Waar ben je naar opzoek?

Mimi is alleenstaande moeder van 2 zorgkindjes

4 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Mimi is alleenstaande moeder van 2 zorgkindjes

De wekelijks terugkerende rubriek op Love2BeMama: ‘Waar doet ze het van?’ Een rubriek waarin moeders openhartig vertellen over hun inkomsten en uitgaven, vertellen ze wat ze doen met hun geld, geven ze tips (misschien heb je er wat aan!) en laten ze zien of en hoe ze rondkomen met een gezin.

Vorige week in kijkje in de portemonee van Rianne: ze is gescheiden en bijstandsmoeder. Vandaag laat moeder Mimi zien wat hun inkomsten en uitgaven zijn.

Wil jij je ook opgeven voor deze rubriek? Vul het formulier in! 
Als je verhaal geplaatst wordt krijg je een Love2BeMama Goodiebag.

Mimi heeft een Wajong uitkering en is moeder van 2 zorgkindjes

Mimi (32) is alleenstaande moeder met twee zoontjes van 5 en 3 jaar. Beide kinderen zijn ‘zorgkindjes’. Mimi heeft een Wajong uitkering wegens cvs/ chronische depressie / ptts. Ze huurt een gezellig hoekwoning met een grote tuin!

De kinderen van Mimi komen, ondanks haar ziekte, niks tekort. Dat vindt ze belangrijk! Mimi besteedt ook aandacht aan haar persoonlijke verzorging, waar ze vaak complimenten over krijgt. Haar huis is altijd schoon en netjes en haar kinderen zijn haar nummer 1. Daarom is ze ook alert op haar uitgaven en heeft ze een hekel aan schulden en problemen. Die stress wil ze haar gezin besparen. Mimi zou graag willen werken en haar eigen geld willen verdienen maar ze is blij dat er in Nederland de voorzieningen zijn als je dat niet kunt. Daar is ze dankbaar voor! Geld is niet het belangrijkste in het leven maar financiële stabiliteit vindt ze wél belangrijk. En heel veel liefde voor elkaar en de mensen om haar heen.

Als ze zou kunnen werken dan is haar droombaan om make-up artiest te zijn of zou ze graag met kunst bezig willen zijn!

Mimi geniet van het thuis zijn bij haar kinderen

Hoeveel komt er netto per maand bij je binnen aan loon, toeslagen en eventuele andere inkomsten? 

UWV: € 1066,00
Zorgtoeslag: € 104,00
Kindgebondenbudget: € 448,00
Huurtoeslag: € 350,00
Kinderbijslag elk kwartaal: € 440,00

Totaal: € 1968,00 (excl. kinderbijslag)

Wat zijn je vaste lasten per maand?

Huur: € 673,00
Nuon: € 150,00
Telefoon: € 41,00
Zorgverzekering: € 145,00
Autoverzekering: € 37,00
Internet: € 26,00
Kleine schuld: € 23,00
Bank pasje en verzekering: € 25,00
Boodschappen: € 250,00
Extra kosten plus min: € 75,00
Sparen: € 100/200
Auto belasting elk kwartaal: € 104,00

Totaal: € 1649,00 (met 100 euro sparen)

Kun je rondkomen van de inkomsten?

Ja dat lukt ons!

Heb je spaargeld achter de hand?

Ik heb € 3000,00 spaargeld.

Kun je wat meer vertellen over je uitgaven en vaste lasten: waar doe je boodschappen, houd je rekening met een bepaald bedrag of let je op aanbiedingen? Let je erop wat je uitgeeft of juist niet?

Ik ga aanbiedingen af zoals de Albert Heijn 1+1 GRATIS aanbiedingen. Dan sla ik in!. Ben gek op koopjes 🙂 Daarnaast koop ik ook gewoon wat we lekker vinden. En vind ik goed en gezond voedsel belangrijk. In het weekend haal ik ook nog 1 of 2 keer boodschappen.

Wat geef je uit aan schoenen, kleding, verjaardagen en extra’s? Koop je veel in een keer of shop je wekelijks voor jezelf en kinderen?

Zodra er iets nodig is koop ik dat gewoon. Voornamelijk aanbiedingen. Eens in de zoveel tijd heeft Kruitvat 50% korting op speelgoed. En we mogen ook soms naar de speelgoedbank. Verjaardagen vieren we meestal in een leuk thema. Dan koop ik via AliExpress. Verder vragen mijn kids niet om hele dure cadeau’s. Eens per jaar ben ik daar maximaal 100 euro aan kwijt voor bijvoorbeeld een 2e hands fiets. Of om de paar jaar een tablet omdat de oude het begeeft. Meestal zijn het simpele dingen waar ze al erg blij van worden. Ook voor mezelf koop ik alleen als ik iets nodig heb of als ik denk ‘wauw dit vind ik echt mooi’.

Zijn er dingen die je moet laten?

Ik ben tevreden. We hebben een goed huis, kunnen goed eten en een beetje sparen. Of ik iets moet laten? Tja het kan altijd luxer en beter maar ook slechter. Ben blij met de stabiliteit voor mijn gezinnetje. Denk dat het meeste waard is.

Krijgen je kinderen zakgeld / kleedgeld?

Mijn zoontje van 5 heeft een spaarpotje en krijgt er zo nu en dan wat centjes in, daar is hij heel trots op.

Ga je op vakantie en met wat voor criteria zoek je een vakantie uit?

We gaan niet echt op vakantie omdat ik daar niet de energie voor heb, daar baal ik erg van het zijn meer uitjes die we doen. Zoals een pretparken, dierentuin of 2 dagen een hotel ergens in en om Nederland. Ik wil vooral de avond weer in mijn eigen bed liggen. Tot nu toe vinden de kids dat prima omdat ze jong zijn. En ze hebben genoeg familie en vriendjes waar ze heen voor plezier.

Heb je nog tips om te besparen op uitgaven?

Koopjes! En goed na denken of je het echt nodig hebt.

Wat zou je doen als je opeens € 5000 te besteden zou hebben?

Als ik het extra zou hebben dan heb ik een goede buffer achter de hand. Ik zou mijn huis opnieuw laten schilderen. En ik zou met mijn kinderen naar het leuk, maar dure, Efteling gaan!

Wil jij ons ook een kijkje geven in jouw portemonnee?
Geef je op voor deze rubriek!

Deze blog bevat affiliatelinks.
Alles over ons advertentiebeleid lees je hier.

Photo by Elly Fairytale from Pexels

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen