Waar ben je naar opzoek?

Het is weer woensdag en gezien het weer zou ik er een fijne knutselmiddag van maken! Hier is weer een leuke DIY voor jullie waarmee je kinderen, maar ook jij als mama, zich prima een tijdje mee kunnen vermaken. Uiteraard in het thema Pasen018: paaseieren versieren met nagellak.

Hoe maak je slijm? Slijm maken in een paar stappen

Slijm maken is nog altijd onwijs populair. Niet zonder reden, want het is gewoon hartstikke leuk voor de kinderen om te doen. Daarnaast kunnen ze zelf van alles aan het slijm toevoegen, waardoor het steeds meer op knutselen lijkt. Maar…

 • Denise Meijer

Deze week is de do it yourself wel iets anders. Het is natuurlijk altijd leuk om een DIY te lezen, maar zijn ze eigenlijk wel makkelijk zelf te maken? Om die reden heb ik de DIY van deze week zelf voor jullie gemaakt. Ik heb (om even in de Paas-sfeer te komen) paaseieren versierd met nagellak. Het resultaat zijn kleurrijke eieren die je tafel net iets anders opvrolijken dan voorgaande jaren. Ik kan je garanderen dat de kids het fantastisch vinden. En het is helemaal niet moeilijk en het wordt ook geen smeerboel.

Paaseieren versieren met nagellak

Let’s go… we gaan paaseieren versieren met nagellak.

Wat heb je nodig voor paaseieren versieren met nagellak?

 • Eieren (uitgezogen, lees hier hoe je dat doet!)
 • Vrolijke kleuren nagellak
 • Tandenstokers/sateprikkers
 • Schaaltje met water op kamer temperatuur
Paaseieren versieren met nagellak

Stap 1 Paaseieren versieren met nagellak: Drup nagellak in het schaaltje water. Voor een leuk effect kan je verschillende kleuren gebruiken en met de nagellak rondjes of andere figuren maken. Om er figuurtjes in te krijgen kan je met de tandenstoker het mengsel roeren.

Paaseieren versieren met nagellak

Stap 2: Dip snel het ei in de nagellak. Het is verwonderlijk hoe de nagellak en het water zich scheidt van elkaar. Op deze manier is de helft van je ei nu bedekt met de kleurtjes. Verder kan je het ei verder nog schilderen om het helemaal af te maken. Leuk he; paaseieren versieren met nagellak?

Pasen vieren
Paaseieren versieren met nagellak

Tip!

Een tip bij deze do it yourself is wel om uitgezogen eieren te gebruiken. Wat ik dus niet had gedaan (want dat zou ook moeten kunnen) en ik er snel achter kwam dat het effect er anders uitkomt dan het had moeten zijn. Als je geen uitgezogen ei gebruikt kan je het beste met handschoentjes het ei erin doen. Anders zit je onder de nagellak!

Pasen vieren

Houd voor de zekerheid wel nagellak remover bij de hand, want ik spreek uit ervaring dat het aan het begin even uitproberen is. Na het eerste ei heb je het helemaal door en is het ook nog eens leuk om te doen! Voor de volgende keer lijkt het me vooral leuk om meer te oefenen met de figuurtjes!

Kortom deze do it yoursel paaseieren versieren met nagellak is ideaal om deze winderige middagen samen met je kinderen door te komen! Het is Leuk voor je kinderen maar ook ontzettend leuk voor jou en je kunt ze als Paasversiering gebruiken.

Fijne Paasdagen!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen