Waar ben je naar opzoek?

De pil verstoort je seksleven

2 minuten lezen admin Love2BeMama
De pil verstoort je seksleven

De anticonceptiepil is de meest populaire anticonceptie onder vrouwen maar de pil verstoort je seksleven. Kun je wel zo blind vertrouwen op deze anticonceptiemethode? Ik moet zeggen dat ik er jaren geleden niet heel erg gelukkig van werd maar dat merkte ik pas toen ik stopte met de pil. Afgelopen week was er veel ophef over het pilgebruik in het nieuws. Veel vrouwen krijgen namelijk te maken met libidoverlies. Een journaliste stopte met de pil en ontwaakte uit haar seksuele winterslaap. Bij haar was het duidelijk dat de pil haar seksleven verstoorde. Dat zegt wel genoeg.  

Lees ook: Gevaren van de pil.

Wat is anticonceptie?

Anticonceptie beschermt je tegen een zwangerschap. Maar er zijn ook vrouwen die anticonceptie nemen om andere redenen. De meest bekende anticonceptiemethoden vind je hier.

Anticonceptie zonder hormonen

Welke vrouw wil dat niet? Weg met die troep in ons lichaam. Voor mij in ieder geval geen hormonsters meer. Maar vaak weten we niet eens wat de alternatieven zijn en is het ook wel heel gemakkelijk. Ik gebruik nu al twee jaar  de LadyComp. Het is zo bevrijdend om geen hormonen te gebruiken.

De pil verstoort je seksleven

Journaliste Bregje Hofstede roept vrouwen op om te stoppen met de pil. Dat verpest namelijk je seksleven. Ze stopte na 7 jaar met de pil en haar libido schoot omhoog. Dat rook naar meer… ze ging op onderzoek uit. Ze kwam tot de conclusie dat de pil vrouwelijke lustgevoelens onderdrukt. En ook vrouwen die wel tevreden waren bleken helemaal niet zo’n hoog libido te hebben.

We stoppen ons vol met hormonen

Wij vrouwen zijn anno 2015 heel geëmancipeerd maar we stoppen onszelf wel bewust vol met hormonen. Op jonge leeftijd laten wij ons ‘de pil’ aansmeren bij de huisarts. Vaak onder het mom van ‘dat regelt de menstruatie zo fijn’. Bij de huisarts krijg je op die leeftijd echt niet te horen hoe het zit met libidoverlies en andere ongemakken van de pil. Vervolgens zoeken we nooit naar alternatieven en blijven we de pil jaren slikken.

Een lager libido heeft dus te maken met het pilgebruik. De pil verstoort je seksleven. En er zijn heel veel vrouwen die daar last van hebben maar niemand praat erover.

Welke anticonceptie gebruik je dan wel?

Er zijn veel alternatieven op de markt maar waar stap je naar over? Over de Mirena spiraal ben ik ook niet zo enthousiast. En met mij vele andere vrouwen; lees de reacties maar eens.

Welke anticonceptiemiddelen zonder hormonen zijn er op de markt en wat zijn de voor en nadelen? Blogger Suzanne ging op onderzoek uit naar anticonceptiemiddelen zonder hormonen. Ik hoop ook dat artsen eens wat meer alternatieven voor gaan stellen en niet standaard de pil aanbieden.

Wij moeders zijn vaak al moe en door de pil komt er helemaal niks van. Zo zonde van ons seksleven…

Wil je meer weten over anticonceptiemiddelen zonder hormonen? Wij hebben de mogelijkheden uitgezocht. Laat je voorlichten door Love2BeMama. Lees hier wat de mogelijkheden zijn!

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected].

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 4 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 4 maanden geleden
  • 4 minuten lezen