Waar ben je naar opzoek?

Mama kan niet slapen… Tips gezocht!

2 minuten lezen Britt de Waard Britt de Waard
Mama kan niet slapen… Tips gezocht!

Mama kan niet slapen. Draaien, woelen, piekeren, op de klok kijken, nog maar eens draaien en nog meer piekeren en dan uiteindelijk maar opstaan. Het lukt me niet meer om de slaap te vatten ik ben ik oververmoeid. Slapen is momenteel één grote ellende, ondanks dat ik mijn slaapmedicatie neem.

Ik ben moe maar kan niet slapen

Mama kan niet slapen maar moe ben ik zeker; na een dagje voor vier kinderen zorgen, een hond, 8 kippen en een huishouden runnen ben ik gesloopt. Kapot moe en als ik mijn medicatie inneem, wat me moet helpen met slapen, val ik dan ook snel in slaap op het moment dat mijn hoofd het kussen raakt. Maar een paar uurtjes later ben ik wakker en dan begint de ellende van draaien, woelen en piekeren opnieuw. 

Als je jonge kinderen hebt slaap je als moeder nou eenmaal minder, maar mijn probleem is toch net wat anders.

Extreem nachtzweten

Sinds een paar weken heb ik ook nog last van extreem nachtzweten waarvoor ik nu allerlei medische onderzoeken moet laten doen en dit maakt het slapen niet beter. M’n onderlaken is kletsnat, m’n dekbedovertrek kan ik uitwringen en zelfs de bovenkant van ons dekbed is doorweekt. Ik kan dan echt niet meer slapen want in een ‘nat’ bed slapen is echt niet fijn. Ik wil wel maar mama kan daarna niet meer slapen.

Gisteren heb ik het eerste onderzoek gehad voor deze klacht die gepaard gaat met buikpijn en verandering in m’n ontlasting patroon en ben ik in de ct scan geweest. Volgende week staat mijn grootste droomonderzoek (sarcastisch) gepland: een darmonderzoek. Door mijn familiale belasting in de familie heb ik wat risico’s en willen ze nu met het nachtzweten het zekere voor het onzekere nemen. Ik kijk erg op tegen het onderzoek. Eerst het volgen van een dieet, laxeren en dan het meest ongemakkelijke onderzoek ever.

Mijn grote angst: een maatje meer of ernstig ziek worden?

Al jaren sukkel ik met anorexia, psychische problemen en negatieve gedachten. Hier ervaar ik ups en downs in. Helaas komen er nu ook lichamelijke klachten bij. Hierdoor word ik gedwongen te relativeren: wat is nu écht beangstigend? Het idee dat…

  • Britt de Waard

Bang voor darmonderzoek

Ik heb dit in het verleden ook al eens gehad, toen hebben ze niet gewacht op het werken van het roesje en heb ik enorme pijn en ongemak ervaren. Nu hebben ze beloofd dat ik er niets van zal meekrijgen maar ik kijk er toch tegen op. Als ik zelf een ‘dieet dagje’ heb waarbij ik van mijn eetstoornis niet zoveel mag eten, dan is het geen probleem. Maar als mensen van buitenaf zeggen dat ik bepaalde dingen niet mag eten vind ik dat lastig. Ik ben nu eindelijk met normaal eten goed bezig en ik ben ontzettend bang dat als ik de twee dagen voorafgaande aan het onderzoek een hoop producten niet meer mag eten dat het dan moeilijker wordt voor mijn ritme weer op te pakken.

Slaapproblemen: verzwaringsdeken

Terug naar mijn slaapproblemen. Ik heb een vraag aan jullie! Hebben jullie ervaring met een verzwaringsdeken? Ik heb me hier al heel wat keren in verdiept maar ik vind die dingen redelijk prijzig waardoor ik eigenlijk zoek naar volwassenen die dit geprobeerd hebben. De ervaring met kinderen heb ik wel al gehoord en die is super positief maar van volwassenen heb ik eigenlijk nog niets gehoord. Dus heb jij er ervaring mee dan hoor ik het graag.

Mama kan niet slapen: Tips?

Ik heb al medicatie voor mijn slaapproblemen, ik slik antidepressiva en slaapmedicatie. Door de borstvoeding die ik nog geef mag daar geen andere medicatie meer bij dus alle adviezen en tips zijn welkom!

Britt de Waard

31-jarige moeder van 4 kids onder de 5 worstelend met haar eigen verleden en de wens om het anders te doen voor mijn gezin.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen