Waar ben je naar opzoek?

Love2BeMama Voor Elkaar. Ben jij al lid?

2 minuten lezen Sjoukje Dijkstra
Love2BeMama Voor Elkaar. Ben jij al lid?

Dat haar verhaal zoveel los zou maken, had Nelleke (36) nooit gedacht. Twee weken geleden vertelde zij op Love2BeMama en Yakamoz.blog hoe het is om met je gezin in de schulden te zitten en rond te komen van een klein bedrag per maand. Haar verhaal zette mama’s in beweging. Zo ontstond Love2BeMama Voor Elkaar. Mama’s die mama’s als Nelleke helpen.

Mama’s die er zijn Voor Elkaar, wanneer dat nodig is.

Op de blogpost van Love2BeMama kwamen zoveel reacties. De mailbox van ondergetekende stroomde over. Om die reden besloten we om met Love2BeMama handen en voeten te geven aan die mooie beweging: zo kon de hulp die mama’s boden aan Nelleke beter worden georganiseerd, en konden we tegelijkertijd een permanente beweging in gang zetten. Niet alleen voor Nelleke, maar voor alle moeders die het – nu of in de toekomst – minder hebben. We kunnen tenslotte allemaal wel eens wat extra hulp gebruiken!

De Facebookgroep die we daarom oprichtten, is bedoeld voor zowel hulpbieders als
-vragers. Word er vooral lid van! Of je nu iets om te delen hebt of iets om te vragen. In beide gevallen haal je er veel uit! Ook morele support en misschien zelfs nieuwe vriendschappen. ❤️

Als mama wil je je kind altijd het beste geven!

Wat nu als je daaraan onderdoor gaat? Of als je het even niet meer ziet zitten? Als je dan leest dat er ook mama’s zijn die bijvoorbeeld soms hun kinderen thuishouden, omdat ze geen brood met beleg kunnen meegeven in het lunchtrommeltje, en omdat ze zich daarvoor dus schamen. Wat hebben de meesten van ons het dan geweldig goed. En wat is het dan ook mooi om te zien hoe zoveel mama’s bereid zijn om te delen in hun ‘rijkdom’. Ook al zien zij dat niet zo en vinden we het allemaal eigenlijk ook heel normaal. Toch prachtig om te zien hoe we in actie komen Voor Elkaar.

Lees ook: 7 kinderen en rondkomen van 60 euro per week?

Echt het is de moeite waard

Nelleke had nooit durven dromen dat zoveel mama’s zouden reageren om haar te helpen. Niet alleen kwamen mensen met kleding en voedsel over de brug, maar ook werd er dankzij jullie een fantastische verjaardag georganiseerd voor haar dochter, die anders echt geen verjaardag had kunnen vieren.

Ze was er emotioneel van en tot tranen geroerd. Zoveel mensen die om haar geven. Om haar kinderen. Mensen die ze niet eens kent, die gewoon langs komen met cadeaus en levensmiddelen. Dat zijn momenten, ook voor mijzelf, dat ik weer wat vertrouwen krijg in de mensheid. Er zijn zoveel lieve mensen. Zoveel mooie vrouwen. Van buiten én van binnen! Jullie zijn geweldig!

Je bent het waard…

… om lid te worden van deze groep. Ook als je wellicht denkt dat je niks te geven hebt, of nooit iets zult vragen… Wie weet hebben we weer wat aan jouw kennis, of jouw morele support. En weet je altijd het juiste te zeggen op het moment dat het nodig is. Misschien heb je nog een zolder vol spullen waar je vanaf wilt. Of ben je juist op zoek naar spulletjes voor je baby, maar heb je er geen geld voor. Het kan allemaal! We zijn er.

Love2BeMama Voor Elkaar Ben jij al lid?

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen