Waar ben je naar opzoek?

Bericht aan alle moeders: elke dag is Moederdag!

2 minuten lezen Denise Meijer Denise Meijer
Bericht aan alle moeders: elke dag is Moederdag!

Het is volgende week weer Moederdag. Ik kijk dan ook stiekem weer uit naar de zelfgemaakte knutsels en ontbijtjes op bed. Dat ik de rest van de dag weer gewoon aan het ‘moederen’ ben neem ik verder voor lief. Het feit dat ik een dag in het jaar echt ‘van mij’ kan noemen vind ik al voldoende. Het is een eerbetoon aan alles waar een moeder voor staat: elke dag is Moederdag!

Elke dag is Moederdag

Maar hoe leuk ik Moederdag ook vind (niet voor iedereen trouwens…) Soms bekruipt me een beetje een dwars gevoel, want hoewel we een dag in het jaar hebben waarop wij, als moeders, in het zonnetje worden gezet. Is het geen tijd dat we onszelf gewoon iets vaker in het zonnetje gaan zetten

Moederdag Cliches

We kennen allemaal de ‘clichés’ rondom het moederschap. Zo is je eigen kledingkast in geen jaren vernieuwd, terwijl de kasten van de kinderen vol liggen met de laatste mode en bijbehorende accessoires. Je kijkt wel naar die ene mooie tas van Isabel Bernard of dat prachtige setje 14 karaat gouden sieraden, maar in de tussentijd maak je in je hoofd een rekensom van de prijs en hoeveel leuke dingen je daar met je kinderen van kan doen. We klagen niet, want: daar ben je toch ook gewoon moeder voor?  Ik wil natuurlijk niet zeggen dat moeders er nooit op uit gaan of dat ze nooit iets nieuws voor zichzelf kopen, maar kan je in alle eerlijkheid zeggen dat als je dit doet, dit ook gebeurt zonder schuldgevoel?  

Zelfvertrouwen

Dit soort kleine traktaties aan onszelf doen echt wonderen voor je zelfvertrouwen en algehele gemoedstoestand. Even naar de kapper of schoonheidssalon gaat doet niet alleen wonderen voor het uiterlijk, maar ook voor je gestel. Het is dan ook gewoon zo dat de dingen die we als moeder als luxeproducten zijn gaan beschouwen, toch echt een verschil kunnen maken in hoe je ‘s ochtends voor de spiegel staat en met wat voor een gevoel je de deur uit gaat. Dit maakt niet overbodig, maar essentieel! Toch zien we dat niet zo en laten we het allemaal aan onszelf voorbij gaan. Eerst de kinderen en mama als laatst.

Top 10 originele Moederdagcadeaus van Etsy

Zondag 10 mei 2020 is het Moederdag. Nu is elke Moederdag in de ruim zeven jaar dat ik mama ben er één om nooit meer te vergeten, maar deze Moederdag gaat écht de geschiedenisboeken in, want: dit jaar zijn er…

  • Malu Latumeten

Iedere dag is het moederdag

‘Als mama gelukkig is dan is iedereen gelukkig’. De waarheid als een koe! Maar leven we er ook naar? Wat mij betreft is het de hoogste tijd dat we dit wel gaan doen en de Moederdag in mei gewoon als prettige bonus zien. In plaats van een luxe waar we 1(!) keer per jaar gebruik van mogen maken. Het is iedere dag Moederdag! En het is aan jezelf om ervoor te zorgen dat het gehele moederschap een feestje ter ere van jou gaat blijven.

Iedere dag een feestje? Daar hoort een earparty bij!

Treat yourself!  

Dus moeders. Koop die gave tas of het toffe setje sieraden. Wat zeg ik? Schaf een compleet nieuwe garderobe aan. Ga naar de kapper, laat je masseren. Pak het vliegtuig en ga een kinderloos weekendje weg. Gun jezelf wat meer en dat op dagelijkse basis. Maak van iedere dag je eigen Moederdag. Tenslotte ben je niet alleen ‘moeder’ op de eerste zondag van mei, maar 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Mama treated herself met iets moois van Isabel Bernard .

Vergeet niet: ‘als mama gelukkig is dan is iedereen gelukkig’, dus geniet wat vaker. Je verdient het! We verdienen het allemaal.

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen