Waar ben je naar opzoek?

Eerste tweedehands baby- en peuterwinkel in Nederland

1 minuut lezen Marian Alons
Eerste tweedehands baby- en peuterwinkel in Nederland

Het is de eerste winkel in Nederland die allemaal tweedehands baby- en peuterspullen verkoopt: Mama Ruimt Op. De zaak opent volgende maand en heeft 700m² om op te vullen. In de winkel komt ook een heus MAMA-café, waar ‘s weekends presentaties worden gehouden.

Lees ook: Ook goedgevulde slaapdozen voor Nederlandse baby’s

Love2BeMama sprak met bedenker en ondernemer Arthur ter Braak. Hij vertelt trots hoe hij op het idee kwam: “Ik heb twee knullen van 12 en 14 jaar oud. Toen de jongste 5 was, stond m’n huis vol met allemaal babyspulletjes. Het was zonde om weg te doen, maar ik had ook geen zin om alles op Marktplaats te zetten.”

Daar gaat €8000 aan spullen

Zijn spullen zijn allemaal doorgegeven aan zijn nicht die een kindje kreeg. Ter Braak: “Toen ze de straat uitreed, dacht ik: ‘Daar gaat €8000 aan spullen.'” De meeste mensen hebben net als ter Braak geen zin om alle spulletjes op Marktplaats te zetten en voor hen is de winkel Mama Ruimt Op echt een uitkomst!

Lees ook: 6x je voorbereiden op de komst van een baby met weinig budget

Ook jij kunt spullen aandragen voor de zaak in Spijkenisse! Zelfs als je helemaal aan de andere kant van het land woont. Arthur ter Braak haalt de spullen graag op (mits het de moeite waard is). Het mooie is: nu kun jij ook nog geld verdienen aan de spullen die je wegdoet. Vaak weet je geen goede prijs of geef je veel babyspullen gratis weg.

In overleg met de winkel MAMA zoek je de nieuwprijs op van het artikel en krijg je een voorstel-prijs van het tweedehandse product. Uiteindelijk krijg jij 40% van de omzet (en dat is een prijs die van tevoren is afgesproken).

Stichting Babyspullen

De spullen die worden opgehaald of gebracht worden netjes uitgezocht en gesorteerd. Er wordt geen troep of vieze spullen verkocht. Indien nodig worden er producten opgeknapt en vervolgens in de verkoop gezet. Babykleertjes en andere spulletjes die overblijven worden doorgestuurd naar Stichting Babyspullen, een organisatie die babypakketten samenstelt voor gezinnen die niet veel geld te besteden hebben.

Lees ook: Doneer je trouwjurk voor kleertjes voor overleden baby’tjes 

Ook is er een MAMA-café waar je een kopje koffie en verse cake kan scoren. In het weekend zullen daar presentaties orden gehouden, zoals bijvoorbeeld een yogapresentatie.

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 2 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen