Waar ben je naar opzoek?

Ik haat Moederdag!

1 minuut lezen Tamara van de Beek
Ik haat Moederdag!

Het is zondag. Moederdag. Ik haat Moederdag. Echt. Ik vind het de eenzaamste dag van het jaar. Als single mama sta je dan je eigen ontbijt op een dienblad te zetten, dan snel weer in bed springen en vervolgens kan de kleine het dan naar komen boven brengen. Je moet oma of iemand anders inschakelen om te zorgen dat het kindje een cadeautje kan gaan kopen, want ze willen ook niet met lege handen aan het bed staan. Ik herinner me haar gezichtje toen ze met betraande oogjes zei: “sorry dat ik geen cadeautje voor je heb.” Het smurfje was toen 4 jaar oud.

Dit jaar is het nog een slagje stommer.
Het eerste jaar dat ze er niet is. Ze maakt dit jaar het ontbijt niet voor mij, maar voor haar. Het is de liefste bonusmoeder die ze zich maar kan wensen en ik weet zeker dat de liefde geheel wederzijds is. Ik gun het ze beiden, oprecht.
Ik zette koffie en nam een aspirientje, de Sauvignon nog in mijn bloed.
Jij maakt het ontbijt voor haar.
Zij krijgt de tekening die je vrijdag zo aandachtig zat te maken met zoveel hartjes als er maar op het papier pasten.
Half één. Nog geen appje.
Ik kan niet wachten tot ze straks thuis is. Ik stoor me aan mijn eigen misplaatste jaloezie.
Mijn tijdlijn vult zich met foto’s van blije moeders en mensen die hun moeder missen.

Ik mis mijn kind. Slechts 70 kilometer weg, maar nu zo heel ver bij mij vandaan.

Reacties
 • Conny zei

  Ik haat moederdag, nu dit jaar voor de 3e keer zonder mijn enigste dochter die op 4-1-2019 is overleden. Op mijn 23e zijn alletwee mijn ouders overleden dus mijn moeder mis ik al 33 jaar op moederdag. Ik háát moederdag.

 • Gebroken hart zei

  Ik ben geen alleenstaand moeder en ben moeder van een 2jarig meisje.
  Afgelopen jaar had mijn man niets gedaan voor moeder dag met als reactie dat ik niet zn moeder ben.
  Vandaag weer moedersdag en geen moeitevof aandacht. Ik kreeg nog op mijn donder waarom ik zo dramatisch ben en dat hij niet altijd een cadeau kan kopen.
  Misschien ben ik veeleisend.
  Een luxe ontbijt verwacht ik niet. Een boterham met thee was al een gebaar.
  Ik voel me eenzaam en teleurgesteld.

 • Kirsten zei

  Ik kan het mij niet voorstellen hoe het is, maar kan er wel inkomen dat het niet eenvoudig is om op Moederdag wakker te worden en te beseffen dat je dochter er niet is, maar pas later komt.

 • Daisy zei

  Ach mijn man heeft moederdag voorbij laten gaan dit jaar.
  Mijn dochter heeft geen idee dat het vandaag moederdag is.
  Geen ontbijt, tekening, knutsel of bloemen.

  En meneer vindt het gek dat ik gekwetst ben…. 🙁

 • Karin zei

  Bij de gedachte alleen al krimpt mijn hart even in elkaar. Ik mis ze al als ze gaan logeren. Dus wil je graag een dikke virtuele knuffel geven. Ze zal nu allang weer bij je zijn en hopelijk hebben jullie alle knuffels weer dubbel en dwars ingehaald. En heb je daar heerlijk van genoten.

 • Esther zei

  Ik heb het een dag eerder gevierd met mijn 3 kids, omdat ze vandaag bij papa zijn. Ze hebben zelf lekkere dingen mogen uitkiezen voor het moederdagontbijt, en mijn dochter van 6 heeft mijn broodjes gesmeerd met heel dik jam, terwijl mijn zoon van 8 voor mij sinaasappelsap inschonk (thee sloegen we maar even over). En mijn 4 jarige dochter had donuts uitgekozen voor het ontbijt. En alle 3 een prachtig knutselwerkje gemaakt op school, zo trots waren ze! Ik heb genoten van mijn verplaatste moederdag!

 • Merel zei

  Heel veel sterkte! Niks ten nadele van de bonusmoeder, hoe lief ze ook in, je wil gewoon je dochter bij je op moederdag. Gelukkig is de dag bijna om!

 • Wiske zei

  Tja, maar snel een nieuwe papa zoeken met kind. Kun jij ook bonus mama gaan spelen. Wat een zielig gedoe zeg, pfffff.

 • Ellen zei

  Wat naar dat je dochter er pas later is. Maar jij bent haar moeder en ik weet zeker dat ze er naar uit kijkt om weer bij je te zijn! En Moederdag mag je natuurlijk ook gewoon op een andere dag vieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 3 maanden geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 3 maanden geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 3 maanden geleden
 • 7 minuten lezen