Waar ben je naar opzoek?

Mama’s verslonzen niet! Of toch wel…?

3 minuten lezen Linda Kamminga

l2bm mama verslonzen makeup

Voordat ik moeder werd had ik mij plechtig voorgenomen om niet te verslonzen. Ik ben een echt meisje-meisje: lipstick, mascara, haren mooi gedaan, nagels gelakt, wolk van parfum, jurkje aan, hakken aan. Heerlijk, ik hou ervan. De een houdt van breien of sporten, ik houd ervan om een flinke laag make-up op mijn gezicht te smeren. Het zou mij dan ook niet gebeuren dat ik er onverzorgd bij zou gaan lopen. Verslonzen was niet aan de orde, dat zit niet in mijn natuur. Dacht ik.

Het is bijna vijf maanden geleden dat mijn zoontje is geboren en sinds die tijd betrap ik mezelf steeds vaker op het vertonen van ‘slonsachtig gedrag.’ Gelukkig heb ik voor elke uiting van dit gedrag een heel goed excuus. Kijk maar mee!

1. Ik draag geen lipstick meer.

Excuus: anders kan ik mijn zoontje niet de honderd kusjes per dag geven die hij verdient.

2. Ik draag nog maar heel sporadisch nagellak.

Excuus: nagellak moet drogen en ik kan het niet riskeren dat mijn lieve kindje begint te huilen in de droogtijd. Bovendien geef ik hem nog wel eens mijn pink om op te sabbelen als ik zijn speen niet zo snel kan vinden, en ik ben bang dat hij dan die chemische troep binnenkrijgt.

3. Ik loop de hele dag in mijn sweatpants.

Excuus: ik pas nog maar een paar van mijn oude broeken en die bewaar ik voor momenten dat ik naar buiten moet. Mijn zwangerschapsbroeken kan ik daarentegen niet meer aan omdat de elastische band ontzettend lubbert (dat dan weer wel!).

4. Ik draag geen jurkjes meer.

Excuus: ik geef borstvoeding en voel niet de behoefte om elke keer mijn jurk tot op mijn oksels op te trekken en half naakt op de bank te zitten voeden. Sweatpants it is!

5. Ik draag mijn haar niet meer los.

Excuus: mijn lieve, lieve baby heeft nogal de neiging om aan mijn haar te trekken. En niet meer los te willen laten.

6. Ik verdrink mezelf niet meer in een parfumbad.

Excuus: ik wil dat mijn zoontje mijn eigen ‘geur’ ruikt.

7. Ik draag geen hakken meer.

Excuus: hakken maken herrie in huis (sst, de baby slaapt!) en buitenhuis ben ik gebonden aan de kinderwagen omdat mijn zoontje nog niet mee kan op de fiets. Daarnaast woon ik een flinke wandeling bij de supermarkt vandaan. Gympjes dus.

8. Ik scheer mijn benen minder.

Excuus: Mijn gedachten terwijl ik onder de douche sta: ‘Hoor ik hem nou? Nee. Of wel? Laat dat benen scheren maar zitten. Hup, onder die douche uit.’ Dit zal ook wel de reden zijn dat ik tegenwoordig een wat vettere coupe rock.

9. Ik draag soms een dag geen make-up (oooh, de horror!)

Excuus: na een slechte nacht met nachtelijke voedingen, wil ik overdag nog wel eens een middagdutje doen en dan is make-up natuurlijk uit den boze. Voor het gemak doe ik dan ook maar mijn lenzen niet in en draag ik de hele dag mijn bril.

10. Twee weken geleden heb ik mijn haar afgeknipt. Niet te kort (blijkbaar is dat niet zo fraai) maar tot iets over mijn schouders.

Excuus: haaruitval, niet te zuinig. Zo erg dat er van mijn mooie lange, volle bos nog maar een sneu, dun bosje over was. De schaar erin dus. (Weet iemand wanneer die haaruitval ophoudt? Ik word er knettergek van!)

Hoe is het met jullie verslonzing gesteld?

Ik denk dat het feit dat ik me hier druk om maak een teken is dat het met mijn verslonzing wel mee valt (al is dat niet aan me af te zien, haha!). Gelukkig maakt het baby trouwens geen zak uit hoe ik er uitzie.

Reacties
  • Patricia zei

    Moeder van bijna een zoon 20 maanden. Partner door de week in de kazerne of varen en tot een maand geleden nog aan het werken. Je hebt er soms gewoon geen tijd voor en soms uit hygiënisch oogpunt voor de kleine ook heel goed ( bv, geen parfum of nagellak). Zijn eerste twee jaartjes zijn zo belangrijk voor zijn ontwikkeling dat de rest me gestolen kan worden. Het komt vanzelf weer terug en ook voor je huid is het alleen maar beter. Ben wel blij dat ik in het weekend wel langer kan douchen dan drie á vijf minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen