Waar ben je naar opzoek?

Dat wordt smullen: pasta met MonChou

3 minuten lezen Inge van der Sluis
Dat wordt smullen: pasta met MonChou

Als kookgek en moeder van een (bijna) alleseter mag ik de spits afbijten van deze nieuwe rubriek, waarin vrouwen recepten van haar familie of omgeving met elkaar delen en daarna het stokje doorgeven aan de volgende.

Ik zal mij even voorstellen: Mijn naam is Inge van der Sluis, ik ben getrouwd met Roel en samen hebben we een zoon Niek van vijf jaar. Ik ben juf op een basisschool en naast mijn werk is koken één van mijn hobby’s. Heerlijk om voor mijn man en zoon te koken maar nog meer geniet ik als ik mij een avond kan uitleven in de keuken voor
vrienden. Mijn passie voor koken is ontstaan in de tijd dat ik naast mijn studie in een Steakhouse werkte in Meppel. Ik mocht daar regelmatig meehelpen in de keuken en heb daar ontzettend veel geleerd en vond het ook super leuk om te doen!

Lees ook: De kinderen eten maar wat de pot schaft

Het gerecht dat ik voor jullie ga beschrijven is het lievelingseten van onze zoon. Natuurlijk zegt hij ook wel eens patat of pannenkoeken als je vraag wat hij wil eten maar negen van de tien keer is het antwoord: pasta met MonChou. Ook in alle vriendenboekjes die we tot nu toe samen hebben ingevuld, komt te staan bij zijn lievelingseten: pasta met Monhou.

Het gerecht komt bij mijn moeder vandaan. Zij heeft het ooit, jaren geleden, zien staan op de wikkel van een pakje MonChou en heeft het uitgeprobeerd. Sindsdien eten we het regelmatig als we met de hele familie op donderdag bij mijn ouders eten. Mijn broer en zijn vrouw komen ook ieder week daar eten en om de beurt mogen we dan aangeven wat we willen eten. Je raadt het al; als Niek mag kiezen eten we pasta met MonChou.

Het is een makkelijk recept waar je weinig voor nodig hebt en binnen 20 minuten staat het op tafel. Wij eten er met z’n drieën van en hebben wat over. Als je er met twee volwassenen en twee kinderen van eet is dit voldoende.

Aan de slag!

Dit heb je nodig voor 3/4 personen:

 • Een grote wok of hapjespan
 • Een pan om de pasta in te koken
 • Eventueel de waterkoker
 • Een snijplank
 • Een snijmesje
 • Een spatel of pollepel om te roeren

En de volgende ingrediënten:

 • Fusilli Tricolori pasta (250 gram)
 • Spekblokjes  (250 gram)
 • Hamblokjes  (250 gram)
 • Bakje champignons
 • Een rode paprika
 • Een gele paprika
 • Een ui
 • Anderhalf pakje MonChou
 • Peper


Breng in een pan voldoende water aan de kook om de pasta in te koken of als je net als ik na een lange dag werken graag snel wil, kook je eerst water in de waterkoker en daarna in de pan. Als het water aan de kook is gooi je de pasta er in en kook je dit zes minuten. Ondertussen roer je het af en toe wel even door, zodat de pasta niet aan elkaar vast zit.

Lees ook: Liefde voor koken kan niet vroeg genoeg beginnen

In de wok of hapjespan bak je eerst de spekblokjes even aan, zonder boter of olie. Daar gooi je de hamblokjes bij en als ook die een beetje gebakken zijn gaat daar de geneden champignons, de rode paprika, de gele paprika en de ui bij.  Als dit alles gebakken is en de pasta bijna klaar is om af te gieten gaat de MonChou hierbij in om te smelten. (Ik snijd de MonChou ook altijd even in een stuk of acht kleine blokjes zodat hij makkelijker smelt.) Als de MonChou gesmolten is breng je alles op smaak met peper en dan kan de pasta er door. Meng alles goed door elkaar en smullen maar!

Ik hoop dat het jullie net zo goed smaakt als het ons altijd doet! En ik ben benieuwd naar het volgende recept want ik geef het stokje door aan Claudia Verhey. Succes en veel plezier met koken Claudia!

Bron afbeelding: eigen foto’s                           Bron hoofdafbeelding: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen