Waar ben je naar opzoek?

12x dit is nu (tijdelijk) gratis toegankelijk voor je kids

3 minuten lezen Linda Bosscher Linda Bosscher
12x dit is nu (tijdelijk) gratis toegankelijk voor je kids

De kinderen zijn thuis en we zitten veel binnen. Ik ga er maar vanuit dat dit nog even kan duren. Het mooie van deze situatie vind ik dat er zoveel (online) initiatieven ontstaan en dat bedrijven producten tijdelijk gratis weggeven om anderen te helpen. Als online ondernemer juich ik dit toe want internet is de toekomst. We zien nu juist dat we het internet optimaal gaan gebruiken. In deze blog vind je de leukste initiatieven die nu tijdelijk gratis toegankelijk zijn voor je kids en voor jezelf. Doe er je voordeel mee!

Tip: Volg Love2BeMama op Instagram voor dagelijks (positief) nieuws en een kijkje achter de schermen 💛 bij een (thuis) werkende moeder van 3!

Gratis toegankelijk voor kids

Tip 1: Gratis luisterboeken bij de bibliotheek

De bibliotheken zijn gesloten maar ze willen kinderen en ouders nu op een andere manier bereiken. Voor iedereen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek, krijg je gratis toegang tot een selectie luisterboeken. De luisterboeken worden met regelmaat aangevuld.

Tip 2: Gratis Squla thuis

Ook in deze onzekere tijden blijft Squla leerkrachten en leerlingen ondersteunen met gratis oefenmateriaal. Daarom kunnen kinderen nu thuis via het schoolaccount gratis Squla spelen. Vraag de leerkracht naar de inlog van het Squla in de Klas-account.

Tip 3: Kinderpodcast Nederland

Als je kinderen al voldoende schermtijd hebben gehad kun je terecht bij Kinderpodcast Nederland. Veilig en vertrouwd luisteren naar Nederlandse #Kinderpodcast. Gratis te beluisteren!

Tip 4: SchoolTV

Ga naar de website van SchoolTV voor het kijken van informatieve video’s. Ze hebben video’s voor alle leeftijden.

Tip 5: De voorleeshoek

De scholen in Nederland zijn gesloten vanwege het coronavirus. Om de dagen voor de kinderen thuis leuk en leerzaam te maken, is De Voorleeshoek drie weken gratis beschikbaar voor iedereen.

Tip 6: LOI Kidzz typecursussen

LOI Kidzz biedt verschillende typecursussen voor kinderen uit groep 6 t/m groep 8, én een speciale versie voor middelbare scholieren. Speciaal voor kinderen in groep 5 t/m groep 7 zijn taalcursussen Engels en Spaans ontwikkeld. En voor kinderen uit groep 7 en 8 die extra alle lesstof willen herhalen, is de cursus ‘Online bijles’ verkrijgbaar.
 
Bij alle thuiscursussen van LOI Kidzz staat plezier staat voorop: kinderen beleven een online avontuur, vol met games.

Er geldt een tijdelijke korting van €30,- op de typecursussen én op taalcursussen.

Tip 7: Tijdelijk gratis KPN en Ziggo kijken

Hiermee willen de providers mensen tegemoetkomen die noodgedwongen thuiszitten vanwege de coronacrisis. De providers denken ook aan jonge kinderen. Zo stelt VodafoneZiggo het zogenoemde Kids & Comedy-pakket open en zendt Ziggo extra kinderprogramma’s uit op het eigen kanaal 13. Later op de avond zal op deze zender cabaret te zien zijn.

Tip 8: Heutink voor thuis lesmaterialen

Tot zeker 6 april zijn alle scholen dicht. Wat nu? Om te zorgen dat je kind niet achter raakt én om de verveling tegen te gaan, biedt Heutink voor thuis handige hulpmiddelen. Heutink heeft tijdelijk gratis materialen op hun website beschikbaar gesteld.

Tip 9: Zwijsen thuislessen

Zwijsen heeft ook de benodigde materialen online gezet om thuis lessen te volgen. Er worden dagelijks nieuwe lessen toegevoegd.

Tip 10: Gratis online workshop handletteren voor kinderen

Woensdag 18 maart om 11.15 uur kunnen je kinderen online een gratis handletter cursus volgen bij Studio Sigrid. Ze gaan mooie letters maken, banners tekenen en andere leuke dingen. Op haar website kun je alvast de documenten downloaden die ze gaan gebruiken. Meld je hier gratis aan voor het evenement.

Tip 11: KindPunt.tv

Vanaf woensdag, elke schooldag om 9 uur, KindPunt.tv.

Tip 12: Ontdek jouw talent bij Team Talento

Voor alle leerkrachten, ouders, opvoeders, KDV-medewerkers en iedereen die de komende weken kinderen creatief en zinvol bezig wil houden: Team Talento is nu volledig GRATIS te gebruiken! Vind onze honderden creatieve activiteiten op www.teamtalento.nl.

Heb jij nog aanvullingen op deze leuke lijst?
Laat een reactie achter, dan zetten wij je tip erbij.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties
  • Gratis leren schaken met Chessity. Schaken is leuk, leerzaam en supergoed voor de ontwikkeling. Met Chessity bouwt je kind spelenderwijs aan future skills. Chessity werkt in Nederland al met 1750 scholen samen. Nu de scholen dicht zijn, zet Chessity de digitale deuren open voor thuis: de populaire Diploma Challenge is tijdelijk gratis beschikbaar voor gezinnen. In drie weken tijd leren kinderen schaken en halen ze zelfs een echt schaakdiploma! Meld je hier aan: https://www.chessity.com/nl/gratis-leren-schaken-in-3-weken-tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen