Waar ben je naar opzoek?

Hallo iedereen! Om mij even voor te stellen: Ik ben dus DE moeder. De moeder van dat ‘kutkind’ om precies te zijn.

Ik ben de moeder van het kind dat je ‘s morgens vroeg het klaslokaal binnen ziet springenDie er wel eens voor zorgt dat jouw kind huilend uit school komt, omdat hij weer iets te ruw is geweest. 

Ja, ik ben de moeder van het kind dat je op de grond ziet liggen in de supermarkt. Het kind dat je vast wel eens hebt horen krijsen, gewoon omdat het leven niet verliep zoals hij het graag had gezien. Ik ben de moeder van dat kind wat niet stil kan zitten en ook dat kind wat zichzelf op random momenten ten aarde stort. 

Lees ook: Ik ben niet die moeder…

Ik ben de moeder van dat kind wat niet altijd even goed zal luisteren. Het kind dat te aanwezig, te afwezig, te druk en te bezig met zichzelf kan zijn. 

Maar ik ben ook de moeder van het kind dat jouw kind zal troosten als deze huilt. Het kind dat een nieuw kindje in de klas op sleeptouw neemt en uit zijn schulpje trekt. Ik ben de moeder van het kind dat mama een glas water brengt als ze ziek op bed ligt en op random momenten kusjes en knuffels uit zal delen aan een ieder die deze graag wil hebben.

Ik ben de moeder van het kind dat alle baby’s op handen draagt, in het speciaal zijn kleine zus.

De moeder van het kind dat zo blij is om naar school te gaan dat hij zijn enthousiasme niet kan bedwingen. Het kind dat luidkeels meezingt bij elk liedje wat er bestaat. Ik ben de moeder van het kind die vriendjes wil worden met iedereen die hij ziet. En daar absoluut geen onderscheid in maakt.

Nee, hij is geen heilig boontje en hij gedraagt zich niet altijd even volmaakt.

Want ik ben de moeder van het kind dat fouten maakt. Een kind wat van zijn fouten moet leren. En ik? Ik ben de moeder die hem daar graag bij helpt.

Dus hallo iedereen! Ik ben dé moeder…
De moeder van dat ‘kutkind’ om precies te zijn.

Maar ik zie wat jij niet ziet…

Zo ‘kut’ als jij denkt dat hij is…
Dat is hij dus niet!

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties
 • Bouke Wartna zei

  Wel, ik vind dat de _ouders_ (dus niet alleen de moeder) er SAMEN de zorg en dus de verantwoordelijkheid voor hebben dat het kind straks in de maatschappij tegen tegenvallers en weigeringen moet zijn opgewassen. Het kind altijd bovenal stellen is al een kardinale fout. Het kind lost problemen in moeilijke situaties meestal vanzelf wel op. Naderhand is corrigerend optreden van tijd tot tijd nodig, maar zonder dat het de nadruk krijgt. 2 Partners, vader-moeder, man-man of vrouw-vrouw, vormen een 3-D-demensie, oftewel diepte welke kinderen inzicht geven in het leven.

 • Jannie zei

  Zo herkenbaar..wat houdt ik van dat kind

 • Desiree zei

  Ik ben van mening dat geen 1 kind heilig is.
  Allemaal doen ze wel is wat wat niet mag of kan.
  Dus ouders die roepen wat een kut kind laten die eerst aub naar zich zelf kijken.

 • Moeder en juf van een KUT kind zei

  Ik ben ook de moeder van dat KUT kind. Het kind waar andere kinderen van hun moeders niet mee mogen spelen.Het kutkind dat door andere moeders wordt toegesproken dat het met zijn fikken van hun kind moet afblijven. Het Kutkind dat door andere ouders geintimideerd wordt en het kind waar andere ouders zo op gefocused zijn dat het KUT kind zich niet meer veilig voelt. Zelfs niet als hij in zijn vrije tijd aan het sporten is.Ik vind dit zo erg. Mijn kind reageert op andere kinderen. En hoe hij reageert is heel primair. Andere ouders zien alleen die reactie. Zij zien niet hoe hun eigen kind mijn kind treitert en pest. Ik zie dit wel, omdat ik ook nog een juf bent op de school waar het KUT kind op zit.

 • Marijke zei

  Niet iedereen begrijpt je boodschap merk ik wel. Maar ik wel en het is net of ik over mijn kind lees! Heel mooi en goed verwoord, ik ben geraakt!

 • Patricia zei

  Hallelujaaaa zeg

 • Lisanne Smit zei

  Wauw! Een super mooi artikel. Puur uit het hart. Ben het er helemaal mee eens. Niet kijken naar het gedrag zelf maar het kind dat erachter zit! Elk kind heeft heel veel mooie eigenschappen die we mogen koesteren! Ieder kind is uniek een mooi om z’n eigen manier:) u heeft geen kutkind, u heeft een kind dat echt een parreltje is!!

 • Ans Heins zei

  Prachtig met brok in mijn keel gelezen. Alsof het over mijn zoon gaat, diep respect !

 • Lysanna zei

  Het enige dat mij te binnen schiet, zonder op de inhoud af te gaan, is ” wat een KUT-Nederlands wordt er gebezigd in dit stukje. Zeldzaam slecht geschreven, en dat voor iemand die zichzelf schrijfster noemt.

 • G. B. zei

  Die k.kinderen zitten ook in mn klas… Ze zijn druk, heel aanwezig, storend voor anderen en voor zichzelf. Ze kunnen een ander niet uit laten praten en moeten altijd antwoord geven ook al wordt het net niet aan hun gevraagd.. de lijm gaat over de hele tafel, de drinkbekers gaan om en om een of ander reden komen ze altijd vies thuis, sorry..
  Maar o, wat heb ik respect voor die moeders, die soms meer dan 1 of 2 van die woelwaters thuis hebben. Om kwart over twee gaan ze weer naar huis en ze komen zeker niet rustig thuis. Alle ingehouden energie moet er dan ook nog weer uit.. en wat te denken van die regenvakanties of verplichte verjaardagsbezoekjes…
  Want die k.kinderen… ze ZIJN lief, vaak goudeerlijk, want ze denken ook niet na voordat ze iets zeggen, dus het klopt vaak wat ze zeggen. Ze zijn de eersten die je willen helpen met de klas vegen of opruimen, ook al zijn ze dat ook weer binnen een paar tellen vergeten.. ze vinden alle acties leuk en doen enthousiast mee. Ze brengen leven in de klas en met de jaren leren ze vaak zelf er beter mee om te gaan, ook zonder pilletje..
  Dus moeders, sorry.. we moeten het jullie wel melden als er iets fout is gegaan, maar dat dat is vaak een stukje van de dag, de rest ging goed..
  Dus probeer ook het goede uit de boodschap op te pikken, want echt, we houden ook van deze kinderen!
  Een juf

 • Sanne zei

  Drukke kinderen zijn vervelend en lastig in de ogen van andere mensen. Ze vertellen hun kind om geen speelafspraken te maken en ze worden bij verjaardagen ook keihard overgeslagen. Mijn andere zoon had wel veel afspraakjes en verjaardagsfeestjes. Zo pijnlijk dat mijn oudste hier zo hard mee geconfronteerd werd. Dat deed me als moeder zoveel pijn.
  Kortom: Mijn lieve, vrolijke, supereerlijke schat was gewoon te luidruchtig en druk. En daar houden heel veel andere moeders niet van!

 • Angelina zei

  Het kind DAT…..

 • Yvonne de vries zei

  Kutkinderen bestaan niet!!! Echt niet!! Het gedrag van een kind heeft altijd een reden. Wat een feest om daar achter te komen zodat je het kind begrijpt en kan helpen!!!

 • Femke zei

  Ik hoop dat ik zwanger ben van zo’n ‘kutkind’! En ik hoop dat ik net zo’n moeder wordt als jij! Bravo!

 • Kim zei

  Geweldig… (moeder van ook zo'”kut”kind)

 • Muriel zei

  Wat een verheldering, ik ben ook zo’n kutmoeder Maar wat kan het leven soms zo simpel zijn. Goed geschreven ik ben blij met deze woorden geeft de kutmoeders weer moet

 • Hans Bak zei

  Je bent dus een goede moeder. Fijn voor het kind en jezelf.

 • mw. Tamara en dhr. Martijn zei

  zegt:

  Bravo voor deze mama! Goed verwoord! Toppie!
  ✊✊✊✊

  “Het is juist goed om de medemens die zóóó snel een vooroordeel heeft om even wakker te schudden met deze ‘feiten’… mensen beseffen niet wat het terweeg brengt wanneer men ‘iets onaardigs uitspreekt of reageert’.

  Fijn dat er steeds meer zulke ouders en bijhorende kinderen zich uiten.

  Blijf zoals je bent met een hart van ‘goud’ …
  Sta open voor elkaar, blijf elkaar helpen, gewoon jezelf blijven, etc.
  Met’postieve uitstraling’ daar bereik je veel meer dan al dat ‘haat & nijd’ want op deze manier zal ‘de wereld’ of ieder zijn/haar ‘eigen omgeving’ veel roos kleuriger uit zien dan dat het nu is.”

  #een dikke voor al deze lieve mama’s en pspa’s en hun lieve kinderen#

 • Geweldig! Ik ben ook zo’n moeder , inmiddels is dat kutkind uitgegroeid tot een heerlijk jong mens die het wel gaat redden in dit leven. Ondanks dit was het niet altijd makkelijk om de kritiek te moeten aan horen en ik heb mij verdomme nog heel vaak ervoor geëxcuseerd, daar heb ik nu spijt van. Ik vind het heerlijk dat ik jouw stukje heb gelezen. Bedankt voor het delen met ons

 • Ria karel zei

  Geweldig!!! Zo waar, zo lief spontaan en soms zo pijnlijk, maar altijd goed bedoeld!!! Fantastische omschrijving!!! Hij of zij redt het wel met zo’n moeder!!!! Veel geluk in de toekomst!!

 • Joren van deursen zei

  Erg mooi ,,,,, prachtig ik was ook één van die kinderen

 • Nienke zei

  Pfff.

 • overwijk zei

  waauw ja ook ik ben de moeder van zo’n kutkind, ,nog steeds,en dat kind is inmiddels 35 ,en zal altijd zo blijven als hij is,loopt in 7 sloten tegelijk.denk nog steeds niet eerst na,maar doet eerst,en de gevolgen moeten we dan weer samen oplossen, en die gevolgen waren niet altijd leuk,woont op zich zelf,doet zijn best,maar soms gaat het eventjes weer mis,ja ik heb zo’n groot kind nu ,waar ik talloze slapeloze nachten van heb gehad,en nog zal hebben,maar ook dat grote kind ,heeft begrip nodig,en heeft het geluk dat hij ook zo’n moeder en vader heeft die hem niet hebben laten vallen,maar van hem zijn blijven en nog steeds van hem houden,want ja alles van dat goede heeft ook dit kutkind gehad,en heeft het nu grote kind nog steeds

 • je bent niet de enige moeder en jouw kind is niet anders als vele kinderen , dat lijkt af en toe zo ,maar kijk maar eens goed om je heen zie je het???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 2 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 2 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen