Waar ben je naar opzoek?

DIY paaseieren versieren met nagellak

2 minuten lezen Renate Smit
DIY paaseieren versieren met nagellak

Het is weer woensdag en gezien het weer zou ik er een fijne knutselmiddag van maken! Hier is weer een leuke DIY voor jullie waarmee je kinderen, maar ook jij als mama, zich prima een tijdje mee kunnen vermaken. Uiteraard in het thema Pasen!

Deze week is de do it yourself wel iets anders. Het is natuurlijk altijd leuk om een DIY te lezen, maar zijn ze eigenlijk wel makkelijk zelf te maken? Om die reden heb ik de DIY van deze week zelf voor jullie gemaakt. Ik heb (om even in de Paas-sfeer te komen) paaseieren versierd. Maar niet op een normale manier… nee met nagellak! Het resultaat zijn kleurrijke eieren die je tafel net iets anders opvrolijken dan voorgaande jaren. Ik kan je garanderen dat de kids het fantastisch vinden!

Let’s go… we gaan paaseieren versieren met nagellak.

Wat heb je nodig?

  • Eieren (uitgezogen)
  • Vrolijke kleuren nagellak
  • Tandenstokers/sateprikkers
  • Schaaltje met water op kamer temperatuur

DIY benodigdheden paaseieren schilderen

Stap 1: Drup nagellak in het schaaltje water. Voor een leuk effect kan je verschillende kleuren gebruiken en met de nagellak rondjes of andere figuren maken. Om er figuurtjes in te krijgen kan je met de tandenstoker het mengsel roeren.

Een bakje water met nagellak

Stap 2: Dip snel het ei in de nagellak. Het is verwonderlijk hoe de nagellak en het water zich scheidt van elkaar. Op deze manier is de helft van je ei nu bedekt met de kleurtjes. Verder kan je het ei verder nog schilderen om het helemaal af te maken.

DIY paaseieren versieren met nagellak

DIY paaseieren versieren met nagellak

Tip!

Een tip bij deze do it yourself is wel om uitgezogen eieren te gebruiken. Wat ik dus niet had gedaan (want dat zou ook moeten kunnen) en ik er snel achter kwam dat het effect er anders uitkomt dan het had moeten zijn. Als je geen uitgezogen ei gebruikt kan je het beste met handschoentjes het ei erin doen. Anders zit je onder de nagellak!

Het resultaat mag er zijn!

Houd voor de zekerheid wel nagellak remover bij de hand, want ik spreek uit ervaring dat het aan het begin even uitproberen is. Na het eerste ei heb je het helemaal door en is het ook nog eens leuk om te doen! Voor de volgende keer lijkt het me vooral leuk om meer te oefenen met de figuurtjes!

Kortom deze DIY is ideaal om deze winderige middagen samen met je kinderen door te komen! Het is Leuk voor je kinderen maar ook ontzettend leuk voor jou en je kunt ze als Paasversiering gebruiken.

Fijne Paasdagen!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Mama

7 redenen waarom er geen vierde kind komt

  • 4 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Kinderwens

Bestaat er medicatie om sneller zwanger te worden?

  • 1 week geleden
  • 3 minuten lezen
Mama

Hoe trek ik als dove ouder de aandacht van mijn kinderen?

  • 1 week geleden
  • 2 minuten lezen