Waar ben je naar opzoek?

Passend onderwijs werkt nog niet goed genoeg

1 minuut lezen Marian Alons
Passend onderwijs werkt nog niet goed genoeg

Er gaan nu te weinig kinderen naar een school die bij ze past. Dat vindt de Onderwijsraad. Er is niet in elke regio een gespecialiseerde school te vinden voor kinderen die passend onderwijs nodig hebben. 

Het is al weer twee jaar geleden dat het passend onderwijs is ingevoerd. Vanaf toen werden scholen zelf verantwoordelijk om te zorgen dat de leerlingen extra ondersteuning krijgen als ze dat nodig hebben en ook om te helpen aan een goede onderwijsplek. Het zou ervoor moeten zorgen dat kinderen die meer of extra zorg nodig hebben naar een ‘gewone’ school gaan.

Volgens de Onderwijsraad gaat het niet helemaal goed op de scholen. In de regio zouden scholen moeten samenwerken om bijvoorbeeld afspraken te maken over welke kinderen op welke scholen worden opgenomen. Scholen moeten meer specialiseren, zodat er voor de kinderen met een specifieke zorgvraag, zoals ADHD, een betere plek aangeboden wordt.

Lees ook: Claudia’s zoon werd geweigerd op school om ADHD

Het blijkt lastig te zijn om het duidelijk inzichtelijk te krijgen welke kinderen extra ondersteuning nodig hebben. De scholen overleggen onderling te weinig. Hierdoor zijn er te weinig scholen gespecialiseerd in passend onderwijs. Daarom is het lastig om voor kinderen die extra zorg nodig hebben, een ‘normale’ school te vinden.

Bron: NOS.nl

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Nieuwsflits

Sinterklaas speelgoed wordt duurder: tot 75%

  • 6 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Zomerkamp groep 8: Hoe bereid je jouw kind voor op schoolkamp?

  • 9 uur geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

Het brein van een kind: zo werkt het kinderbrein!

  • 3 dagen geleden
  • 2 minuten lezen