Waar ben je naar opzoek?

Fit worden? Neem een kind!

2 minuten lezen Marian Alons
Fit worden? Neem een kind!

Echt, op 124 verschillende manieren ben ik er achtergekomen dat een kind hebben gezond voor je is. Nou moet ik wel eerlijk zijn dat ik alleen ‘nog maar’ oppas op m’n nichtje en zelf geen moeder ben. Maar pfoe, ze laat je zweten hoor! 

In een eerdere blog schreef ik al dat ze me leert om de kleine dingetjes in het leven te waarderen. Ja, ik kan wel stellen dat ze een positief effect heeft op mij (en de rest van de familie). Alleen haar lach maakt me al vrolijk op m’n chagrijnige dagen. Bijna niet te geloven dat ze er een jaar geleden nog niet was!

Lees ook: Mijn nichtje is een testkind

Het is misschien goed om te vertellen dat mijn nichtje super beweeglijk is en net als mijn geliefde zuster niet bepaald een zitkont heeft. Het is dan ook een ware uitdaging om haar te verschonen. Spartelende beentjes, armgezwaai, gedraai en daarbij komt nog het gekrijs of het fluisteren van ‘poesje’.

Om haar in bedwang te houden zijn keiharde spierballen vereist. Ik ben niet echt sportief aangelegd, dus die zijn nu in de maak. Mijn zus heeft een andere tactiek gevonden. Ze legt het pakje met vochtige doekjes op haar buik en laat m’n nichtje doekjes plukken. Erg handig, totdat je er op een gegeven moment wel genoeg hebt en je overal op de commode nog doekjes vindt.

Lees ook: Waarom moeders geen sportschool nodig hebben (incl. de enige echte mommy workout)

Zoals ik al zei is één van haar eerste woordjes ‘poesje’. Bij haar thuis hebben ze twee katten die graag rustig liggen te zonnen in de vensterbank of op een stoel. Mijn nichtje vindt ze fascinerend en kruipt ze gillend van enthousiasme achterna. Ik moet dan ook goed opletten dat ze niet té enthousiast de kat bespringt. We zeggen ‘zachtjes’ als ze weer een kat benadert, gevolgd door haar ‘aaaaai’, maar vaak is ze me te snel af. Dan kruipt ze harder dan ik in de gaten heb en moet ik haar achterna rennen en me in allerlei bochten buigen om haar bij de kat weg te houden. Lees: kruipend onder tafel.

We zijn dansmaatjes!

Ze vindt het heerlijk om vermaakt te worden en dat kan simpelweg met Bumba, Buurman en Buurman óf mijn work-out. Door de muziek en het gepraat van mijn online begeleider is ze compleet geboeid! Vervolgens staat haar tante uitgebreid met de armen te zwaaien, te zweten en te zuchten. Gelukkig applaudisseert ze dan wel.

Maar we dansen ook. Het nummer ‘Up Town Funk’ is onze favoriet door de swingende beat en coole dansmoves van Bruno Mars. Samen dansen we de sterren van de hemel. We gaan op en neer, heen en weer, draaien rondjes en voelen ons super stoer! Totdat ik iets nats voel stromen langs m’n nek. Ze heeft gespuugd. Misschien de volgende keer niet net na haar fruithapje…

Ik vind het fantastisch om, in haar woorden, ’taate’ te zijn. Al moet ik misschien nog veel leren. Sportief zijn we zeker en ze houdt me gezond!

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen