Waar ben je naar opzoek?

5x handige huis-, tuin- en keukentips voor moeders

2 minuten lezen Renate Smit
5x handige huis-, tuin- en keukentips voor moeders

Het huishouden is vaak wel een fulltime baan en soms ben je daar dan ook wel goed klaar mee. Een beetje hulp is vaak wel fijn. Ik kan jullie vanaf hier natuurlijk niet helemaal helpen, maar met deze vijf tips zijn er weer een aantal ergernissen in huis minder en kan je je snel weer focussen op de troep in huis of alle hagelslag op de grond. Ik weet bijna wel zeker dat je nog niet eerder gehoord hebt van deze huis-, tuin- en keukentips voor moeders.

Tip 1: Bananen

Pf ja hoor weer de banaan bruin voordat ik er ook maar één van heb kunnen eten. Een super makkelijke tip om er voor te zorgen dat ze minder snel bruin worden is om de bananen uit elkaar te trekken voordat je ze in de fruitschaal legt. Als je de stengel aan elkaar laat rijpen de bananen sneller en worden ze sneller bruin.

keukentips voor moeders

 

Credits afbeelding: Chaoki  

Tip 2: Zoete paprika’s

Er is vaak best wel verschil in de smaak van de paprika’s. Dit verschilt per kleur, maar dit kan ook verschillen per paprika van de zelfde kleur. Wist je dat (dit is niet zeker) een paprika met drie hobbels in de bodem zoeter is dan met vier. Maar het is wel zo dat vier hobbels de paprika steviger maken. Dus daarbij moet je de afweging maken tussen crunchy versus zoet als je een paprika uitzoekt.

Tip 3: Een muggenbeet-loze zomer

Heb jij heerlijk bloed volgens de muggen en zijn ze in de zomer niet bij je weg te slaan? Dan is deze tip misschien wel wat voor jou. Plaats een velletje papier (keukenrol) met wasverzachter in je zak. Door deze geur blijven de muggen (als het goed is) bij jou weg en kan je heerlijk genieten van de zomerse avonden.

Tip 4: Flexibele stofzuiger

In het voorjaar is het tijd voor de grote schoonmaak. Vergeet ook niet onder de koelkast en boekenkast schoon te maken. Een rottig klusje maar het hoort erbij. Probeer het eens met deze tip; plaats een leeg keukenrol in het uiteinde van de stofzuiger. Deze kan je buigen of juist plat knijpen en zo kun je bij de meest onmogelijke plekken komen.

Flexibel stofzuiger

Tip 5: Envelop openen zonder sporen

Ja hoor… heb je net de brief klaar maar je bent vergeten de bijbehorende foto in de envelop te doen. En ik heb hem ook al dicht geplakt. Geen probleem hoor! Stop de envelop een uur of twee in de vriezer en voilà nu kun je de envelop openen zonder spoor (deze tip kan je natuurlijk ook misbruiken om post van een ander ongezien open te maken 😉 ).

Wat is jouw meest fijne huis-, tuin- of keukentip?

Reacties
  • Lilly zei

    Heb wel eens gelezen dat als je een plastic zakje om het uiteinde/ stengel bindt, ze nog minder snel bruin worden. Ik heb zelf nog niet uitgeprobeerd, maar ga ze nu in ieder geval vast uit elkaar halen. Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen