Waar ben je naar opzoek?

De ‘romantiek’ van een kraamweek

2 minuten lezen admin Love2BeMama
De ‘romantiek’ van een kraamweek

10 voordelen van borstvoedingWat is de romantiek van een kraamweek? Is die romantiek in een kraamweek er überhaupt wel? In een relatie hoef je niet alles van elkaar te weten of te zien. Vind ik althans. Ik scheer mijn benen niet in het bijzijn van vriendlief, knijp geen puist uit, plas niet terwijl hij aan het douchen is (zelfde ruimte boven) en ik trek nooit een joggingbroek aan omdat ik bang ben dat de ‘verslonsing’ dan toeslaat.

Sommige mensen vinden deze voorbeelden het toppunt van bij elkaar op het gemak zijn, maar ik gruwel ervan. Ik probeer nog in stand te houden dat bij mij alles van nature zo is, dat ik niet naar het toilet hoef, dat mijn benen standaard glad zijn, dat een leren rok heus net zo lekker zit als een joggingbroek, enzovoort. Een beetje ladylike overkomen zeg maar.

Lees ook: De moeder die ik super hard veroordeel…

Romantiek van een kraamweek?

Het kost mij daarom ook behoorlijk wat moeite om die dames-act compleet los te laten tijdens een kraamweek. Want mijn hemel, hoe vrouwonterend is dat?! Eerst ziet jouw partner al een bevalling die over het algemeen geen rozengeur en maneschijn is, maar dan die kraamweek! Die vind ik zowaar nog vreselijker dan die bevalling. Probeerde ik eerst alle ongemakken die zich na een bevalling manifesteren nog enigszins te verbergen, had dat natuurlijk totaal geen zin.

De borsten als zuivelfabriek

Het kraamverband dat niet aan te slepen is, lekkende borsten. Het geschuifel van bed naar badkamer omdat normaal lopen simpelweg niet gaat. De wallen tot aan mijn knieën. De gesprekken met de kraamzorg over het ‘onderkantje’ die ik in eerste instantie nog fluisterend probeerde te voeren. De ‘au, au, au’s’ bij iedere beweging die ik maak, maar probeer te onderdrukken. Het kolven alsof je in een zuivelfabriek bent veranderd (weg het sexy idee van mooie volle borsten, nee, die zijn puur voor de melk). De babykots op je schouder. Kortom, romantischer dan een kraamweek gaat het niet worden in een relatie. Dat je partner je ooit nog als een aantrekkelijke vrouw gaat zien is bijna onmogelijk.

Lees ook: 10 voordelen van borstvoeding

Laat maar stromen die tranen

Gelukkig heb ik aan mijn vriend totaal geen verkeerde. Die doet alsof ons hele leven altijd al één grote kraamweek is geweest en hij niet anders gewend is. Haalt zonder te zuchten of te morren kraamverband of wat voor andere ellendige materialen ik dan ook nodig heb, ondersteunt me bij mijn geschuifel, brengt urine weg vanwege een mogelijke blaasontsteking en maakt de heerlijkste ontbijtjes. Maar misschien nog wel het mooiste; hij droogt eventuele kraamtranen. Had ik nog geen traan gelaten, begonnen mijn ogen toch wel wat te prikken toen hij zei; “Jij bent echt een powervrouw en ik ben trots op je”. Voel ik me toch nog een heuse lady, met mijn wallen…in mijn joggingbroek…stinkend naar babykots…

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen