Waar ben je naar opzoek?

Even voorstellen: de 5 W’s en de H.

2 minuten lezen Lieke Riemens
Even voorstellen: de 5 W’s en de H.

Ik ben altijd al weg geweest van verhalen schrijven. Van volgekalkte schriftjes, over gegaan naar Word-bestanden die vol stonden met zelfverzonnen verhalen. Mijn verhalen bleven ongelezen – tot dit moment. 

Wat word dan je eerste blog? Waar ga ik over schrijven? Ik had me voorgenomen om mezelf netjes voor te stellen. Wie ben ik? Wat doe ik in het dagelijks leven? Waar word ik gelukkig van? Waarom word ik er gelukkig van? Wanneer heb ik dat geluksmomentje en hoe maak ik nog tijd vrij voor mezelf?

Wellicht wel bekend bij jullie? De 5xW+H? Op het moment dat ik deze blog typ, staan de 5 W’s voor: Weer naar boven rennen, warmte bieden, wiebelen, weer een slaapliedje zingen, en waarom blijft die speen nou toch niet zitten?!

Lees ookEen nachtje met mijn zieke peuter samen in bed

Ja, ik heb een kleine man boven liggen van 5 maanden. Een voorbeeldig mannetje die altijd keurig gaat slapen, maar net nu mama tijd voor zichzelf wil om haar eerste blog te schrijven, het vertikt om te doen. Normaal zou ik hem een tijdje laten huilen, maar ik heb ook een lieve dochter van 2 boven liggen die haar slaap hard nodig heeft, omdat ze ziek is. Dus dan maar heen en weer de trap op rennen en heb ik gelijk voldoende stof om over te typen.

Hallooooooow eerste blog!

Wat verandert je leven toch als je kindjes hebt hè? Van alle tijd voor jezelf, wat je op dat moment soms te weinig beseft, naar bijna alle tijd besteden aan de kids. Dus niet rustig met een kopje thee, achter de iPad je eerste blog schrijven, maar met een kopje thee (dat langzaamaan koud is), proberen een blog te schrijven en in de tussentijd conditietraining doen door die trap op en af te blijven gaan.

Ik schrijf dus erg graag, ik haak graag, ik dans en lees graag. Niet te vergeten ga ik graag op vakantie! Het schrijven, haken en lezen kan ik doen als de kids op bed liggen, in dansen heb ik altijd lessen gehad (stijldansen, streetdance, zumba, bellydance), maar helaas ben ik daar mee gestopt in verband met mijn werk. Ik werk als verpleegkundige in een GGZ-instelling. Geen vaste diensten dus, en dus niet altijd vrij als je dansles hebt. Nu dans ik dus maar recreatief.

Lees ook: Samen dansen

En dan mijn laatste hobby: op vakantie gaan samen met mijn man, mijn kindjes en onze zwarte labrador. HEERLIJK. Helaas wel weer lang geleden. Afgelopen zomer niet in verband met de geboorte van onze zoon. Vroeger ging ik drie keer per jaar. Toen ik ging samenwonen een vliegvakantie per jaar, en nu zijn we hard aan het sparen voor een caravan, zodat we lekker weg kunnen wanneer we maar willen. Het liefst willen we het zonnetje achterna! Heerlijk tijd voor elkaar. Weg met alle verplichtingen. Gewoon 100% ontspannen en genieten van mijn prachtige gezinnetje!

Kijk aan mijn blog is lang aan het worden. Stiekem heb ik toch een voorstelblog geschreven. Jullie weten nu toch wat ik in het dagelijks leven doe, waar ik gelukkig van word, waarom ik er gelukkig van word, wanneer dat geluksmomentje is en hoe ik nog tijd heb daarvoor.

Lees ook: De bloggers van Love2BeMama

Alleen de wie ontbreekt nog. Ik ben Lieke, 28 jaar jong/oud (jong staat leuker) en ben in 2013 getrouwd met John. We hebben samen 2 kindjes, Fleur en Xem en een zwarte labrador Diesel.

Aangenaam! Ik hoop jullie snel weer te verblijden met een blog…

Bron hoofdafbeelding: Flickr

Reacties
 • Ingrid jalink zei

  Hoi Lieke, wat een leuke blog, het is of ik mezelf erin herken maar dan 28 jaar gelden.
  Geniet van deze drukke momenten, er komt een tijd dat je het gaat missen.
  Succes verder met het schrijven van de blogs

  • Lieke zei

   Wat een leuke en lieve reactie! Dank je wel!
   Ja de tijd gaat inderdaad snel… TE snel.
   Het is cliché maar zo waar, het eerste jaar gaat zo hard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen