Waar ben je naar opzoek?

Moeder en dochter doen iets heel bijzonders samen

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Moeder en dochter doen iets heel bijzonders samen

Als moeder is het leuk om dingen samen met je dochter te doen. Lekker shoppen of samen tutten, naar de film, praten over jongens/mannen en misschien stiekem een beetje roddelen. Maar wat deze moeder en dochter samen ondergingen, was wel heel bijzonder!

Vijf jaar geleden werd bij de Engelse Ruby Connar acute leukemie geconstateerd. Ze had toen al een paar maanden last van botten die braken zonder reden, vermoeidheid en bloedneuzen. Het waren hele zware maanden voor Ruby. Maar toen haar chemotherapie eenmaal begon, reageerde ze daar goed op. Zo goed zelfs, dat ze na een jaar thuiszitten weer naar school mocht. Maar vlak voordat het zover was, werd bij moeder Josie borstkanker geconstateerd. Haar borsten moesten zo snel mogelijk geamputeerd worden.

Lees ook: Moeder met borstkanker overlijdt en laat emotionele brief achter

Dat de twee allebei kanker kregen was al bijzonder, zeker omdat er geen kanker in de familie voorkwam. Maar het verhaal krijgt een mooie wending: op de dag dat Josie onder het mes ging, onderging Ruby haar laatste chemobehandeling. Daarmee ronden ze, per toeval, op dezelfde dag hun behandelingen af.

Dat dit moeder en dochter dichter bij elkaar bracht, is niet moeilijk in te denken. Ze zeggen nu closer te zijn dan ooit, ook samen met oudere broer/zoon Jack. Ruby is sinds november schoon verklaard, Josie staat nog onder controle. Maar ze hebben allebei het idee dat ze de kanker hebben verslagen en dat ze dat samen hebben gedaan.

Wat is het bijzonderste wat jij samen met je dochter hebt gedaan? Of zou willen doen?

Bron: Daily Mail

Bron hoofdbeeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen