Waar ben je naar opzoek?

De oudste kinderen zijn de slechtste autorijders

1 minuut lezen Marian Alons
De oudste kinderen zijn de slechtste autorijders

Ben je het jongste kind? Dan ben je waarschijnlijk een betere bestuurder dan de eerstgeborene. Volgens een nieuw onderzoek rijdt het oudste kind namelijk vaker te hard, krijgen vaker een boete en ze hebben vaker een ongeluk. En ja: de jongste kinderen zijn de veiligste autorijders.

Bij het onderzoek, uitgevoerd door Privilege Car Insurance, werd er gekeken naar het rijgedrag van 1.395 autorijders. Zo ontdekten ze dat 89% van de oudere broers en zussen te hard rijdt, 47% irriteert andere rijders door ze af te snijden en 46% rijdt in het midden op de weg. En 35% van de oudste kinderen krijgen boetes.

Lees ook: Wetenschappelijk bewezen: Het tweede kind is het meest irritant

Van de onderzochte bestuurders gaf 17% aan dat ze hun make-up opdeden tijdens het autorijden. Daarnaast gaf 30% eerlijk toe dat ze weleens hun mobiel gebruiken achter het stuur.

Al deze cijfers en percentages waren hoger dan die bij de jongste kinderen. De oudste kinderen zijn vaker betrokken bij een verkeersongeluk dan de middelste en jongste kinderen. In gezinnen met meerdere kinderen bleek dat het jongste kind de beste bestuurder is.

Enig kind

Ook al zijn kinderen die geen broers en zussen hebben technisch gezien ook het oudste kind thuis, toch zijn zij nóg beter dan de jongste kinderen. Zij rijden met slechts 31% het minst vaak op het midden van de weg en met 36% snijden ze het minst vaak iemand af.

Lees ook: De jongste thuis vindt zichzelf het grappigst

De onderzoekers onderzochten ook de excuses voor het slechte rijgedrag. 28% Van de middelste en jongste kinderen irriteren zich aan andere weggebruikers. De oudste kinderen zeggen alleen slecht rijgedrag te hebben als daar een goede reden voor is, zoals te laat zijn (18%).

 

Hoe is jouw rijgedrag? En die van je broer(s)/zus(sen)?

Bron: Independent

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen