Waar ben je naar opzoek?

Wat mag je als zwangere vrouw nog wél eten?

1 minuut lezen Marian Alons
Wat mag je als zwangere vrouw nog wél eten?

Het lijkt wel of je als zwangere vrouw steeds minder mag eten om een -zo gezond mogelijk- kindje te verwekken. En van die hele gekke dingen zijn dan weer juist wel gezond. Nou blijkt uit nieuw onderzoek dat vrouwen die tijdens hun laatste weken van hun zwangerschap veel visolie slikken, de kans verkleinen dat hun kinderen later astma ontwikkelen.

Lees ook: Zwanger? Eet iets minder pepernoten

Het is nog niet helemaal zeker of de uitkomsten van dit visolie-onderzoek toevallig zijn of ook echt valide. Daarvoor zou er nog een onderzoek moeten volgen om het te bevestigen. Wel is al jaren bekend dat zwangere vrouwen bijvoorbeeld beter geen carpaccio of andere rauwe vleeswaren kunnen eten.

Van welke voedingsadviezen baal jij het meest?

Die rauwe en gedroogde vleeswaren missen zwangere vrouwen, volgens nieuw onderzoek van 24Baby het meest. Een overgroot merendeel van de vrouwen, zo’n 89% houdt zich aan de voedingsadviezen tijdens hun zwangerschap. De overige 11% eet af en toe ook iets wat afgeraden wordt. Rauwe vleeswaren(37%) is hierbij favoriet, daarna sushi of rauwe vis en een aantal rauwmelkse kazen(23%). Een biefstukje eten zwangere vrouwen dan het minst, zo’n 16%.

Volgens gynaecoloog Walter Kuchenbecker is het goed om je ook aan de voedingsadviezen te houden als je zwanger probeert te worden. Zo’n 59% van de vrouwen doet dat ook. Ook stoppen met roken en geen alcohol meer drinken is belangrijk.

Leuk weetje: 41% van de mannen is solidair met hun vrouw, tijdens hun hele zwangerschap en eet afgeraden voedingsmiddelen dus niet.

Luister jij naar alle voedingsadviezen? Zie jij door het bomen het bos niet meer? Of vind jij het heel makkelijk?

Bron: nu.nl

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Relatie & Seks

Relatie zonder seks: ja zeggen tegen seks!

  • 10 uur geleden
  • 3 minuten lezen
Gezondheid

EHBO bij kinderen masterclass

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Zelfstandig kind: Hoe kan je dit het beste stimuleren?

  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten lezen