Waar ben je naar opzoek?

Mijn baby heeft een ritme nodig (en wij ook!)

2 minuten lezen Denise Bijker Denise Bijker
Mijn baby heeft een ritme nodig (en wij ook!)

Waar Fayn eerst helemaal geen ritme nodig had, heeft hij dat juist nu meer dan ooit nodig. Wij trouwens ook, want hij slaapt ‘s nachts nog steeds niet door. Om de vier uur meldt hij zich. En voor wie zich nu allerlei ideeën aan het bedenken is, we hebben écht alles wat je je maar kunt bedenken al geprobeerd. En alles zonder resultaat. Mijn baby heeft een ritme nodig. En wij ook!

Ik ging dat goed doen!

Toen ik zwanger was had ik het allemaal mooi bedacht. Ik zou écht wel voor ritme zorgen bij mijn kind. En als hij ‘s nachts huilde? Gewoon terug leggen en laten huilen. Elk idee van opvoeden, heb ik tot nu toe niet waar gemaakt. Want het klopt precies wat ze zeggen, in werkelijkheid gaat het er heel anders aan toe dan in je hoofd.

Ritme loslaten = key

In het begin kreeg hij netjes de flesjes om de zoveel uur, maar sliep niet op vaste tijden. Dat omdat hij elke ochtend rond een andere tijd wakker werd. Natuurlijk hebben we geprobeerd ritme en structuur in zijn voedingen en slaappatroon te krijgen. Maar hoe meer we dat probeerden, hoe onrustiger Fayn daar van werd. En hij niet alleen, wij ook. Dus het ritme lieten we los en we kregen er een heel ander kind voor terug. De sfeer thuis was goed, Fayn was een tevreden mannetje en voordat we het wisten sliep meneertje ‘s nachts door. Tot een aantal weken geleden…

We willen het ritme terug

Bij de eerste nacht denk je nog, ach hoort erbij. Vannacht vast weer een goeie nacht! Tot dat je weken verder bent, momenteel al maanden. Fayn meldt zich vaak nog rond 23.00 en 03.00 uur. Vannacht was het zelfs zo dat hij na 03.00 uur niet meer wou slapen. Dat breekt op, en dat hoef je niet eens mee te maken wil je dat geloven. 

We hebben opnieuw een ritme proberen te vinden, een aroma diffuser hebben we aangeschaft, pyjama papjes, korter laten slapen overdag tot aan een uur langer wakker houden ‘s avonds. En niks, werkelijk niks werpt zijn vruchten af. Ik kan me dan nu ook meer dan goed voorstellen dat er ouders zijn die hier echt aan onderdoor gaan. 

Je baby slaapt niet door? Maak je niet druk!

‘Doorslapen’ is eigenlijk wel een van de meest besproken onderwerpen rond een pasgeboren baby. Niet zo gek, want slaaptekort is moordend. Een van de prangende vragen van nieuwe ouders is dan ook: “Wanneer slaapt mijn baby eindelijk een keer door?”…

  • Denise Meijer

Gezocht: slaapcoach

Elke dag opnieuw probeer ik nu zoveel mogelijk een ritme aan te houden in de hoop dat de nachten beter gaan. Ik moet wel heel eerlijk zeggen, als je dit dag in dag uit probeert, en je word wéér om 03.00 uur wakker. Is het makkelijk om snel te denken, laat maar, fuck dat hele ritme. Helaas denken kinderen daar anders over en blijven we het maar proberen. Ik ben nu zelfs zo ver dat ik na zit te denken om een slaapcoach in te schakelen. Nachtrust is zó belangrijk! En als je maanden nachtrust te kort komt, besef je dit maar al te goed. 

We gaan het weer proberen vandaag. We gaan er weer met vol goede moed tegenaan. Positiviteit kunnen we nu zo goed gebruiken, helemaal in de situatie waarin we nu zitten. #wijblijventhuis! En elke dag met nieuwe hoop.

Foto door Dominika Roseclay via Pexels

Denise Bijker

Mijn naam is Denise Bijker, vriendin van Bryan, mama van Fayn Benjamin en catmom van onze huispoes Nala. Samen wonen wij drie hoog in Twente.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen