Waar ben je naar opzoek?

Pas op: schimmel in badspeelgoed voor kinderen

1 minuut lezen Love2BeMama Love2BeMama
Pas op: schimmel in badspeelgoed voor kinderen

Wie heeft er thuis in de badkamer niet een bak vol badspeelgoed staan voor de kinderen? Als ze in bad gaan of gaan douchen hebben ze lekker wat te spelen. Je kent het wel; die leuke kleurrijke badeendjes en badspeeltjes voor kinderen. Ze spelen ermee en verdwijnen daarna weer in de bak. Niemand die er verder naar omkijkt! Maar het is slim om het badspeelgoed af en toe eens flink schoon te maken. Onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat badspeeltjes die in het water ronddobberen een bron van bacteriën zijn en ontdekten schimmel in badspeelgoed voor kinderen.

Schimmel in badspeelgoed

Amerikaans en Zwitserse wetenschappers hebben badeendjes onderzocht. Ze hebben het speelgoed opengemaakt en wat ze daar zagen was vooral heel erg vies. Het badspeelgoed zal vol schimmel en potentiële ziekteverwekkende bacteriën. Het water dat uit de badeendjes spoot was nog viezer. Pas dus op met badspeelgoed waar je kind mee speelt en lekker op kan kauwen en sabbelen.

Zweet en zeepresten

De bacteriën in de badspeeltjes komen vooral van de badspeeltjes zelf. Het plastic waarvan het speelgoed is gemaakt is van een slechte kwaliteit polymeren en dit zijn voedingsstoffen voor bacteriën en schimmels. Als je in bad gaat was je de viezigheid van je af. Zweet en zeepresten komen daardoor ook in het badspeelgoed terecht. Ook wanneer je kind in bad plast verdwijnt dat in… het badspeelgoed. We al eerder over schimmels in babyspeelgoed.

6 tips het leukste duurzame speelgoed voor kinderen

Het is helemaal van nu, duurzaamheid en recycling. En terecht al zeg ik het zelf. Want wat is er nou mooier dan verantwoordelijke en duurzaam speelgoed gemaakt van natuurlijk gerecycled materiaal? Ik ben voor. Als ik zie hoeveel speelgoed Lauren…

  • East Side Mommy

Tips badspeelgoed voor kinderen

Het speelgoed hoef je niet meteen weg te gooien volgens Nederlandse wetenschappers. Maak de badspeeltjes schoon door het water eruit te spuiten na een badsessie. De bacteriën en schimmels zijn niet direct schadelijk maar het is ook niet bepaald fris. Kies anders voor badspeelgoed waar geen water in blijft zitten.

Het leukste Badspeelgoed voor kinderen

GLIBBI Gekleurd badwater roze

Met Glibbi verander je water in een gekleurde slijmerige massa die fantastisch is om in te spelen.

Bekijk product

Kleuren toveren in bad

Wauw! Met deze toverstaf tover je je bad in de mooiste kleuren.

Bekijk product

Badkrijt 6 kleuren

Lekker kleuren op de muren in bad! In bad gaan was nog nooit zo leuk. Krijt is afwasbaar.

Bekijk product

Visspel voor in bad

De zeebodem in bad! Visspel voor in bad. Hengel met molentje en haak, netje, krab, inktvis en vis.

Bekijk product

Bron: Ouders van Nu

Deze blogpost bevat affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen