Waar ben je naar opzoek?

Is jouw kind klaar voor de brugklas?

2 minuten lezen Annelou van Noort Annelou van Noort
Is jouw kind klaar voor de brugklas?

Op social media zie je het nu continu voorbij komen. Alle uitzwaai momenten van groep 8. Het afscheid van de basisschool. Juffen die voor de laatste keer in het zonnetje worden gezet. Het is klaar. De basisschooltijd zit erop. Tijd om vakantie te gaan vieren. Is jouw kind klaar voor de brugklas?

Is jouw kind klaar voor de brugklas?

Gaat jouw oudste kind na de zomervakantie naar de brugklas? Dan komt er best veel op je af. Je ontvangt veel informatie van de nieuwe school. Lijstjes met alle schoolspullen die moeten worden aangeschaft. Linkjes om de schoolboeken te bestellen of de laptop te huren. En een laatste brief van de nieuwe mentor met informatie op welke dag en hoe laat jouw kind zich mag melden na de zomervakantie.

Welke informatie ontbreekt?

Maar weet je waar je vaak niet over wordt geïnformeerd? Over het feit dat er in veel schoolkantines alleen nog digitaal kan worden betaald. Dat dus een eigen pinpas een onmisbaar attribuut is voor je kind. Want ze gaan een keer de broodtrommel vergeten en dan is het wel fijn dat ze een broodje of kop soep in de kantine kunnen kopen. 

Onderschat niet de sociale druk

Ook lees je maar weinig over de enorm hoge sociale druk voor brugklassers. Deze is door social media de laatste jaren sowieso al gegroeid, maar nu komt daar de sociale druk van nieuwe klasgenoten ook nog bij. En wat denk je van sociale druk door alle toets momenten en het controleren of je wel op het juiste niveau zit. Het is echt veel voor brugklassers. 

Schoolkeuze na groep 8: welke school kiezen we?

De laatste twee kinderen zitten in groep 8 en dan is het klaar met de basisschool. We moeten ons bezighouden met de schoolkeuze na groep 8. Op naar het voortgezet onderwijs! Nou heb ik ook een zoon van bijna 15…

  • Saskia de Jong

De oplossing is makkelijk

Daarom is het juist zo fijn als jij als ouder jouw kind goed voorbereid op de middelbare school. Dat jullie afspreken wat er wel of niet gekocht mag worden van zakgeld. Dat jouw kind weet hoe contactloos betalen werkt. Dat jouw kind een betaalverzoek kan sturen als ze een klasgenoot een klein bedrag voorschieten. Dat jouw kind weet dat er sociale druk is maar dat ze het hier altijd met jou over kunnen hebben.

De uitkomst is zo waardevol

Dat geeft zo enorm veel rust. Rust voor jou omdat je jouw kind een voorsprong geeft. En rust voor jouw kind omdat ze met meer zelfvertrouwen het brugklasjaar starten. Hoe lekker is dat? Want geloof mij. Ik spreek uit ervaring. Het eerst brugklasjaar zit vol met veranderingen en nieuwe situaties. Dus alles wat je kan voorbereiden is bijzonder welkom.

Word gratis lid van de Facebook groep Hoe overleef ik mijn pubers?

Is jouw kind klaar voor de brugklas?

Bestel nu!

Is jouw kind klaar voor de brugklas? Wil jij jouw kind een voorsprong geven? Bestel dan nu het ebook ‘Klaar voor de start!’. Een ebook met veel tips, stappenplannen en oplossingen. Een praktisch handboek waarmee je meteen aan de slag kan. 

Het ebook kost 9,95 euro en is een interactief ebook die je samen met je kind door kan nemen. Ook staat er een handige zakgeldformule in.

Wil je een voorproefje krijgen van het e-book? Download dan eerst de gratis checklist.

Dit ebook is geschreven door Annelou van Noort; zakgeldexpert en specialist in financieel opvoeden.

Annelou van Noort

Mijn naam is Annelou van Noort. Mama van 3 kinderen (Maartje, Maud en Teun). Ondernemer met als specialisatie kinderen, geld en opvoeding. Over zakgeld krijgen en geven, kan ik je alles leren. Het is een onderwerp waar ik een grote glimlach van krijg en graag over vertel. Want het is zoveel meer dan een bedrag per week geven aan je kind. Het start met hoeveel zakgeld geef je per week. Het eindigt pas op het moment dat jouw kind 18 jaar wordt en financieel zelfstandig is. In mijn blogs deel ik praktische tips en vertel over mijn ervaringen als zakgeldexpert maar vooral als mama.

Je kunt mij volgen op Facebook, Instagram of stuur me een uitnodiging voor LinkedIn. Leuk om elkaar te ontmoeten!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 1 week geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 1 week geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen