Waar ben je naar opzoek?

Is jouw kind klaar voor de brugklas?

2 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Is jouw kind klaar voor de brugklas?

Op social media zie je het nu continu voorbij komen. Alle uitzwaai momenten van groep 8. Het afscheid van de basisschool. Juffen die voor de laatste keer in het zonnetje worden gezet. Het is klaar. De basisschooltijd zit erop. Tijd om vakantie te gaan vieren. Is jouw kind klaar voor de brugklas?

Is jouw kind klaar voor de brugklas?

Gaat jouw oudste kind na de zomervakantie naar de brugklas? Dan komt er best veel op je af. Je ontvangt veel informatie van de nieuwe school. Lijstjes met alle schoolspullen die moeten worden aangeschaft. Linkjes om de schoolboeken te bestellen of de laptop te huren. En een laatste brief van de nieuwe mentor met informatie op welke dag en hoe laat jouw kind zich mag melden na de zomervakantie.

Welke informatie ontbreekt?

Maar weet je waar je vaak niet over wordt geïnformeerd? Over het feit dat er in veel schoolkantines alleen nog digitaal kan worden betaald. Dat dus een eigen pinpas een onmisbaar attribuut is voor je kind. Want ze gaan een keer de broodtrommel vergeten en dan is het wel fijn dat ze een broodje of kop soep in de kantine kunnen kopen. 

Onderschat niet de sociale druk

Ook lees je maar weinig over de enorm hoge sociale druk voor brugklassers. Deze is door social media de laatste jaren sowieso al gegroeid, maar nu komt daar de sociale druk van nieuwe klasgenoten ook nog bij. En wat denk je van sociale druk door alle toets momenten en het controleren of je wel op het juiste niveau zit. Het is echt veel voor brugklassers. 

Schoolkeuze na groep 8: welke school kiezen we?

De laatste twee kinderen zitten in groep 8 en dan is het klaar met de basisschool. We moeten ons bezighouden met de schoolkeuze na groep 8. Op naar het voortgezet onderwijs! Nou heb ik ook een zoon van bijna 15…

  • Saskia de Jong

De oplossing is makkelijk

Daarom is het juist zo fijn als jij als ouder jouw kind goed voorbereid op de middelbare school. Dat jullie afspreken wat er wel of niet gekocht mag worden van zakgeld. Dat jouw kind weet hoe contactloos betalen werkt. Dat jouw kind een betaalverzoek kan sturen als ze een klasgenoot een klein bedrag voorschieten. Dat jouw kind weet dat er sociale druk is maar dat ze het hier altijd met jou over kunnen hebben.

De uitkomst is zo waardevol

Dat geeft zo enorm veel rust. Rust voor jou omdat je jouw kind een voorsprong geeft. En rust voor jouw kind omdat ze met meer zelfvertrouwen het brugklasjaar starten. Hoe lekker is dat? Want geloof mij. Ik spreek uit ervaring. Het eerst brugklasjaar zit vol met veranderingen en nieuwe situaties. Dus alles wat je kan voorbereiden is bijzonder welkom.

Word gratis lid van de Facebook groep Hoe overleef ik mijn pubers?

Is jouw kind klaar voor de brugklas?

Bestel nu!

Is jouw kind klaar voor de brugklas? Wil jij jouw kind een voorsprong geven? Bestel dan nu het ebook ‘Klaar voor de start!’. Een ebook met veel tips, stappenplannen en oplossingen. Een praktisch handboek waarmee je meteen aan de slag kan. 

Het ebook kost 9,95 euro en is een interactief ebook die je samen met je kind door kan nemen. Ook staat er een handige zakgeldformule in.

Wil je een voorproefje krijgen van het e-book? Download dan eerst de gratis checklist.

Dit ebook is geschreven door Annelou van Noort; zakgeldexpert en specialist in financieel opvoeden.

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen