Waar ben je naar opzoek?

Veel vrouwen niet op goed gewicht tijdens zwangerschap

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Veel vrouwen niet op goed gewicht tijdens zwangerschap

Het meerendeel van de vrouwen, 75%, komt niet genoeg of juist te veel aan tijdens de zwangerschap. Dat blijkt uit onderzoek met gegevens vanuit Azië, Amerika en Europa. Te licht of te zwaar zijn tijdens de zwangerschap kan beide vervelende gevolgen hebben.

Uit het onderzoek bleek dat 23% niet genoeg aankwam tijdens de zwangerschap, terwijl 50% juist te veel. 7% van de vrouwen had al voor de zwangerschap ondergewicht, 38% had overgewicht of obesitas.

Lees ook: Te zwaar of te licht bij geboorte? Grotere kans op ouderdomsziekten

Voor gezonde vrouwen is het goed om tijdens de zwangerschap 11,5 kg tot 16 kg aan te komen. Vrouwen die ondergewicht hebben, zouden 12,5 kg tot 18 kg aan moeten komen tijdens de zwangerschap. Vrouwen met overgewicht 7kg tot 11 kg, vrouwen met obesitas 5 tot 9 kg.

Vroeggeboortes en keizersnedes

Vrouwen die niet genoeg aankomen tijdens de zwangerschap hebben een grotere kans op kleine baby’s en vroeggeboortes. Vrouwen die te veel aankomen, hadden een grotere kans op grote baby’s, waardoor de kans op een keizersnee ook groter wordt.

Volgens de onderzoekers geven deze cijfers de noodzaak aan om vrouwen beter te begeleiden voor, tijdens en na de zwangerschap. Volgens hen zouden professionals getraind moeten worden om gesprekken te voeren over gezondheid. Met simpele aanpassingen in de levensstijl zouden de vrouwen al geholpen zijn.

Bron: The Guardian

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 11 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen