Waar ben je naar opzoek?

Tijdens je zwangerschap kan je veel dingen beter laten staan, zoals; alcohol, rood vlees, vacuümverpakte vis, rauwmelkse kazen enzovoorts. Dit is soms best wel even zwaar, maar we hebben het er allemaal voor over. Wil je weten of sushi eten als je zwanger bent kan? Wij geven hier antwoord op!

Sushi eten als je zwanger bent

Het lijstje van wat wel/ niet mag wordt echter steeds langer en veel zwangere vrouwen zien dan ook vaak door de bomen het bos niet meer. Met als gevolg dat ze veel dingen laten staan, omdat ze denken dat het niet zou mogen of gewoon teveel twijfelen om nog van hun maaltijd te genieten. En laat er nou uitgerekend niemand zijn die meer van eten houd dan een dame in verwachting! Zonde dus.

Over veel voedingsmiddelen bestaan er misverstanden. Zo zouden bepaalde kruiden absoluut niet mogen, net zoals er toch heel veel vrouwen supermarkt-brie laten staan. En sushi eten als je zwanger bent, ook daar zijn de meningen over verdeeld. Mag dat nou wel of niet?

Voeding tijdens zwangerschap: blijf gezond en vitaal zwanger!

Voeding tijdens zwangerschap: waar moet je op letten? Een zwangerschap vraagt veel van het vrouwelijk lichaam. Het is daarom niet onlogisch dat je tijdens een zwangerschap beter zo gezond mogelijk kan leven. Goed eten, voldoende bewegen en je rust pakken…

 • Denise Meijer

Wel of geen sushi?!

Eén van de misvattingen die er bestaat, is degene over sushi. Niet zo gek, want als iemand denkt aan dit populaire, Japanse, overheerlijke eten, dan denken ze aan rauwe vis en rauwe vis is volgens veel vrouwen een absolute no-go tijdens de zwangerschap.

Maar wist je dat het overgrote deel van de sushi-gerechten veilig te eten is? Iets waar ik persoonlijk heeeeel erg blij mee ben!

Om het jezelf makkelijk te maken: de rauwe vis-varianten kan je dus beter laten staan.

Tonijn is, door het hoge kwik-gehalte, sowieso geen geliefde keuze, maar je zou het met mate kunnen eten; mocht je er absoluut zeker van zijn dat je te maken hebt met verse vis. In dat geval zou je ook prima kunnen kiezen voor de sushi’s met rauwe zalm.

Welke sushi mag je wel eten tijdens je zwangerschap?

Je mag dus sushi eten als je zwanger bent. Gelukkig zijn er ook zoveel sushi-soorten bereid met vooraf bewerkte vissoorten, zoals:

 • Garnalen (Ebi fried maki, Ebi Nigiri enz.)
 • Krab/Surimi (Sake Nigiri, California maki enz.)
 • Tonijnsalade
 • Viskuit (wordt veelal gebruikt als garnering)

Daarnaast zijn alle vegetarische sushi-soorten een veilige keuze‘ zoals deze met komkommer, avocado, rettich en andere groenten. Deze kan je dus prima en zonder schuldgevoel eten. Net zoals de tal van kleine hapjes die je  bij het gemiddelde sushi-restaurant kan bestellen.

Let er echter wel op dat ook het verwarmde vlees goed wordt doorgebakken, want medium gebakken vlees is natuurlijk ook gewoon rauw vlees en kan hierdoor dus besmet zijn met toxoplasmose.

Maar wat de sushi eten als je zwanger bent betreft: Eet smakelijk!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen