Waar ben je naar opzoek?

Schimmel in babyspeelgoed??!

2 minuten lezen Jeanine van Brummen
Schimmel in babyspeelgoed??!

Waarschijnlijk ken je haar wel: Sophie de giraf. Het populaire bijtspeeltje, gemaakt van natuurlijk rubber en zonder schadelijke stoffen. Klinkt als het ideale speeltje voor je kleine, dat je ze zonder zorgen kan geven. Maar een aantal ouders deden een schokkende ontdekking over de kleine giraf…

Tandarts Dana Chianese weet hoe belangrijk bijtspeeltjes zijn voor jonge kinderen en raadde ze dan ook aan bij ouders. Ook haar eigen kinderen speelden graag met Sophie de giraf. Totdat Dana besloot Sophie schoon te maken. Ze merkte een muffe geur die uit Sophie leek te komen. Uit nieuwsgierigheid sneed ze het speeltje open en ontdekte dat het vol zat met schimmel.

Lees ook: Deze moeder deed het speelgoed van haar kids de deur uit en kreeg haar leven terug

Schoonmaakinstructies

Bij Sophie horen speciale instructies om haar schoon te maken. In het speeltje zit namelijk een gat, waardoor water naar binnen kan. Als er vocht achter blijft in het speelgoed, ontstaat er schimmel. Dana heeft zich altijd aan de instructies gehouden, schoonmaken met heet water met zeep, een vochtige spons gebruiken en de giraf nooit helemaal onder water houden, maar toch schimmel ontdekt. En ze is niet de enige.

Nadat Dana een foto van Sophie met schimmel had gedeeld op social media, besloten meer ouders Sophie eens van binnen te bekijken. Steeds meer gevallen van schimmel kwamen binnen. Ook op Amazon, een bekende webshop, waarschuwde een ouder voor de schimmel. In een review schreef ze: “Waarschuwing! Heeft u een kwijlende baby? Dan kan er vocht in het speeltje komen en ontstaat er schimmel!”

De fabrikant

Als reactie op alle commotie, benadrukte de fabrikant nog maar eens hoe belangrijk het is om de schoonmaakinsturcties op te volgen. Doordat er een gaatje in de giraf zit is het belangrijk dat er geen water in het speelgoed komt. Bij de fabrikant waren geen klachten bekend en ze stelden dat de veiligheid van kind en ouders altijd voorop staat bij hen.

We came across an article showing Sophie with mold inside of her. We wanted to remind you of the simple steps to clean…

Posted by Sophie la girafe USA on Monday, 16 January 2017

Lees ook: 26x wat een moeder denkt tijdens het schoonmaken

Hoe gevaarlijk is het?

Schimmel klinkt heel ernstig, maar hoe schadelijk is het echt voor je kindje? Artsen benadrukken dat je je niet te druk hoeft te maken. Schimmel is in principe niet gevaarlijk, tenzij je kindje een immuunstoornis heeft. Kinderen (en volwassenen) kunnen wel een reactie krijgen van schimmel, bijvoorbeeld kuchen of jeukende ogen. Niks om je echt zorgen over te maken dus.

Bron: Good Housekeeping

Foto door Polina Tankilevitch via Pexels

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 10 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 10 maanden geleden
  • 4 minuten lezen