’n werk kocht ik een zwangerschapstest, want ik wilde na het werk nog even langs de huisarts. Ik had al bedacht dat hij dan zou vragen of ik niet ‘toevallig’ zwanger zou zijn en dat wilde ik in ieder geval uitsluiten. Nou het was leuk werken, nadat ik overduidelijk een streep zag staan. Ik bleek 8 weken zwanger te zijn. M’n vriend wist niet eens dat ik een test ging doen! We wilden wel een gezinnetje, maar nu nog even niet. Onze levensstijl was er nog niet naar. We werkten allebei en gingen regelmatig stappen.

Lees ook: We waren pas 1 maand samen en toen werkte de pil niet

We wilden het sowieso niet laten weghalen en besloten ‘het’ wel te doen. Toen we een paar jaar laten graag een tweede kindje wilden, bleek dat vreemd genoeg niet zo makkelijk te gaan. We wilden wel echt graag nog een kindje en dachten na over adoptie- en pleegkinderen. Er zat inmiddels bijna 4 jaar tussen en toen werd ik toch opeens ‘spontaan’ zwanger.

in verwachtingHet was een erg spannende bevalling, een spoedkeizersnede. Hierdoor durfden m’n partner en ik het echt niet aan om nog een derde kindje te krijgen, ook al zouden we het wel willen. Ik besloot weer aan (een andere) pil te gaan. Na een tijdje werd ik weer niet lekker, niet fit. Ik nam weer een test en ja hoor weer een eentje. Wat schrok ik! Zo bang dat m’n partner boos zou worden, omdat het bij de bevalling van ons tweede kind zo spannend was. Toen ik het ‘m vertelde reageerde hij met: “Dit redden we ook wel.” Wat een opluchting!

Dubbeldekken

Het zou echt een uitvinding zijn als vrouwen een test kunnen doen om te kijken welk anticonceptiemiddel voor hun het beste werkt. Ik zou wel adviseren om te ‘dubbeldekken’, zorg voor dubbele bescherming.

Het is allemaal goed gegaan bij de bevalling van onze jongste en hij is nu 5 weken oud. We zijn nu een onderhandeling gestart over hoe we verder gaan qua anticonceptie. Ons gezinnetje is nu compleet, het is goed zo.”

schoentjes

Lees hier meer blogs over anticonceptie (zonder hormonen)

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen