Waar ben je naar opzoek?

Knoeit jouw baby met eten? Goed zo!

1 minuut lezen Marian Alons
Knoeit jouw baby met eten? Goed zo!

Uit onderzoek blijkt dat je je kinderen het beste zelf kan laten ploeteren met het eten. Vanaf ongeveer de 6e maand hoef je ze niet meer te voeren met de lepel maar laat je ze zelf lekker knoeien. Wat blijkt? De kans is dan kleiner dat ze op latere leeftijd dik worden.

Lees ook: Jaarlijks eten kinderen hun lichaamsgewicht aan suiker

 

Wetenschapper Amy Brown van de universiteit Swansea in Groot-Brittannië bekeek meerdere studies en kwam tot die conclusie. Zo doet ze onder andere onderzoek naar borstvoeding en het eerste vaste voedsel van baby’s. Ze is bezig met een nieuw boek en daardoor kwam ze erachter dat het helemaal niet erg is om je kind te laten prutsen met het eten. Als kinderen namelijk zelf mogen bepalen hoeveel ze eten, kunnen ze ook zelf stoppen. Zo komen ze niet stampvol te zitten.

Meer overgewicht

Baby’s tussen de 6-12 maanden die met de lepel te eten krijgen blijken vaker overgewicht te hebben: 20% van hen had overgewicht. De ‘zelluf doen’-ers hadden vaker een gezonder gewicht, van hun was ‘maar’ 8% te zwaar.

Onderzoeker Amy Brown wil wel graag meer onderzoek doen om het verband te leggen tussen de manier van eten geven/krijgen en het gewicht van de baby.

Bron: OnlineLibrary               –                Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen