Waar ben je naar opzoek?

Kinderarbeid duurzaam??!!

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Kinderarbeid duurzaam??!!

Kinderarbeid anno 2016 is echt not done. Helaas gebeurt het nog steeds en heb je zelf waarschijnlijk producten in huis die niet helemaal zuiver zijn. Amnesty heeft namelijk onderzoek gedaan naar de productie van palmolie. Wat blijkt, grote bedrijven zoals Unilever, Kellogg’s en Nestlé gaan de fout in.

De bedrijven claimen duurzame palmolie te gebruiken in hun producten. Maar de palmolie is afkomstig van het bedrijf Wilmar, dat volgens Amnesty kinderen inzet voor zwaar werk in de Indonesische raffinaderijen. En dan gaat het niet om kinderen die nog net geen zestien zijn, maar om kinderen niet ouder dan acht!

Lees ook: (H) eerlijk shoppen

Er is natuurlijk helemaal niks duurzaams aan kinderarbeid. Sterker nog, het is een schande! Bedrijven die zelf miljarden per jaar verdienen, maar niks doen aan de slechte omstandigheden waarin de palmolie-arbeiders werken en waarvoor ze bijna niks betaald krijgen. Dat is toch niet meer van deze tijd?

Door de palmolie duurzaam te noemen, bedriegen de bedrijven volgens Amnesty de consument. Hoe duurzaam is duurzaam dan nog? En hoe kom je er als consument achter in welke producten deze palmolie zit? De mensenrechtenorganisatie roept daarom de bedrijven op om de consumenten te vertellen in welke producten de palmolie zit.

Unilever en Nestlé hebben inmiddels bekend gemaakt dat ze de misstanden gaan onderzoeken en maatregelen gaan nemen. Ook producent Wilmar is op de hoogte van de beschuldigingen en heeft toegezegd dat er stappen genomen worden om dit op te lossen. Laten we hopen dat het snel is opgelost!

Bron: Nu.nl – Bron beeld: Flickr

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 6 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 week geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 week geleden
  • 4 minuten lezen