Waar ben je naar opzoek?

Leg geen deken of doek over de kinderwagen in de zon!

1 minuut lezen Marian Alons
Leg geen deken of doek over de kinderwagen in de zon!

In de zomer moet je als ouders altijd extra opletten dat je het kindje het niet te warm heeft en oververhit raakt. De afgelopen week hoorden we al op het nieuws hoe kinderen vergeten worden, in een snikhete auto blijven zitten en overlijden. Erg triest. Daarnaast is het ook belangrijk dat je geen kleedje of doek over de kinderwagen legt, want dan kan het ook heel heet worden voor de baby!

Lees ook: “Dat gebeurt mij nooit!”: Of toch wel?

Het is goed bedoeld van de ouders om door middel van een doek schaduw te creëren voor de baby in de kinderwagen, maar het kan echt gevaarlijk zijn. Volgens de Zweedse kinderarts Svante Norgren kun je het vergelijken met een thermoskan, omdat de warmte er dan ook niet uit kan.

Luchtcirculatie

Een Zweedse krant heeft gemeten wat de temperatuur dan wordt in zo’n buggy als er een kleedje overheen is gedaan. Die kan oplopen tot zo’n 37 graden! De luchtcirculatie vermindert in de ruimte waar de baby is en als het kleedje echt is afgesloten, kan er geen zuurstof meer bij komen en kan het niet meer ademen.

Geen controle meer

Daarnaast kun je ook niet meer checken of alles goed gaat met je kleintje in de wagen. Zeker met een snikhete dag is het wel zo veilig als je zicht heb op je kind. Kun je de kinderwagen of buggy echt niet in de schaduw neerzetten? Zorg dan dat je een luchtdoorlatend kleedje hebt, of sluit ‘m niet helemaal af. Ook is een soort horretje goede oplossing tegen de zon. Zo komt er nog wel lucht doorheen en heb je nog zicht op je kind.

Bron: The Glitter Guide

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 10 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 10 maanden geleden
  • 4 minuten lezen