Waar ben je naar opzoek?

Moeder en dochter tijd? Plan een citytrip!

2 minuten lezen Esmee
Moeder en dochter tijd? Plan een citytrip!

Bijna twee jaar geleden ben ik met mijn dochter naar mijn favoriete stad, Vlissingen, geweest voor een citytrip. Het was zo goed bevallen! Ze vraagt al een tijd of we weer naar een hotel gaan, want daar kun je ontbijten met pakjes mini hagelslag… Tijd voor een moeder en dochter uitje, ik plan een citytrip!

Moeder en dochter uitje

Moeder en dochter tijd - Citytrip

Al een paar maanden houd ik aanbieders van hotelovernachtingen in de gaten. Het is extra leuk om op pad te gaan met het idee een goede deal te hebben. Dan heb ik daar ook nog wat te besteden, denk ik dan. En ja hoor, via een veiling heb ik een hotel in Delft gevonden. Dochterlief is helemaal enthousiast. In de voorjaarsvakantie gaan we spontaan Delft ontdekken.

Moeder en dochter beauty dagje

In de trein is het al direct genieten… mama leest in het zonnetje een tijdschrift en mijn dochter een boek uit de bibliotheek. We hebben geen haast en gaan alleen maar leuke dingen doen! Die dag gaan we winkelen, naar de bioscoop en uit eten bij een fastfood restaurant, hihi! Eenmaal terug in het hotel, gaan de andere gasten eigenlijk pas net weg om te gaan eten en een avondje uit te gaan. Wij gaan lekker tutten op de kamer!

Waar anders een papa bij zit en een broertje die ook de nodige aandacht vraagt, hebben we nu echt een meiden momentje. De mini shampoos en zeepjes worden vrolijk bekeken en gebruikt. Dan doen we onze nagels, een masker op en kijken naar een populair zangprogramma op tv. Dan vallen we in slaap.

Delft ontdekken - Moeder dochter tijd

naar Delft - Moeder dochter stedentrip

De stad Delft is echt een aanrader om met je kind naartoe te gaan. Genoeg leuke winkels, mooie grachten om langs te wandelen en ook is de stad rijk aan cultuur om te bezichtigen. We hebben de toren van de nieuwe kerk beklommen. Deze is bijna 109 meter hoog en door de 376 treden te betreden heb je een prachtig uitzicht.

We hadden afgelopen jaar al de Domtoren van Utrecht beklommen die nog hoger is en dat lukte ons prima. Ook nu was mijn dochter heel sterk… mama had er meer moeite mee, haha! De nieuwe en oude kerk hebben we bekeken. Voor de kinderen is er een speurtocht waardoor ze echt geïnteresseerd blijven.

Uitje met je dochter - Moeder dochter tijd

De volgende ochtend loopt mijn dochter wel drie keer terug naar het ontbijtbuffet… ‘Mam, er liggen ook koeken en lekker fruit!’ De andere gasten kijken vertederend naar ons met een blik van ‘Wat schattig, moeder en dochter samen op pad!’ Dit houd ik er zeker in, zo’n quality time uitstapje met mijn dochter! Om me heen hoor ik vrienden en collega’s nu ook hierover. Ze vonden het zo’n leuk idee en hebben ook plannen gemaakt.

Plan jij wel eens een uitje met je zoon of dochter?

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 2 weken geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen