Waar ben je naar opzoek?

“Mam, waarom wil iedereen met je op de foto?”

3 minuten lezen Marian Alons
“Mam, waarom wil iedereen met je op de foto?”

In deze rubriek vragen we bekende moeders naar hun ouderschap. Hoe gaan zij om met hun beroemdheid en hoe combineren ze hun drukke levens met het opvoeden?

Naam: Annemieke SchollaardtJet Annemieke Schollaardt bekende mama
Geboortedatum: 3 mei 1979
Kinderen: Jet Sterre Geraldine (4)
Verliefd/Verloofd/Getrouwd: Op 19 juni 2010 getrouwd met Phil Tilli
We kennen haar van: Annemieke Hier op 3FM, deelnemer Wie is de Mol? (2016)

De 4-jarige Jet groeit op in een wereld van muziek. Wat wil je ook als je vader muzikant is en je moeder radio-dj. Mama Annemieke: “Muziek is er altijd. Maar het is niet zo dat ze per se naar onze muzieksmaak moet luisteren. Stiekem denk ik dat ze wel muzikaal is.”  

Oppas? 

Annemieke en haar man Phil hebben samen een manier gevonden zodat hun dochtertje niet naar de buitenschoolse opvang hoeft. Sinds februari gaat Jet naar de basisschool en dan verandert er natuurlijk iets in de planning. “Maandag en dinsdag ben ik vrij, donderdag en vrijdag is Phil thuis.

Hij werkt zelfstandig als muzikant en manager en kan dus makkelijk zelf zijn tijden inplannen voor bijvoorbeeld de woensdag. ’s Weekends zijn we ’s ochtends heerlijk als gezinnetje samen. Na 15.00u moet ik werken en dan heeft ze tijd met m’n man.”  Mochten de ouders ’s avonds ergens naar toe willen dan hebben ze daar een ‘oppaspool’ voor. Daar zitten drie meiden in die al langer oppassen.

Bekendheid

Jet heeft ouders met een groot netwerk die ook wel eens op straat worden herkend of op televisie zijn. “Ze vindt de herkenning compleet normaal. Ik heb haar wel eens meegenomen naar m’n werk en Phil neemt haar ook wel eens mee. Thuis zetten ze wel eens de webcam aan als ik radio aan het maken ben en dan kan ze naar mama kijken die aan het werk is.” Een tijdje geleden was het gezinnetje in het Tropenmuseum, daar kwamen ze een schoolklas tegen. “Wie is de Mol? was toen op tv en toen wilde dus de hele schoolklas met me op de foto. Ja, toen vroeg ze wel even ‘waarom wil iedereen met je op de foto?’ 

Sociale Media

De 3FM-disjockey plaatst niet dagelijks foto’s van haar dochtertje op Instagram. “In principe plaats ik geen foto, tenzij er een gelegenheid voor is, zoals een vakantie of Koningsdag.” Ze is er wel bewust mee bezig, maar niet heel krampachtig. “Het heeft een reden als ik iets plaats zeg maar. Kijk, de kinderen van tegenwoordig groeien ook op in een maatschappij waar dat heel normaal is, voor ons was het dat niet.” 

Opvoeding

Ik wil graag dat Jet zich over dingen verwondert en dat ze ergens ook wel vraagtekens bij durft te zetten. We proberen haar cultureel veel mee te geven en lezen haar veel voor.” Annemieke leert haar dochtertje echt om samen te leven. “Ja, ik leer haar wel dat ze sociaal moet zijn en respect voor anderen moet hebben. Dat heb ik ook meegekregen in mijn opvoeding en dat geef ik graag door.”

Volgens Annemieke is haar dochtertje iets introverter dan zijzelf op die leeftijd. “Ik was heel enthousiast en waar Jet de kat uit de boom kijkt, zou ik er juist vol inspringen. Ook al is ze wel open en vrij hoor, maar iets terughoudender dan ik. Maar ik vind dat juist een fijne eigenschap.”

Lees ook: Evelyn Struik: “Eigenlijk ben ik heel slecht in opvoeden.”

Als je zwanger bent krijg je veel wijze raad en tips te horen, Annemieke kreeg die ook. “Het is misschien wat cliché en het is ook echt tegen mij gezegd, maar het is zo waar! Elke ouder heeft een ojee-moment waarop je bijvoorbeeld denkt dat je je kind tekort doet omdat je er af en toe niet bent, of omdat je onzeker bent of je het wel goed doet. Dat hoeft niet! Als je er bent voor je kind en het veel liefde geeft. Je doet het echt wel goed. Niet te streng zijn!”

Wel vindt ze dat je er voor moet waken dat kinderen niet de dupe worden van de carrière van de ouders. “Je kind hoeft er niet onder te lijden dat je als ouders een veeleisende baan hebt.”

En net als veel moeders maakt ook zij zich wel zorgen. “Je zit er aan die zorgen vast en je komt ook niet er ook niet meer van af. Vooral toen Jet nog kleiner was: ‘Ademt ze nog?!’ Dat zal altijd blijven. Als ouder draag je alle zorg en dat moet je misschien soms loslaten.”

Bron foto: Kekmama

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen