Waar ben je naar opzoek?

Klein wonder ontwaakt uit coma

1 minuut lezen Marian Alons
Klein wonder ontwaakt uit coma

In Frankrijk is een klein wondertje gebeurd. Het eenjarige meisje Marwa, dat sinds september in coma werd gehouden, is ontwaakt! Dit heeft ze volledig aan haar ouders te danken, want de artsen zagen geen kans meer voor haar.

In september liep kleine Marwa een virus op dat haar zenuwstelsel aantastte. Om haar te helpen bij de strijd tegen het virus brachten de doktoren haar kunstmatig in coma. Na twee maanden in coma te hebben gelegen, hadden de artsen er geen vertrouwen meer in. Ze wilden de stekkers uit de machines die Marwa in leven hielden halen. De artsen dachten namelijk dat ze, als ze toch wakker zou worden, ernstige lichamelijke problemen zou hebben.

Lees ook: Wonderbaby komt na een nacht mortuarium weer tot leven

Marwa’s ouders waren het hier niet mee eens. Zij wilde hun kleine meisje niet opgeven. Ze begonnen een online campagne, genaamd Jamais sans Marwa, nooit zonder Marwa. De steun bleek overweldigend: de petitie werd 114.000 keer ondertekend. Hierdoor besloot de rechtbank dat Marwa nog twee maanden langer kreeg om te ontwaken uit haar coma.

Marwa in ziekenhuis

Dit bleek meer dan genoeg. Precies tien dagen na de uitspraak van de rechter, ontwaakte Marwa uit haar coma, lachend en wel! En er is meer goed nieuws: op Facebook meldt de familie dat alle organen van de eenjarige normaal functioneren. Als een sprookje dat uitkomt!

Heb jij ook spannende tijden meegemaakt met je kind? Love2BeMama wil graag jouw verhaal vertellen! Mail naar [email protected] en als je verhaal geplaatst wordt, ontvang je een goodiebag.

Bron: Famme.nl en Metronieuws.nl – Bron foto Marwa: Jamais sans Marwa – Bron afbeelding: Stockfresh

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 3 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 3 maanden geleden
  • 12 minuten lezen