Waar ben je naar opzoek?

Jochem Myjer over de slaapstoornis narcolepsie van zijn dochter

1 minuut lezen Marian Alons
Jochem Myjer over de slaapstoornis narcolepsie van zijn dochter

Cabaretier Jochem Myjer doet voor het eerst een boekje open over de slaapstoornis van zijn dochter Limoni (8). Hij en zijn vrouw hebben er bewust nog niet eerder over gesproken. 

In een interview in de Linda vertelt hij openhartig wat de ziekte van zijn dochtertje voor hem en zijn gezin betekent. Narcolepsie is een stoornis waarbij je lichaam het stofje dat ervoor zorgt dat je wakker bent niet aanmaakt. Hierdoor ben je vermoeid en kun je overdag zomaar in slaapvallen.

Lees ook: 4-jarige Noah heeft altijd een jetlag: een dag duurt voor hem 23 uur

Jochems dochter Limoni heeft door de narcolepsie ook last van levensechte nachtmerries en kortstondige spierverslappingen. Jochem: “Inmiddels hebben we het leven van ons gezin weer aardig op de rit. Het gaat met ups en downs.” Op Instagram deelt ‘ie een foto van z’n dochter en ook schrijft hij erbij dat hij nu weet dat ieder huis zijn kruisje heeft: “Iedereen heeft tegenslagen in het leven. Ik ook.”

Meer bekendheid

Jochem deelt dit niet om zielig te doen, maar omdat ‘ie wil dat de ziekte meer bekendheid krijgt. “Ons leven is niet dramatischer dan dat van iemand anders.” Hij hoopt dat er in de toekomst een medicijn komt die er voor kan zorgen dat zijn dochter weer een normaal leven kan leiden. Ze is een stoere meid, ‘vrouwelijke Freek Vonkje’.

Hij besluit z’n bericht: “Dat wordt mijn missie en die van Marloes (zijn vrouw red.) zolang wij leven. In de nabije toekomst ga ik kijken hoe ik dat vorm ga geven.”

Woensdag is de nieuwe Linda te koop. Voor dit blad hebben de talentvolle en bloedmooie Loes Haverkort en ik elkaar mogen interviewen. The beauty and the beast! 🙂 Het werd een fijn, gezellig maar ook intiem gesprek over onder andere werk en gezin. Daarbij kwam ook de ziekte van onze dochter Limoni ter sprake. Dat heb ik bewust een tijdje voor mij gehouden. Vanaf september is zij plotseling ziek geworden. Ze mist het stofje die zorgt dat je overdag wakker bent en 's nacht slaapt. Die ziekte heet Narcolepsie. Dit gaat gepaard met heftige levensechte nachtmerries en kortstondige spierverslappingen. Inmiddels hebben wij in samenwerking met haar fantastische school, Sein en Lwoe haar leven weer aardig op de rit. Met ups en downs. Maar we hebben nu een heerlijke vakantie. Nu weet ik dat ieder huisje zijn kruisje heeft. Iedereen heeft tegenslagen en geluk in het leven. Ik ook! Voor de duidelijkheid. De reden waarom ik toch besloten heb om dit over mijn dochter te vertellen, is om de ziekte Narcolepsie nog meer bekendheid te geven. Niet om met mijn eigen leed en dat van mijn gezin te koop te lopen. Ons leven is niet dramatischer dan van iemand anders. Maar ik heb het gevoel als vader dat er wellicht in de toekomst een medicijn kan komen voor deze nare slaapstoornis/ziekte zodat mijn lieve dochter ooit misschien weer een normaal leven kan leiden. Ons stoere vrouwelijke Freek Vonkje! En dat wordt mijn missie en die van Marloes zolang wij leven! In de nabije toekomst ga ik kijken hoe ik dat vorm ga geven. Liefs jochem

A post shared by Jochem Myjer (@jochemmyjer) on

Bron: Linda.  – Bron hoofdafbeelding: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen