Waar ben je naar opzoek?

8 hilarisch herkenbare cartoons over het leven van een kersverse moeder

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
8 hilarisch herkenbare cartoons over het leven van een kersverse moeder

Als je eenmaal zwanger bent gaat je leven veranderen. Het zal nooit meer zo worden zoals het was. Maar dat hoeft ook niet want een kindje is een verrijking in je leven. Toch moest ik wel aan bepaalde dingen wennen: gênante vlekken op mijn t-shirt, ik moest opeens aan iemands billen ruiken om te checken of er een poepluier was, de eerste keer seks na de bevalling… Als kersverse moeder staat je leven op zijn kop!

De cartoons zijn gemaakt door illustrator Ingebritt ter Veld en Corinne de Vries (werkzaam bij Hippe-Geboortekaartjes). Zij kregen kort na elkaar een kindje. Hun zwangerschap en de eerste maanden als moeder leverden een berg inspiratie op voor een serie striptekeningen. Een serie tekeningen die voor alle zwangeren en pas bevallen vrouwen heel herkenbaar zijn maar waar niet over gepraat wordt. Met de serie #thingsonlymomsknow wilden Ingebritt en Corrinne de realiteit van het (aankomende) moederschap laten zien.

Lees ook: Wat niemand je vertelt over bevallen (of toch wel)?

Deze serie cartoons brengt die – enorm herkenbare – situaties op een hilarische manier in beeld! Ik kon mij er in ieder geval HELEMAAL in vinden! En om sommige dingen moet ik nu wel lachen, al vond ik ze toen wel on te janken 😉

Kijk mee in de (soms letterlijke) pijnlijke, grappige én liefdevolle momenten.

1. Huilebalk

2. Kriebels

3. Vieze dingen

4. Boobytrap

5. Kolfgekte

6. Dingen waar je bang voor bent

7. Hoe (niet) te slapen

8. Opzwellen en slinken

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 37 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 13, 12 en 9 jaar. Wij wonen sinds 1,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties
 • Myriam zei

  Ben moeder van 2 jongens en 2 meisjes en intussen grootmoeder van 5 kleinkinderen …
  Ik vind het héél herkenbaar en grappig al is het , bij momenten best gênant ! Mooi gepresenteerd en geïllustreerd ! Knap gedaan !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 4 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 4 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 4 maanden geleden
 • 4 minuten lezen