Waar ben je naar opzoek?

10x vliegen met je dreumes

3 minuten lezen Kari van der Heide
10x vliegen met je dreumes

Natuurlijk is het allerbelangrijkste dat je veilig aankomt, als je gaat vliegen met je dreumes. Maar laten we wel wezen, het is wel zo relaxed als de vlucht een beetje soepel verloopt. Een lange vlucht met een huilende, oververmoeide, bange of boze dreumes is slopend. Daarom 10 tips voor als je deze zomer gaat vliegen met je dreumes. Wij zijn in mei naar Curacao geweest met onze 22 maanden oude dreumes (2 x9 uur vliegen) en hebben hier een hoop van geleerd.

1. Bereid je goed voor. Denk goed na over wat voor speelgoed handig is in het vliegtuig. Lichtgewicht, maar wel heel gevarieerd. Het liefst spullen waarvan het niet erg is als ze stuk gaan of kwijtraken. Nieuwe (= ook tweedehands) speeltjes die ze nog niet kennen zijn ideaal. Een cadeaupapiertje erom heen geeft wat extra sjeu.

2. Tasje. Stop alle speelgoed en andere spulletjes die je tijdens de vlucht nodig hebt in één linnen tas. Dan kun je die, zo hup, uit je handbagage halen en bij je stoel zetten. Geen gedoe met zoeken naar alles, handig om alles bij elkaar te houden en leuk voor je dreumes om af en toe wat uit te zoeken.

Lees ook: Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

3. Neusdruppels. Ga niet vliegen zonder neusdruppels. Twintig minuten voor stijgen en landen even sprayen. Dat scheelt de wereld. Serieus. Niet vergeten.

4. Afvalzakje. Neem genoeg vuilniszakjes mee, waar je alle rotzooi die je tijdens de vlucht verzamelt in kan stoppen. Die mini-zakjes in de stoel voor je zitten in drie seconden vol.

5. Lekker eten en drinken. Je mag gewoon drinken meenemen voor je dreumes. Als je kindje nog een flesje drinkt neemt dan zeker genoeg melk mee. Vul ook flesjes water. Als je nog de borst geeft, voed dan tijdens het landen en stijgen, dat helpt tegen pijnlijke oortjes. Neem ook voldoende lekkere snacks mee: het liefst hapjes die bijzonder zijn (chipjes, koekjes), maar waarvan je wel zeker weet dat ze het lekker vinden.

6. Eigen stoel. Totdat je kindje twee is betaal je bijna niks voor een ticket – chill, dachten wij. Echt niet, want een eigen stoel scheelt echt zoveel! Als je denkt “we gaan nog even lekker vliegen nu ze gratis is”, bedenk je dan twee keer. Een eigen stoel voor je kindje is echt geen overbodige luxe. Ze hebben dan meer ruimte om te spelen en slapen veel lekkerder.

Lees ook: Ouders zijn bang voor huilende en vervelende kinderen tijdens het vliegen

7. Draagzak. Ik heb zo ongeveer de terugweg teruggehupst, in plaats van gevlogen, met mijn dreumes in de draagzak. Ze werd namelijk steeds wakker op mijn schoot en kon moeilijk inslapen. De draagzak was ideaal. Ook tijdens het inchecken, door de douane gaan en in- en uitstappen.

8. Andere kindjes. Zoek ze op. Vraag moeders/vaders of hun kroost met jouw kroost wil. Zet ze bij elkaar, een stickervel, krijtjes, puzzeltje, kaakjes erbij en lekker spelen maar. Als je ’s nachts vliegt, laat dan uiteraard andere gezinnen met rust: het is vreselijk als je net je dreumes in slaap hebt en er komt een ander kindje aanlopen dat gilt: “wil je met me spelen?”.

9. iPad. Ja, je dacht waarschijnlijk al, wanneer komt ‘ie? Ik heb geen idee hoe mensen dat doen, zonder Ipad vliegen. Mijn ouders hebben het ongeveer 30 keer gedaan met ons, toen we klein waren. Ik denk dat ze super powers hebben. Ik ook, maar dan in de gedaante van Peppa Pig. Dat roze biggetje heeft ons de oceaan over gesleept. Vergeet niet van tevoren van Netflix te downloaden.

Lees ook: Waarom ik verre reizen met kinderen absoluut aanraad

10. Het is tijdelijk. Als je dreumes aan het huilen is, niks meer wil en jouw oogballen van vermoeidheid op je tenen hangen, bedenk dan: “het is tijdelijk”. Straks lig je op het strand/ben je weer lekker thuis. En het allerbelangrijkste is nu dat jullie veilig landen. De rest is ruis.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen