Waar ben je naar opzoek?

De leukste kinderboeken voor december

2 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
De leukste kinderboeken voor december

Sinterklaas en zijn Pieten zijn zaterdag weer gearriveerd in het land. Een spannende en leuke tijd voor zowel kinderen én ouders. De knusse en gezellige decembertijd is weer begonnen. Het Sinterklaasjournaal kijken, schoentjes zetten, Sinterklaasfeesten en veel verwondering, gezonde spanning en blije kindergezichtjes.

Voor deze fijne decembermaand heb ik een aantal leuke kinderboeken geselecteerd die erg leuk zijn om voor te lezen of zelf te laten lezen. Dit zijn mijn tips:

Sinterklaasje, kom maar binnen | 3+

De sinterklaassliedjes van nu, met sfeervolle illustraties én Spotify-playlist om de leukste sinterklaasliedjes uit volle borst mee te zingen!

leukste boeken voor december

Het meisje dat de maan dronk | 9+

Elk jaar laten de dorpelingen een baby achter als offer voor de heks in het woud. Niemand weet dat Xan, de gevreesde heks, de achtergelaten kinderen juist liefdevol naar families aan de andere kant van het woud brengt. Dit keer voedt ze het achtergelaten kind per ongeluk met maanlicht, waardoor het meisje vervuld raakt van magie.

Leukste kinderboeken

Lees ook: De top 10 prentenboeken om voor te lezen

Winterhuis Hotel | 10+

Bij de voordeur vindt Elizabeth een briefje, met een stapeltje kleren en wat kleingeld in een plastic tas. Noodgedwongen vertrekt ze, in haar eentje. Ze komt bij een prachtig maar raadselachtig hotel, met een snoepkeuken, een filmzaal, een meer om op te schaatsen en de grootste bibliotheek die ze ooit heeft gezien. Daar geldt maar één verbod. En daar vindt Elizabeth een oud, geheimzinnig boek waarin letters verschijnen die alleen zij kan zien. Er rust een vloek op Winterhuis Hotel en Elizabeth is misschien wel de enige die de vloek kan opheffen.

De leukste kinderboeken

Mary Poppins | 7+

Ze is gekomen met de oostenwind: Mary Poppins, het beroemdste kindermeisje van de wereld. Deze volledige complete editie is opnieuw vertaald en verrijkt met prachtige knipselkunstillustraties.

De leukste kinderboeken

Woezel en Pip – Aftellen tot Kerst | 2+

Het is bijna Kerstmis en dat betekent groot feest in de Tovertuin. Woezel en Pip en hun vriendjes versieren de boom en ze eten lekkere kerststol. Het kerstfeest kan een paar keer bijna niet doorgaan als alle kerstversiering verdwijnt, de Wijze Varen ziek wordt en een sneeuwstorm de Tovertuin ondersneeuwt, maar Woezel en Pip bedenken samen met hun vriendjes overal een oplossing voor. Kerst in de Tovertuin is superkerst!

Lees ook: Dit nieuwe houten speelgoed van HEMA wil je hebben!

Het Kerstverhaal | 4+

Vivian den Hollander vertelt in heldere taal hoe Jozef en Maria op weg gaan naar Bethlehem. Een heerlijk voorleesverhaal voor kerst, met prachtige illustraties in kleur van Mies van Hout!

De leukste kinderboeken

Deze blog bevat affiliatielinks.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 35 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 11, 9 en 7 jaar waarvan één al aan het pre-puberen is.

Op de bank ben ik tien jaar geleden mijn blog Love2BeMama gestart wat mijn vierde kindje is. Het is mijn passie waar ik (meer dan) fulltime aan werk. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) wat wij allemaal meemaken. Samen met mijn man run ik het bedrijf DutchFamilyWorks.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs: 12 weken zwanger

Buikband met tekst en 5 leuke cadeaus voor een zwangere

  • 8 uur geleden
  • 2 minuten lezen
1 week zwanger

Na hoeveel maanden is een vrouw gemiddeld zwanger?

  • 1 dag geleden
  • 2 minuten lezen
Blogs: 12 weken zwanger

Voeding tijdens zwangerschap: blijf gezond en vitaal zwanger!

  • 1 dag geleden
  • 3 minuten lezen